Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Филмомани, предложете неколку филмчиња во стилот на The Illusionist (2006), The Prestige (2006) или така некои со дејство во то време само да не се драми со заљубвање, плачење, пораѓање. Послем нешто во стилот на Law Abiding Citizen (2009), одмазда, све испланирано однапред и такви работи, и нешто како Non-Stop (2014), напнато, непредвидливо баш, да испотиш дур го гледаш филмот :)
Овој

Вечер на Сител ќе го даваат Годзила ! И не, нема да биде CAM торент снимката ! Не пропуштајте го филмот за големото чудовиште што е страв и трепет за целиот свет. Не го пропуштајте филмот за најепското чудовиште на филмското платно ! Не го пропуштајте филмот што сите сакаат да го видат. Не го пропуштајте БЛОКБАСТЕРОТ НА ЛЕТОТО (!!!!)...за годината 1998.

Вечер на Сител ќе го даваат Годзила ! И не, нема да биде CAM торент снимката ! Не пропуштајте го филмот за големото чудовиште што е страв и трепет за целиот свет. Не го пропуштајте филмот за најепското чудовиште на филмското платно ! Не го пропуштајте филмот што сите сакаат да го видат. Не го пропуштајте БЛОКБАСТЕРОТ НА ЛЕТОТО (!!!!)...за годината 1998.

Sea posle 16 godini kje go davaat i noviot godzila, blokbasterot za leto 2014.

Source Code, Limitless, Trance, Side Effects, Now You See Me, El Secreto de sus ojos.
Ги изгледав двата. Вториот, каков филм! Од почеток до средина цело време си мислев ќе го исклучам, неможам на аргентински да се бркам, ама филмот е топ. На крај цел се исплатеше!

Гледан ми е овој, еден од најдобрите. Баш вакви барам.

Аман бе? Мислам дека ова е првиот негативен коментар за филмот тука :D
Знам дека беше дискутиран негде ама не се сеќавам. Не знам стварно што е добро во филмов... Не се знае кој јаде кој пие. Поврзување со ликовите е невозможно затоа што сите се идиоти и потезите што ги прават немаат никаква логика. Ништо од филмов ми немаше поента. Темата и метафората што ја претставува се разработени повеќепати. Не знам... :) "Глуп" е зборот што го опишува филмов. (за мене) :)

Јас би и доделил оскар за најдобра женска улога на сите времиња на Лора Лини во Primal Fear.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Балканот не е мртов... Многу грд филм. Почетокот беше необичен, но ми се допадна. Ама после 20-та минута ау ау ау грозно, грозно. Сценографијата незнам дали е намерно таква или зошто немале доволно пари, онаа српкињата со ужасно лош македонски... кое од кое полошо. Прекинав по 24 минута, неможам, психички ме истошти. :смајлитоштоповраќа:

Тhe Damned United врв!
Сосема различно од други спортски клише филмови.
За секој фан на фудбал must watch.

Мене уште Rushmore и Blue Rocket или како и да беше... засега Royal Tenenbaums #1 :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Bottle Rocket :D

Тененбаумс мене ми е прв Вес филм што го имам гледано така да по добро го памтам, ама Moonrise ми е #1 ем поради тоа што го гледав во кино ем поради филмот :D А мене Rushmore и те како ми се допадна (можеби затоа и што немав големи очекувања)

Ова ќе биде :vozbud::vozbud:

The Lobster (2015)

режисерот на грчкиот Dogtooth, снима филм со холивудски глумци. Импресивна екипа, а и содржината е bloody awesome!

A love story set in a dystopian near future where single people are arrested and transferred to a creepy hotel. There they are obliged to find a matching mate in 45 days. If they fail, they are transformed into an animal and released into the woods.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom