Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
деновиве ја (до)глед(ув)ам Twilight Zone, значи колку (идеи за) филмови произлегле од серијава...:cuc:

Од кога го зборам ова, али кој да слуша :icon_lol:

Не се само тие 2 филма, цела филмска индустрија е базирана на серијава, пресврти, mindfuck моменти, тензија, погледи кон иднината, обратен распоред на дејствието све е крадено од неа. РЕМЕК ДЕЛО!

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Terms and Conditions May apply - Ништо посебно, не ни планирав да го гледам но ми се гледаше документарец некој па ми текна на овој и го симнав. 5/10

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Бразилскиот Neighboring Sounds must must - мене ме потсети на моменти на Dogtooth поради суровоста на карактерите, и болните идеи. Мислам дека е сериозен кандидат за трка за Оскар за најдобар странски филм годинава. Одлично и иновативно!

G

grande-juve

Гостин
овој го изгледав ... дефинитивно најдобар филм од Јужна Кореја и еден од Азија ....

http://www.imdb.com/title/tt2625030/
Најдобар годинава или општо? Мене не ми беше нешто посебен, имам многу подобри корејски гледано, еве ти златна четворка корејски трилери, ако не ти е гледан некој не му ја мисли :)

Memories_Of_Murder
Mother
The_Chaser
Oldboy

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
X-Men
X2: X-Men United
X-Men: The Last Stand
X-Men Origins: Wolverine
X-Men First Class
The Wolverine
X-Men: Days of Future Past
The Wolverine 2
X-Men: Apocalypse

:rolleyes:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
More merrier! Само X-Men и Iron Man ги поштувам, другите франшизи ми се ептен cheesy и детски а посебно Thor со хеланките и наметката :D Се надевам новиот да биде на квалитетот на X-Men и X-Men: Days of Future Past.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
X-Men
X2: X-Men United
X-Men: The Last Stand
X-Men Origins: Wolverine
X-Men First Class
The Wolverine
X-Men: Days of Future Past
The Wolverine 2
X-Men: Apocalypse
Веројатно сум единствен човек на форумот што нема гледано ниту еден дел.

--- надополнето: 9 декември 2013 во 11:51 ---

Гледам по еден филм годишно од овој жанр последниот таков драма/комедија/романса беше Silver Lining Playbook и според мене беше многу лош. Хајпот што го доби беше тотално неоправдан и мислам дека беше повеќе поради сожалување кон режисерот кој одигра на картата дека неговиот син ја имал таа болест.

Сега го погледнав трејлерот за Her и можам да кажам дека ова е филм од овој жанр за кој имам нетрпение да го гледам, според трејлерот изгледа прекрасно а и глумецот е одличен.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
The Class of 92' - Еј, вие кој пратите фудбал благо ви го препорачувам документарецот, најдобар кој излегол годинава и дефинитивно еден од најдобрите спортски документарци, одлично! 8/10, пријатно сум изненаден.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Гледам по еден филм годишно од овој жанр последниот таков драма/комедија/романса беше Silver Lining Playbook и според мене беше многу лош. Хајпот што го доби беше тотално неоправдан и мислам дека беше повеќе поради сожалување кон режисерот кој одигра на картата дека неговиот син ја имал таа болест.
Ја не знам зошто воопшто се мачиш да гледаш драми :cautious: :coffee:
--- надополнето: 9 декември 2013 во 12:20 ---
The Class of 92' - Еј, вие кој пратите фудбал благо ви го препорачувам документарецот, најдобар кој излегол годинава и дефинитивно еден од најдобрите спортски документарци, одлично! 8/10, пријатно сум изненаден.
Те цитирав за да ти го поправам линкот. Ама кога сум тука, ова е мојата омилена генерација и омилен all-time состав после оние мои говеда. Џену, зашто не пријавуваш вакви работи?

И еве уште еднаш да искористам прилика кога сме кај фудбалски документарци: The Two Escobars

Форест, го изгледа?

Не можам да тагнам никого. Се распаѓа форумов...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Го гледав по 168-пат, Back To The Future. WOW.......кој ѕвер од филм, колку е само интересен, cool, посебен! абе најбољи лик е Фокс, онака воодушевен ја гледаш секоја сцена, го обожаваш, навиваш за него! перфектен тинејџер. Цело време си викаш, how cool is that? :cool: доктор Браун? исто така легендарен лик....совршенство.

Колку добро склопен филм тоа е нешто неверојатно! Robert Zemeckis? :cuc:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Psyside да знаев дека си тука не те прозивав во Драга кајгана. Кога ги гледаш BTTF ги гледаш сите три како еден филм, нели? :coffee:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Psyside да знаев дека си тука не те прозивав во Драга кајгана. Кога ги гледаш BTTF ги гледаш сите три како еден филм, нели? :coffee:

Немав време иначе да :)

Јебало те форматирање :icon_lol:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ја не знам зошто воопшто се мачиш да гледаш драми :cautious: :coffee:
--- надополнето: 9 декември 2013 во 12:20 ---

Те цитирав за да ти го поправам линкот. Ама кога сум тука, ова е мојата омилена генерација и омилен all-time состав после оние мои говеда. Џену, зашто не пријавуваш вакви работи?

И еве уште еднаш да искористам прилика кога сме кај фудбалски документарци: The Two Escobars

Форест, го изгледа?

Не можам да тагнам никого. Се распаѓа форумов...
на први декември искочи, вчера и по торенти, ме претрка Дрогираш :р

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
случајно видов еден пишал на фб статус дека го гледа филмов и си викам кога искочи овој бре и веднаш го изгледав.

Kajgana Shop

На врв Bottom