Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
PDF e, не е ворд документ. Јас мислев хиреоглифите што сакаш да ги решиш ти се за името на фајлот.Отпакувај го, напрај му ринејм и отвори го со пдф прегледник (acrobar reader, foxit, sumatra...)Средив тоа фала ти,сега имам друг проблем..Кога го отварам документот у ворд,ми дава следно....
PDF e, не е ворд документ. Јас мислев хиреоглифите што сакаш да ги решиш ти се за името на фајлот.Отпакувај го, напрај му ринејм и отвори го со пдф прегледник (acrobar reader, foxit, sumatra...)
E вака сега,
Пред недела дена земав лаптоп и вчера му сменив оперативен систем, ставив Виндовс 8.1 и имам два проблеми:
1. Додека имав линукс на маус падот можев да скролам од страна, вчера откако го ставив виндовсот тоа не можев да го правам, најверојатно драјвер. Во девајс менаџер покажува дека сите драјвери се инсталирани, во цд-то што ми го дадоа со компјутерот немаше ништо за маус падот. Како би го решил тоа?
2. Второво ми е побитно. Имам две графички картички, едната е интел хд 4000 и ЏиФорс 740М 2гб. Пуштам филм со квалитетна резолуција (1080п) и ми сецка, го пуштам филмот на десктоп компјутерот (таму имам графичка џифорс 9600 1 гб) си тече филмот се како што треба. Во девајс менаџер ја деактивирав интегрираната, го рестартирав пц-то ама пак ми сецка.
Да е до графичката сигурно не е пошто домашниот е послаб и се е во ред. Сумјам да не треба некои сетинзи да ги подесам да не ја користи интегрираната, ама што, кои, како и каде да ги најдам врска немам.
Некоја идеја како да се реши проблемов?
Преку кој плеер го пушташ филмот? Јас имам Intel HD 4000 и се е ок со оваа резолуција пробај со GOM Player.
Пробав и со БС плеер, и со Класик и со ВЛЦ.
На 1080п ти е филмот?
И со ГОМ е исто. У курац да се носи.
Имам ја Microsoft Security Essentials и сега ми прави проблем, на секое вклучување на компјутерот антивирусната се активира и ми го бриша rld.dll на играта NBA 2K14 ми покажува како вирус и после тоа пишува Failed to initalize па морам од почеток да ја реинсталирам и да ставам крак, ова веќе ме нервира.
Дајте некое решение
Прова да стаеш мануелно сам најнови драјвери? Има шанси и до тоа да е, кај мене на 7ца праеше така и на 8.1