LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Јас се сум научил. И ви велам дека геј популацијата не е ништо повеќе загрозен (дури и помалце е од други припадници на разни малцинства. Нема никаков прогон на гејој во Македонија, баш спротивно тие се прифатени од општеството...
Не е точно. Јас сум најмногу против хомосексуалците.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Верник си а сепак би егзекутирал - убил некого? Зарем сакаш да гориш во пеколот поради убиство. Убиството е еден од најтешките гревови и е неопростлив.
Ако виде ја реков прво дека сум фанатик па верник,што значи не во пеколот туку ако треба и подоле од него.
--- надополнето: 6 декември 2013 во 14:30 ---
Верата не е ништо друго освен болен фанатизам. Точно така. Ти си само еден добар (жалосен) пример. Во името на церебралната имагинација наречена - Господ, се убиени милиони,милиони луѓе. Кој учел малку историја ќе знае по нешто. Штета што тоа трае и денес, трагично е децата што имаат час по веронаука на училиште. Тоа значи дека во иднина ќе има повеќе такви какво тебе кои ќе речат "И јас би егзекутирал и би лечел во името на Господ", наместо да се занимаваат со физика,наука,биологија,генетика. Доволен е 1 на 100.

Каде што почнува да се меша религијата, каде што е застапена форсирана, таму е застанат и прогресот на човештвото.

Иксрено,не верувам дека убиство од страна на еден патолошки растроен хомосексуалец е помонструозно од убиство на еден потполно нормален радикален исламист. Знаеш, таквите луѓе шетаат нормално низ Иран, Египет и Сирија. Па и во Босна ги има. Ги има и кај нас.Имаат солиден статус, имаат државни функции. Многу се "нормални" и апсолутно интегрирани општествено прифатени, па дури и величани. Ги има во многу голем број. Кога ќе помислам дури лошо ме фаќа.

Претпоставувам дека си христијанин. Јас не би ти советувал да гледаш клипови од убиства во Иран, Сирија, Авганистан. Тоа ми се чини дека е надвор од доменот на форензиката. И не се случува од хомосексуалци, а се случува секојдневно, од луѓе што се доживуваат многу нормално. Постојат касапници од држави каде што секој ебан ден некој е искасапен на парчиња и фрлен на плоштад за пример.

И ти викаш дека тоа е нормално. Дури и би егзекутирал. Види бога ти.

Оди малку до Иран изјасни се како христијанин и ако ја преживееш дисекцијата, молим те јави ми со психијатриски извештај за тоа што е, а што не е нормално.
Хехехехех... барем за разлика од тебе јас верувам во нешто природно,сакам нешто природно,и правам нешто природно и горд сум на тоа (немаш појма колку).Грешиш дека се убивани милиони во името на Господ,убивани се за интересите на поединци некогаш Папата,Кралевите-Кралиците,Царевите и Императорите а денеска за Рокфелер,Ротшилд,Англиската Кралица и така натаму,што значи дека Господ е само алиби за жал АЛИБИ а не ЦЕЛ,нема ниеден случај во историјата каде некој е убиен вистински и само вистински во името на Господ зборам за Хриситјанството,за Исламот и другите пагански вери на Маите и сличните племиња не зборам но за Христијанството со живот гарантирам дека никогаш никој вистински не е убиен ЗОШТО ХРИСТОС САКАЛ ТАКА туку затоа што некој моќник сакал така или некој монарх.Тоа за убиствата на Хомосексуалците ти се учи на полициска академија по предмет форензика,овде кај нас не знам затоа што нашава академија е НУЛА но на другите по Запад да,односно тоа е пракса повеќе а не студија бидејќи со полициските извештаи е поврзано,да не навлагам да објаснувам сеа Криминалистика.. инаку да Христијанин сум,пак ќе повторам јас сум повеќе фанатик од колку верник,не ми е гајле дури и да горам во најцрниот и најдолниот пекол ако со тоа мое дело направам светот да биде почист и следните генерации,потомци па и моите живеат во некое нормално,ПРИРОДНО опшество.Не викам дека цврсто се залагам за егзекуција,тоа е крајна мерка,би требало прво да се проба со психијатрија.Точно дека психопати шетаат секаде слободно,па дури и на власт се,за жал тоа е црна и болна виситна.
--- надополнето: 6 декември 2013 во 14:35 ---
Немој жити се не не егзекутирај. - сарказм интендед -
Обично тие што се за насилство во говор и во форумски постеви најлесно го променуваат размислувањето. И ти си еден од нив.
Општо 21% од населението се геј или бисексуалци така да очекувај за околу 20 - 30 години геј браковите да се легализирани во Македонија (во случај да опстои Македонија до тогаш). Проблемот на конзервативците е дека се доволно глупави да се обидат да ја спречат еволуцијата на светот со насилство. За среќа тоа ни го олеснува процесот.

Дојдено е време каде што секој си има свои права и оние кои што немаат доволно интелект и ќе шират омраза или агресија против геј или бисексуалците ќе бидат отстранети.
(затвор + парична казна + отпуштање од работа).
За жал морам да се сложам со тебе и затоа и лајк ставив.И пред тоа кажав дека хомосексуалците ќе добијат полни права секаде.Тоа ќе им го даде власта на државата (на сите држави) како и зошто нема да објаснувам,дел заради светските моќници дел заради моќното Геј лоби дел заради тоа што хомосексуалците се дијаметрално спротивни од демонстрантите,хулиганите и навивачите.

C

Celsius

Гостин
Хехехехех... барем за разлика од тебе јас верувам во нешто природно,сакам нешто природно,и правам нешто природно и горд сум на тоа (немаш појма колку).Грешиш дека се убивани милиони во името на Господ,убивани се за интересите на поединци некогаш Папата,Кралевите-Кралиците,Царевите и Императорите а денеска за Рокфелер,Ротшилд,Англиската Кралица и така натаму,што значи дека Господ е само алиби за жал АЛИБИ а не ЦЕЛ,нема ниеден случај во историјата каде некој е убиен вистински и само вистински во името на Господ зборам за Хриситјанството,за Исламот и другите пагански вери на Маите и сличните племиња не зборам но за Христијанството со живот гарантирам дека никогаш никој вистински не е убиен ЗОШТО ХРИСТОС САКАЛ ТАКА туку затоа што некој моќник сакал така или некој монарх.Тоа за убиствата на Хомосексуалците ти се учи на полициска академија по предмет форензика,овде кај нас не знам затоа што нашава академија е НУЛА но на другите по Запад да,односно тоа е пракса повеќе а не студија бидејќи со полициските извештаи е поврзано,да не навлагам да објаснувам сеа Криминалистика.. инаку да Христијанин сум,пак ќе повторам јас сум повеќе фанатик од колку верник,не ми е гајле дури и да горам во најцрниот и најдолниот пекол ако со тоа мое дело направам светот да биде почист и следните генерации,потомци па и моите живеат во некое нормално,ПРИРОДНО опшество.Не викам дека цврсто се залагам за егзекуција,тоа е крајна мерка,би требало прво да се проба со психијатрија.Точно дека психопати шетаат секаде слободно,па дури и на власт се,за жал тоа е црна и болна виситна.
--- надополнето: 6 декември 2013 во 14:35 ---

Ако си христијанин како што велиш, тогаш веруваш дека единствениот Господ Бог е создадител на се. Како може Тој-Таткото, Безгрешниот, Милосливиот да направи грешка?
Ако е милослив и ако ти си роден во духот на христијнството не би требало да се повикуваш на екзекуции.
Ај мајката еднаш вака еднаш така, како на кого му одговара.
Во името на религијата многу пропатиле, а тоа дали ХРИСТОС САКАЛ ТАКА или Англиската кралица е не битно. Битно е дека ти како човек си потфрлил, со самата мисла за егзекуција на некои кои ни ти се мешаат во твојот приватен живот ни пак ти префрлуваат некои нивни норми. Единственото нешто што бараат е еднаквост.
Еве ти повикуваш на егзекуција во име на религијата во име на "ПРИРОДНОТО". Ако БОГ ме создал и мене и тебе и сите химосексуалци, хетеро итн, нели сме сите природни?
За да се едуцираш повејќе прочитај за Fallacious Arguments.

Месото што го јадеме го приготвуваме, кнзумираме конзервирана храна, се лекуваме со лекови кои се произведуваат по вештачки пат, сигурно не спиеш на дрво, трансфузијата е неприродна, трансплантацијата е неприродна...

Природно/Неприродно не е никаде прифатен како аргумент со некаква тежина.
Ако природното подразбира се она што постои, тогаш и хомосексуалците се природни.

Член од
27 октомври 2013
Мислења
323
Поени од реакции
248
Ако си христијанин како што велиш, тогаш веруваш дека единствениот Господ Бог е создадител на се. Како може Тој-Таткото, Безгрешниот, Милосливиот да направи грешка?
Ако е милослив и ако ти си роден во духот на христијнството не би требало да се повикуваш на екзекуции.
Ај мајката еднаш вака еднаш така, како на кого му одговара.
Во името на религијата многу пропатиле, а тоа дали ХРИСТОС САКАЛ ТАКА или Англиската кралица е не битно. Битно е дека ти како човек си потфрлил, со самата мисла за егзекуција на некои кои ни ти се мешаат во твојот приватен живот ни пак ти префрлуваат некои нивни норми. Единственото нешто што бараат е еднаквост.
Еве ти повикуваш на егзекуција во име на религијата во име на "ПРИРОДНОТО". Ако БОГ ме создал и мене и тебе и сите химосексуалци, хетеро итн, нели сме сите природни?
За да се едуцираш повејќе прочитај за Fallacious Arguments.

Месото што го јадеме го приготвуваме, кнзумираме конзервирана храна, се лекуваме со лекови кои се произведуваат по вештачки пат, сигурно не спиеш на дрво, трансфузијата е неприродна, трансплантацијата е неприродна...

Природно/Неприродно не е никаде прифатен како аргумент со некаква тежина.
Ако природното подразбира се она што постои, тогаш и хомосексуалците се природни.
Ако е така како што велиш тогаш дали и за педофилите важи ова? Дали и тие поради тоа што се родиле такви треба да го праат она што нив сексуално ги возбудува?

Член од
17 ноември 2013
Мислења
271
Поени од реакции
686
Vo pravo si. nemaat nisto zaednicko. ama neli i tie se stvoreni takvi kakvi sto se (pedofili) isto kako sto gejevite si se gejevi
да така се родени(створени)
но има голема разлика од едните до другите.и НИКАКО не смее да се ставаат во ист кош....
сепак ЛБГТ групацијата не прави нишо лошо,сепак ЉУБОВ Е ЉУБОВ,додека овие другите прават злодела и мора да има санкции за нив..немоше туку така да нанесуватт трауми на невино дете од 5, 6,или 10 години!!!

C

Celsius

Гостин
Ако е така како што велиш тогаш дали и за педофилите важи ова? Дали и тие поради тоа што се родиле такви треба да го праат она што нив сексуално ги возбудува?
Кај педофилите е установено психичко пореметување на лицата. и за тоа можеш да прочиташ научни трудови од по 3-4 страни на интернет ако си добар со англискиот.
Имено кај нив се забележува психичко пореметување каде лицето сексуално се возбудува на малолетни лица заради тоа што самото тоа лице психички не го следело развојот на неговото тело и годините. Па така имаш човек чиј сексуален центар останал неразвиен односно на исто ниво како на дете, од друга страна со годините останатите центри произведуваат хормони кој ја следат неговата возраст па така се создава психичко пореметување каде едно лице сексуално се возбудува на малолетни лица.
Тоа е пореметување на нормалниот психолошки развој кој настанува во текот на животот.
И другиот факт е тоа што кај хомосексуалците не се зборува за повредување на едниот или другиот од сексуален аспект, бидејќи двете лица - хомосексуалци се согласни да стапат во сексуален однос, додека педофилот сексуално општи со лице кое ја нема деловната способност да даде согласност за ова, што се казнува со закон.

Член од
27 октомври 2013
Мислења
323
Поени од реакции
248
Кај педофилите е установено психичко пореметување на лицата. и за тоа можеш да прочиташ научни трудови од по 3-4 страни на интернет ако си добар со англискиот.
Имено кај нив се забележува психичко пореметување каде лицето сексуално се возбудува на малолетни лица заради тоа што самото тоа лице психички не го следело развојот на неговото тело и годините. Па така имаш човек чиј сексуален центар останал неразвиен односно на исто ниво како на дете, од друга страна со годините останатите центри произведуваат хормони кој ја следат неговата возраст па така се создава психичко пореметување каде едно лице сексуално се возбудува на малолетни лица.
Тоа е пореметување на нормалниот психолошки развој кој настанува во текот на животот.
И другиот факт е тоа што кај хомосексуалците не се зборува за повредување на едниот или другиот од сексуален аспект, бидејќи двете лица - хомосексуалци се согласни да стапат во сексуален однос, додека педофилот сексуално општи со лице кое ја нема деловната способност да даде согласност за ова, што се казнува со закон.
Фала ти за објаснувањето. Имаш право за ова: кога двајца хомосексуалци водат љубов тоа е со взаема желба и без присилување. А педофилијава е најчесто или силување или детето нема абер во што се впушта и што е секс, па прифаќа своеволно да има секс со постар човек.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ајде ќе се врати служењето војска задолжително, многу работи ќе си се вратат на свое место.
Демек војската фактор некаков како "позитивно" решение игра? :confused:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom