Фан клуб: ЖРК Вардар

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
gi razgleduvam sega sostavite na reprezentaciive na oficijalniot sajt na SP i vo francuskiot tim ja gledam na fotografijata, Klondin Mendi. Normalno, nema da igra na prvenstvo, no da ne znae nekoj dali kje zaigra za Vardar ovaa sezona ili porodilnoto i trae do pochetokot na slednata?
Со оглед на тоа дека потпиша едногодишен договор (и потоа тој пропадна заради породилното), ваљда нема никакви обврски кон Вардар моментално...

Член од
9 март 2013
Мислења
756
Поени од реакции
379
Член од
7 јануари 2012
Мислења
816
Поени од реакции
1.208
Со оглед на тоа дека потпиша едногодишен договор (и потоа тој пропадна заради породилното), ваљда нема никакви обврски кон Вардар моментално...
pa toa ne bev siguren, ne znam dali dogovorot e raskinat, pa nema voopshto dogovor ili stapuva na sila koga kje se vrati...

Член од
9 март 2013
Мислења
756
Поени од реакции
379
pa toa ne bev siguren, ne znam dali dogovorot e raskinat, pa nema voopshto dogovor ili stapuva na sila koga kje se vrati...
Менди нема да дојди во Вардар,од следната сезона ќе игра во Будучност,ќе стане црногорка па можи да и дадат и државијанство,пошто е мажена за братот од Милена Кнежевиќ и очекува дете :D инаку не ми се допаѓа Менди,можи е јака ама за во Вардар не

Член од
7 јануари 2012
Мислења
816
Поени од реакции
1.208
Pa iznenaduvanje mi beshe shto voopshto potpisha bidejkji na taa pozicija imame povekje igrachi od ist profil. Inaku mene mnogu mi se dopagja kako igra, ama isto mislam deka kje se zagushi igrata so tolku dobri levi bekovi. Neka frlat nekoj vo mashkiot tim : )

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
Што ќе ни е 32 годишно крило кога имаме 5 години помлад играч и можеби со израмнет квалитет.
Криво ми е што Русинов не го искористи кратењето на буџетот на Звезда Звенигород и не донесе барем една од Постнова или Карабрере.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.394
Поени од реакции
7.049
Што ќе ни е 32 годишно крило кога имаме 5 години помлад играч и можеби со израмнет квалитет.
Криво ми е што Русинов не го искористи кратењето на буџетот на Звезда Звенигород и не донесе барем една од Постнова или Карабрере.

Се зезам, шпекулирам :)

Член од
18 ноември 2013
Мислења
134
Поени од реакции
63
karabrere???? da ne mislis na aleksandra lakraber?:) ako mislis na nea se slozuvam taa e odlicen desen bek bas po merka na zrk vardar:)pred nekolku minuti zavrsi mecot francija-korea kade alexandra lacrabere bese najzasluzna za pobedata na franuzinkite.

Член од
9 март 2013
Мислења
756
Поени од реакции
379
TAЊА МЕДВЕД НАЈВЕРОЈАТНО НОВ СПОРСКИ ДИРЕКТОР НА ЖРК.ВАРДАР СЦБТ , Т.МЕДВЕД БЕШЕ РАКОМЕТАРКА НА РК.КОМЕТАЛ ЃОРЧЕ И РЕПРЕЗЕНТАТИВКА НА НАШИОТ СЕВЕРЕН СОСЕД ЗА ВРЕМЕ НА СВОЈАТА ИГРАЧКА КАРИЕРА, МОМЕНТАЛНО ТАЊА РАБОТИ КАКО ОФИЦИЈАЛЕН ДЕЛГАТ НА Е.Х.Ф!!!!

R

Rigel Kent

Гостин
Поранешната ракометарка на Кометал ќе биде нов спортски директор на женскиот првак
ЖРК Вардар СЦБТ можеби има дрим-тим кој конкурира за круната во Лигата на шампионите, но никогаш нема штета од нови засилувања. Македонски спорт дознава за еден „нов ветар“ во клубот, но не станува збор за ракометарка...барем не актуелна. Татјана Медвед би требало да биде новиот спортски директор во екипата почнувајќи од пролетната полусезона. Поранешната ракометарка на Кометал Ѓорче Петров е во одлични односи со старите колешки, тренерот Индира Кастратовиќ и претседателот Гордана Нацева и оттука оваа релацја не е некакво изненадување. Медвед беше репрезентативка на Југославија, Србија и Црна Гора и, конечно, само на Србија, а активно играше ракомет до 2010 година. По двете сезони во Кометал, од 1997 до 1999 година, го носеше и дресот на Милар Леланија, Сагунто и Рибароха, во Шпанија, на Мец од Франција, за да заврши во Зајечар.

Доаѓањето на Медвед во Вардар автоматски би значело привилигирана положба на клубот кон голем број врвни ракометарки на трансфер-пазарот затоа што таа веќе функционира како менаџер. Со исклучок на сезоната 2003/04, помина речиси цела деценија во Шпанија и затоа природно е тоа што има развиена мрежа и доста контакти во оваа ракометна сила. Медвед работи и како официјален делегат на ЕХФ, а веќе го посети и Скопје, токму на натпревар на ЖРК Вардар СЦБТ од ЛШ, против Бера Бера.
http://www.sport.com.mk/?ItemID=6E4716568E4B8342812A73CBAAAD8EE5

Kajgana Shop

На врв Bottom