Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
деновиве ја (до)глед(ув)ам Twilight Zone, значи колку (идеи за) филмови произлегле од серијава...:cuc:

Од кога го зборам ова, али кој да слуша :icon_lol:

Не се само тие 2 филма, цела филмска индустрија е базирана на серијава, пресврти, mindfuck моменти, тензија, погледи кон иднината, обратен распоред на дејствието све е крадено од неа. РЕМЕК ДЕЛО!

Бразилскиот Neighboring Sounds must must - мене ме потсети на моменти на Dogtooth поради суровоста на карактерите, и болните идеи. Мислам дека е сериозен кандидат за трка за Оскар за најдобар странски филм годинава. Одлично и иновативно!

овој го изгледав ... дефинитивно најдобар филм од Јужна Кореја и еден од Азија ....

http://www.imdb.com/title/tt2625030/

Најдобар годинава или општо? Мене не ми беше нешто посебен, имам многу подобри корејски гледано, еве ти златна четворка корејски трилери, ако не ти е гледан некој не му ја мисли :)

Memories_Of_Murder
Mother
The_Chaser
Oldboy

X-Men
X2: X-Men United
X-Men: The Last Stand
X-Men Origins: Wolverine
X-Men First Class
The Wolverine
X-Men: Days of Future Past
The Wolverine 2
X-Men: Apocalypse

:rolleyes:

More merrier! Само X-Men и Iron Man ги поштувам, другите франшизи ми се ептен cheesy и детски а посебно Thor со хеланките и наметката :D Се надевам новиот да биде на квалитетот на X-Men и X-Men: Days of Future Past.

X-Men
X2: X-Men United
X-Men: The Last Stand
X-Men Origins: Wolverine
X-Men First Class
The Wolverine
X-Men: Days of Future Past
The Wolverine 2
X-Men: Apocalypse
Веројатно сум единствен човек на форумот што нема гледано ниту еден дел.

--- надополнето: 9 декември 2013 во 11:51 ---

Гледам по еден филм годишно од овој жанр последниот таков драма/комедија/романса беше Silver Lining Playbook и според мене беше многу лош. Хајпот што го доби беше тотално неоправдан и мислам дека беше повеќе поради сожалување кон режисерот кој одигра на картата дека неговиот син ја имал таа болест.

Сега го погледнав трејлерот за Her и можам да кажам дека ова е филм од овој жанр за кој имам нетрпение да го гледам, според трејлерот изгледа прекрасно а и глумецот е одличен.

The Class of 92' - Еј, вие кој пратите фудбал благо ви го препорачувам документарецот, најдобар кој излегол годинава и дефинитивно еден од најдобрите спортски документарци, одлично! 8/10, пријатно сум изненаден.

Гледам по еден филм годишно од овој жанр последниот таков драма/комедија/романса беше Silver Lining Playbook и според мене беше многу лош. Хајпот што го доби беше тотално неоправдан и мислам дека беше повеќе поради сожалување кон режисерот кој одигра на картата дека неговиот син ја имал таа болест.
Ја не знам зошто воопшто се мачиш да гледаш драми :cautious: :coffee:
--- надополнето: 9 декември 2013 во 12:20 ---
The Class of 92' - Еј, вие кој пратите фудбал благо ви го препорачувам документарецот, најдобар кој излегол годинава и дефинитивно еден од најдобрите спортски документарци, одлично! 8/10, пријатно сум изненаден.
Те цитирав за да ти го поправам линкот. Ама кога сум тука, ова е мојата омилена генерација и омилен all-time состав после оние мои говеда. Џену, зашто не пријавуваш вакви работи?

И еве уште еднаш да искористам прилика кога сме кај фудбалски документарци: The Two Escobars

Форест, го изгледа?

Не можам да тагнам никого. Се распаѓа форумов...

Го гледав по 168-пат, Back To The Future. WOW.......кој ѕвер од филм, колку е само интересен, cool, посебен! абе најбољи лик е Фокс, онака воодушевен ја гледаш секоја сцена, го обожаваш, навиваш за него! перфектен тинејџер. Цело време си викаш, how cool is that? :cool: доктор Браун? исто така легендарен лик....совршенство.

Колку добро склопен филм тоа е нешто неверојатно! Robert Zemeckis? :cuc:

Psyside да знаев дека си тука не те прозивав во Драга кајгана. Кога ги гледаш BTTF ги гледаш сите три како еден филм, нели? :coffee:

Psyside да знаев дека си тука не те прозивав во Драга кајгана. Кога ги гледаш BTTF ги гледаш сите три како еден филм, нели? :coffee:

Немав време иначе да :)

Јебало те форматирање :icon_lol:

Ја не знам зошто воопшто се мачиш да гледаш драми :cautious: :coffee:
--- надополнето: 9 декември 2013 во 12:20 ---

Те цитирав за да ти го поправам линкот. Ама кога сум тука, ова е мојата омилена генерација и омилен all-time состав после оние мои говеда. Џену, зашто не пријавуваш вакви работи?

И еве уште еднаш да искористам прилика кога сме кај фудбалски документарци: The Two Escobars

Форест, го изгледа?

Не можам да тагнам никого. Се распаѓа форумов...
на први декември искочи, вчера и по торенти, ме претрка Дрогираш :р

случајно видов еден пишал на фб статус дека го гледа филмов и си викам кога искочи овој бре и веднаш го изгледав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom