Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Ми рикна веб камерата. Најверојатно драјверот нешто. Дализ наете некоја програма што ги апдејтира сами драјверите бесплатно?
Јас барав по гугл но 300 вируси закачив. Или кажете некој сајт за драјвери.

Средив тоа фала ти,сега имам друг проблем..Кога го отварам документот у ворд,ми дава следно....
PDF e, не е ворд документ. Јас мислев хиреоглифите што сакаш да ги решиш ти се за името на фајлот.Отпакувај го, напрај му ринејм и отвори го со пдф прегледник (acrobar reader, foxit, sumatra...)

PDF e, не е ворд документ. Јас мислев хиреоглифите што сакаш да ги решиш ти се за името на фајлот.Отпакувај го, напрај му ринејм и отвори го со пдф прегледник (acrobar reader, foxit, sumatra...)

Средив готово,фала на тебе и на чика @Lurtz :)

Вака ме интересира како да го апдејтирам биосот .. најдов дека овај што го имам е од 2010... би требало да има понов.Untitled.png

Исто ме интересираше и ова за процесоров core speed се движи од 900-2000 нели треба да си е стандард 2.27 1.png

Откако го форматирав нешто како да не ми штима на лаптопов ... сега кога ќе уклучам ФМ14 и кога ја гледам утакмицата сецка ептен а порано си тераше нормално ни сецкаше ништо ..

Имам ја Microsoft Security Essentials и сега ми прави проблем, на секое вклучување на компјутерот антивирусната се активира и ми го бриша rld.dll на играта NBA 2K14 ми покажува како вирус и после тоа пишува Failed to initalize па морам од почеток да ја реинсталирам и да ставам крак, ова веќе ме нервира :facepalm:.
Дајте некое решение

Вака, сакам да инсталирам Windows 7. Сеуште имам XP, со колку толку солидна конфигурација за денешно време. Е сега пошто не сум многу многу запознаен со ова, а имам слушано дека треба да пазам и дали хардверот ми е компатибилен со 7цата, прегревања и такви други ствари, ако може некој убаво да ми објасни, би било супер.
Во мегувреме, нешто прочепкав и направив compatibility test со Windows 7 Upgrade Advisor и ми најде вкупно 7 проблеми, од кои едната дека немам доволно место на ХДД, што ке го решам, другите се за програми кои можам да ги апдејтувам, претпоставувам и тие не се многу важни. Е сега, последното ми вика:
-Nvidia display control panel version 6.14-------Known issues------You may experience issues running this program on Windows 7.

Ако може некој да ми каже дали е безбедно сам да инсталирам, да не заебам и ПЦ и се да ми се избрише, ке му бидам благодарен :)

E вака сега,
Пред недела дена земав лаптоп и вчера му сменив оперативен систем, ставив Виндовс 8.1 и имам два проблеми:
1. Додека имав линукс на маус падот можев да скролам од страна, вчера откако го ставив виндовсот тоа не можев да го правам, најверојатно драјвер. Во девајс менаџер покажува дека сите драјвери се инсталирани, во цд-то што ми го дадоа со компјутерот немаше ништо за маус падот. Како би го решил тоа?

2. Второво ми е побитно. Имам две графички картички, едната е интел хд 4000 и ЏиФорс 740М 2гб. Пуштам филм со квалитетна резолуција (1080п) и ми сецка, го пуштам филмот на десктоп компјутерот (таму имам графичка џифорс 9600 1 гб) си тече филмот се како што треба. Во девајс менаџер ја деактивирав интегрираната, го рестартирав пц-то ама пак ми сецка.
Да е до графичката сигурно не е пошто домашниот е послаб и се е во ред. Сумјам да не треба некои сетинзи да ги подесам да не ја користи интегрираната, ама што, кои, како и каде да ги најдам врска немам.
Некоја идеја како да се реши проблемов?

E вака сега,
Пред недела дена земав лаптоп и вчера му сменив оперативен систем, ставив Виндовс 8.1 и имам два проблеми:
1. Додека имав линукс на маус падот можев да скролам од страна, вчера откако го ставив виндовсот тоа не можев да го правам, најверојатно драјвер. Во девајс менаџер покажува дека сите драјвери се инсталирани, во цд-то што ми го дадоа со компјутерот немаше ништо за маус падот. Како би го решил тоа?

2. Второво ми е побитно. Имам две графички картички, едната е интел хд 4000 и ЏиФорс 740М 2гб. Пуштам филм со квалитетна резолуција (1080п) и ми сецка, го пуштам филмот на десктоп компјутерот (таму имам графичка џифорс 9600 1 гб) си тече филмот се како што треба. Во девајс менаџер ја деактивирав интегрираната, го рестартирав пц-то ама пак ми сецка.
Да е до графичката сигурно не е пошто домашниот е послаб и се е во ред. Сумјам да не треба некои сетинзи да ги подесам да не ја користи интегрираната, ама што, кои, како и каде да ги најдам врска немам.
Некоја идеја како да се реши проблемов?

Преку кој плеер го пушташ филмот? Јас имам Intel HD 4000 и се е ок со оваа резолуција пробај со GOM Player.

Преку кој плеер го пушташ филмот? Јас имам Intel HD 4000 и се е ок со оваа резолуција пробај со GOM Player.

Пробав и со БС плеер, и со Класик и со ВЛЦ.
На 1080п ти е филмот?

Имам ја Microsoft Security Essentials и сега ми прави проблем, на секое вклучување на компјутерот антивирусната се активира и ми го бриша rld.dll на играта NBA 2K14 ми покажува како вирус и после тоа пишува Failed to initalize па морам од почеток да ја реинсталирам и да ставам крак, ова веќе ме нервира :facepalm:.
Дајте некое решение

Во сетинзи на антивирусот оди во опциите и тој фајл стави го на trusted list

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Прова да стаеш мануелно сам најнови драјвери? Има шанси и до тоа да е, кај мене на 7ца праеше така и на 8.1

Koдеците беа проблем, имав стара верзија на ВЛЦ и некомплетни кодеци.
Средено е.
Фала у секој случај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom