LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 мај 2012
Мислења
65
Поени од реакции
55
Ако се хомосексуалците хендикепирани, не можат самостојно да одлучуваат и решаваат, им треба некој во нивно име да им ги решава проблемите - тогаш нека влезат во категорија на лица со посебни потреби па да им бараме чаре. Но ако се здрави прави и нормални - нека си се организираат и самите по пат на легални методи нека си бараат и се изборат за права кои мислат дека им се ускратени

Хомосексуалци да организираат борба за права по пат на легални методи.

Еден кај нас призна дека е геј,па нормалните здравите и правите му ја каменуваа куќата.
Други бараа еднакви права преку брошури и транспаренти, па им се заканија дека ќе ги заколат.Некој од нив дури се "дрзнал" телефон да крене и да побара помош па некој од здраворазумните дошол и му го искршил на лице место.
За ЛГБТ центарот да не правиме муабет, зошто прифаќам дека е пропаганда.
Парадите не ги поддржувам, но потребно е многу малку мозгање за да се сфати дека парадата не е проблем. Проблем се ТИЕ кои ја прават парадата. ТИЕ кои бараат некои права, на ваков или таков начин. ТИЕ кои сакаат да ни ги расипат децата. ТИЕ болните, и т.н.
Ова не е напад на ЛГБТ центарот. Ако на некој не му беше или сеуште не му е јасно, ова претставува напад и директна закана за сите "педери и педерски активности" во сегашно и идно време.

Кои се тие легални методи,кои се тие институции?

Болницата? Каде ако признаеш дека си геј има шанса да те исшиканираат за да не дадеш крв? Каде некој на своја рака може да те лекува со тестостерон?
Општината? Каде матичарот сака да го потури младиот геј пар со солна киселина?
Министерството за труд и социјала? Каде министрот знае повеќе од докторите,научниците и држи говори за здрава нација?
Дома? Каде во најмала рака можеш да изедеш ќотек "за ум" со шанси да те избркаат како куче?
Или ЛГБТ центарот каде многу веројатно е дека на сред некое предавање може да летне некој камен преку глава?

Аплауз. Толку многу си пишел на темата, а суштински работи не си сфатил и не сакаш да ги сфатиш.Не знам, можеби навистина не си во состојба.
Знаеш, во оваа приказна има многу хендикепирани. Некои се хендикепирани во главата,имаат грешки во процесот на мислење и расудување, а некои молчат, лажат и се пазат,мешаат невини луѓе, кројат судбини, се женат,мажат само да не заработат некој хендикеп што го немаат.

Од традиционални вредности си патиме.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Хомосексуалци да организираат борба за права по пат на легални методи.

Еден кај нас призна дека е геј,па нормалните здравите и правите му ја каменуваа куќата.
Други бараа еднакви права преку памфлети и транспаренти, па им се заканија дека ќе ги заколат.Некој од нив дури се "дрзнал" телефон да крене и да побара помош па некој здраворазумен дошол и му го искршил телефонот.
За ЛГБТ центарот да не правиме муабет, зошто прифаќам дека е пропаганда.
Парадите не ги поддржувам, но потребно е многу малку мозгање за да се сфати дека парадата не е проблем. Проблем се ТИЕ кои ја прават парадата. ТИЕ кои бараат некои права, на ваков или таков начин. ТИЕ кои сакаат да ни ги расипат децата. ТИЕ болните, и т.н.
Ова не е напад на ЛГБТ центарот. Ако на некој не му беше или сеуште не му е јасно, ова претставува напад и директна закана за сите "педери и педерски активности".

Кои се тие легални методи,кои се тие институции?

Болницата? Каде ако признаеш дека си геј има шанса да те исшиканираат за да не дадеш крв? Каде некој на своја рака може да те лекува со тестостерон?
Општината? Каде матичарот сака да го потури младиот геј пар со солна киселина?
Министерството за труд и социјала? Каде министрот знае повеќе од докторите,научниците и држи говори за здрава нација?
Дома? Каде во најмала рака можеш да изедеш ќотек "за ум" со шанси да те избркаат како куче?
Или ЛГБТ центарот каде многу веројатно е дека на сред некое предавање може да летне некој камен преку глава?

Аплауз. Толку многу си пишел на темата, а суштински работи не си сфатил и не сакаш да ги сфатиш.
Во оваа приказна има многу хендикепирани. Некои се хендикепирани во главата,имаат грешки во процесот на мислење, а некои ќутат молчат, лажат и се пазат, дури и се женат,мажат само да не заработат некој хендикеп што го немаат.

Сите тие напади се минорни во однос на нападите на хетеросексуалците. Ако ти наброја 10 случаеви на напади на некој анонимни гејој во цела историја на македонија, јас во една година ќе ти набројам стотина евидентирани напади на други категории на луѓе, по верска, политичка, национална, па и спортска основа
И кога и да побарм званични извештаји ете во 2013 година од сите физички напади, навреди и закани, убиства повреди.. колкав процент се насочени кон гејој - такво нешто немате. Колку се затворени - нема, колку се осудени на казни затвор - нема колку се отпуштени од работа ради то што се гејови - немате податоци... само знаете да кажувате “јас знам еден чоек кој пред да се пресели во нашата зграда имал комшија чиј кум беше на летовање со еден кој бил војска со чоек кој натепал педер....“
Па по еден натпревар Вардар - Пелистер има повеќе каменовани коли, авобуси натепани уапсени заканувани особи од колку сите гејој во Мк вопоследни 100 години заедно со нивните потомци.
Имате организација, имате претседник, имате членови имате законски можности да:
преку свои преставници во парламент
преку свои преставници во владата
преку собирање на 10.000 потписи
покренете постапка з апромена и измена на закон
И остајте веќе тие анонимни гејој кој ѓоа биле убиени малтретирани и навредени, сите оние кои јавно излегле као гејој - ене ги живи здрави и ситуирани, Фифи сега имаше емисија па си живее сам(а) плаќа кирија излегува се шета, скап мобилен, е вели на улица чудно го гледале - немало физички напади - дајте менвајте устав оти фифи го гледале чудно! родителите не го прифаќале то што е - дајте закон да родител миора да прифати дете геј инаку затвор да оди.... коче рает слободен си шета гостув по телевизии во БТ на широк сокак пие кафе ко ќе дојде со друштво си седи, таа режисерката вработена си режира и гостува со претстави и дава интервјуа во кафиќи и на ТВ, Боки троши буџет на помала општина годишно на козметики и сукњи, држи концерти 2-3 пати месечно е на ТВ или весник, имаше своја емисија на ТВ, па и тој полицаецо шо се облеква ко жена - беше снимен интерввју на улица, се шета таков не е ни заклан ни обесен ни натепан. Како тоа сите јавни педери и педерки во МК да се безбедни ситуирани и слободни во своето понашање а иљадници анонимни кој никој не ги знае се каменувани убиени малтретирани....

Член од
27 октомври 2013
Мислења
323
Поени од реакции
248
Tреба да бараш повеќе.Пишав и на една друга тема,убиствата на хомосексуалците се едни од најмонструозните во областа на форензиката.Убиство на хомосексуалец со нож врз друг човек е со 35 убоди или во превод телото е искасапено.Затоа не е за џабе сметана како тешко ментално заболување до 1973 и ова го пишува во многу полициски извештаи а и многу психијатри го знаат само времето дојде што не смее тоа веќе да се спомнува.Бидејќи мене ме прашуваш јас сум и за двете,и за психијатриско лечење ама и за чистење.Иако сум верник ама уште поголем фанатик сум... ама не само нив,и многу други како и од понежниот пол (од преголеми гадости и неморалности правење) би ги егзекутирал.Ама тоа сум само јас :)
Верник си а сепак би егзекутирал - убил некого? Зарем сакаш да гориш во пеколот поради убиство. Убиството е еден од најтешките гревови и е неопростлив.

Член од
21 мај 2012
Мислења
65
Поени од реакции
55
Сите тие напади се минорни во однос на нападите на хетеросексуалците. Ако ти наброја 10 случаеви на напади на некој анонимни гејој во цела историја на македонија, јас во една година ќе ти набројам стотина евидентирани напади на други категории на луѓе, по верска, политичка, национална, па и спортска основа
И кога и да побарм званични извештаји ете во 2013 година од сите физички напади, навреди и закани, убиства повреди.. колкав процент се насочени кон гејој - такво нешто немате. Колку се затворени - нема, колку се осудени на казни затвор - нема колку се отпуштени од работа ради то што се гејови - немате податоци... само знаете да кажувате “јас знам еден чоек кој пред да се пресели во нашата зграда имал комшија чиј кум беше на летовање со еден кој бил војска со чоек кој натепал педер....“
Па по еден натпревар Вардар - Пелистер има повеќе каменовани коли, авобуси натепани уапсени заканувани особи од колку сите гејој во Мк вопоследни 100 години заедно со нивните потомци.
Имате организација, имате претседник, имате членови имате законски можности да:
преку свои преставници во парламент
преку свои преставници во владата
преку собирање на 10.000 потписи
покренете постапка з апромена и измена на закон
И остајте веќе тие анонимни гејој кој ѓоа биле убиени малтретирани и навредени, сите оние кои јавно излегле као гејој - ене ги живи здрави и ситуирани, Фифи сега имаше емисија па си живее сам(а) плаќа кирија излегува се шета, скап мобилен, е вели на улица чудно го гледале - немало физички напади - дајте менвајте устав оти фифи го гледале чудно! родителите не го прифаќале то што е - дајте закон да родител миора да прифати дете геј инаку затвор да оди.... коче рает слободен си шета гостув по телевизии во БТ на широк сокак пие кафе ко ќе дојде со друштво си седи, таа режисерката вработена си режира и гостува со претстави и дава интервјуа во кафиќи и на ТВ, Боки троши буџет на помала општина годишно на козметики и сукњи, држи концерти 2-3 пати месечно е на ТВ или весник, имаше своја емисија на ТВ, па и тој полицаецо шо се облеква ко жена - беше снимен интерввју на улица, се шета таков не е ни заклан ни обесен ни натепан. Како тоа сите јавни педери и педерки во МК да се безбедни ситуирани и слободни во своето понашање а иљадници анонимни кој никој не ги знае се каменувани убиени малтретирани....

Ова што го напиша прочитај го два три пати и ќе ти станат појасни многу работи. Колку насилство постои во традиционалните вредности сите си знаеме.Видиш дури и ти си свесен,ете вака како традиционалист.

Јас се сложувам дека јавните фаци не биле натепани (доволно).Читни малку за тепањето. Но биди сигурен дека секогаш им висат над глава оние прашања, без разлика што некој како Боки шета по улици со горили.

"Дали господинот што помина покрај мене со толку оштар поглед навистина сака да ми забие нож под грло?"
"Да се возам со такси или да одам пеш по улица?"
"A некој да почекам да влезе во влезот па потоа да си одам дома?"
"Што им згрешив на толку луѓе што ме мразат и изјавуваат дека ме сакат мртов?"
"Зошто дома не сакаат да ме видат повеќе?"
"Зошто еден куп луѓе ми го свртија грбот?"

Ова се вика психичко насилство покрај заканите за физичко насилство. На ова не е никој имун. Од Фифи до Пипи.
Покрај константното психичко насилство ваквите луѓе живеат со голема можност за физичко насилство.
И нека не те чудат статистиките во Холандија и Финска зошто има толку хомосексуалци со психички проблеми, депресија и самоубиства како и земјите во третиот свет.

Самиот факт дека сексуално те привлекува човек од ист пол и дека си тотално немоќен околу тоа е доволен товар. Сите живееме по хетеронормативната матрица која апсолутно е вкоренета секаде низ светот. Верувај.

Во најлибералните земји вака стојат работите:

- Геј луѓето се збираат по само по геј места или геј френдли места кои се ограничени.На другите места е ризично. Стрејт луѓето се збираат секаде.
- Геј луѓето се дружат со геј луѓе или геј френдли особи. Дружење со секакви стрејт особи е ризично. Стрејт луѓето се дружат со кого сакаат.
- Стрејт луѓето се полни со предрасуди околу геј луѓето и не сакаат да бидат во близина на нивните семејства, посебно не во близина на очите на нивните деца.
- Геј децата сеуште низ светот се исмевани и малтретирани. САД дури сега почна да води кампања против исмевањето по училиштата.
- Геј луѓето бегаат од малите градови и живеат во метрополите каде нема да ги лажат семејствата и блиските за да се заштитат од дополнително малтретирање поради сексуалната ориентација.

Тоа се вика изолирање на проблемот околу хомосексуалноста.Изолација и гетоизирање на хомосексуалците "да имаат што сакаат и таму нека им е." Toa како прво не е хумано,а е далеку од решение. Иако нештата во светот се така поставени и се пропагираат како успешно решено прашање.
Да не зборуваме за товарот во хомофобични општества како што е нашево. Тоа е сосема друга тема на разговор.

Некој ако не сака да биде тепан и омаловажуван на верска основа ќе се откаже од црквата и џамијата.Многу е лесно тоа.Може да се моли дома, може да оди по манастири, онаму каде што ќе биде прифатен, или просто да сфати дека тоа е вештачка институција за која не вреди да се биде омаловажуван, етикетиран,а уште помалку физички и психички малтретиран.
(Многу проста паралела, христијаните во цел свет се безбедни и прифатени освен во радикалните муслимански држави. Педерите никаде не се безбедни а уште помалку прифатени.Ама баш никаде.На Блискиот Исток и во пола Африка ги ставаат на бесилка. Во Западот еве уште еднаш да кажам: генерално се берат по геј клубови,генерално се дружат со геј луѓе,геј работи смејат да прават само на геј френдли места и генерално немаат контакти со фамилијарни особи. Секоја чест на исклучоците. )

Некој ако смета дека не е безбеден на утакмица Пелистер - Вардар може да седне да ја гледа дома или во кафич, без простор за размислување околу тоа дека ќе биде натепан. (Да се признае хомосексуалност меѓу чкембари и комити и страсни навивачи за Манчестер е кобно. Било тоа да е на трибина, во кафич,кладилница или на било кое друго место.)
Некој ако не сака да биде омаловажуван на политичка основа може да ја мени партијата или мудро да молчи и да си гласа ама баш за кој сака. (Ниедна партија не сака педери во своите редови.Кај нас дури и СДСМ изјавува хомофобија.Во Хрватска за некое чудо и покрај резултатите на референдумот политичарите испаднаа доблесни и изјавија дека секој има право слободно да живее.)

Има стално невини жртви.Се сложувам потполно. Меѓутоа СЕ' ова што го ти го наброја се лични избори.
Кој колку сака и дали сака да биде вмешан во традиционалното насилство е прашање избор.Да се биде геј не е избор. Никаде. И за никој.​

Да се биде латентен и прикриен,неприфатен од себеси хомосексуалец е опасна работа за психичкото здравје.(Секаде и за секој) Но тоа е многу јасен став на мнозинството дури и во најлибералните земји на западниот свет. Дека хомосексуалците не треба да постојат.Тоа кај нив е малку "под тепих" ставено за да не се гледа,имаат еден куп законски регулативи,арно ама де факто постои. ( Просто кажано нека се кријат или нека одат на геј места нека прават геј работи. Ако не ми се пред очи значи дека не постојат за мене.Нека не ми се мешаат и нека не бидат дел од моето семејство)

Да се биде јавен геј е уште поопасна работа. Јавното излагање на фактот дека некој е хомосексуалец посебно на Балканов го става човек директно во лонецот на насилството. Било тоа да е психичко или физичко.

Само кој колку сфатил. Ако некој е мазохист во душата во вакви услови слободно нека се фали и гордее со својата хомосексуална ориентација и слободно нека оди по паради. Ако на некој му причинува задоволство да биде обезбедуван од 10 000 специјалци заради 100.000 народ кој од другата страна аздисува со икони,палки,,боксирачи,ножеви и бакли нема проблем.

Секој има право слободата и гордоста да ја доживува на свој начин.

Член од
28 јуни 2009
Мислења
295
Поени од реакции
266
Tреба да бараш повеќе.Пишав и на една друга тема,убиствата на хомосексуалците се едни од најмонструозните во областа на форензиката.Убиство на хомосексуалец со нож врз друг човек е со 35 убоди или во превод телото е искасапено.Затоа не е за џабе сметана како тешко ментално заболување до 1973 и ова го пишува во многу полициски извештаи а и многу психијатри го знаат само времето дојде што не смее тоа веќе да се спомнува.Бидејќи мене ме прашуваш јас сум и за двете,и за психијатриско лечење ама и за чистење.Иако сум верник ама уште поголем фанатик сум... ама не само нив,и многу други како и од понежниот пол (од преголеми гадости и неморалности правење) би ги егзекутирал.Ама тоа сум само јас :)
Немој жити се не не егзекутирај. - сарказм интендед -
Обично тие што се за насилство во говор и во форумски постеви најлесно го променуваат размислувањето. И ти си еден од нив.
Општо 21% од населението се геј или бисексуалци така да очекувај за околу 20 - 30 години геј браковите да се легализирани во Македонија (во случај да опстои Македонија до тогаш). Проблемот на конзервативците е дека се доволно глупави да се обидат да ја спречат еволуцијата на светот со насилство. За среќа тоа ни го олеснува процесот.

Дојдено е време каде што секој си има свои права и оние кои што немаат доволно интелект и ќе шират омраза или агресија против геј или бисексуалците ќе бидат отстранети.
(затвор + парична казна + отпуштање од работа).

Член од
21 мај 2012
Мислења
65
Поени од реакции
55

Верата не е ништо друго освен болен фанатизам. Точно така. Ти си само еден добар (жалосен) пример. Во името на церебралната имагинација наречена - Господ, се убиени милиони,милиони луѓе. Кој учел малку историја ќе знае по нешто. Штета што тоа трае и денес, трагично е децата што имаат час по веронаука на училиште. Тоа значи дека во иднина ќе има повеќе такви какво тебе кои ќе речат "И јас би егзекутирал и би лечел во името на Господ", наместо да се занимаваат со физика,наука,биологија,генетика. Доволен е 1 на 100.

Каде што почнува да се меша религијата, каде што е застапена форсирана, таму е застанат и прогресот на човештвото.

Иксрено,не верувам дека убиство од страна на еден патолошки растроен хомосексуалец е помонструозно од убиство на еден потполно нормален радикален исламист. Знаеш, таквите луѓе шетаат нормално низ Иран, Египет и Сирија. Па и во Босна ги има. Ги има и кај нас.Имаат солиден статус, имаат државни функции. Многу се "нормални" и апсолутно интегрирани општествено прифатени, па дури и величани. Ги има во многу голем број. Кога ќе помислам дури лошо ме фаќа.

Претпоставувам дека си христијанин. Јас не би ти советувал да гледаш клипови од убиства во Иран, Сирија, Авганистан. Тоа ми се чини дека е надвор од доменот на форензиката. И не се случува од хомосексуалци, а се случува секојдневно, од луѓе што се доживуваат многу нормално. Постојат касапници од држави каде што секој ебан ден некој е искасапен на парчиња и фрлен на плоштад за пример.

И ти викаш дека тоа е нормално. Дури и би егзекутирал. Види бога ти.

Оди малку до Иран изјасни се како христијанин и ако ја преживееш дисекцијата, молим те јави ми со психијатриски извештај за тоа што е, а што не е нормално.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Хрватски сабор: Хомосексуалците ќе склопуваат бракови на матично

Владата вчера потврди дека Законот за животно партнерство наскоро ќе влезе во собраниска процедура. „Целта е да се осигураат правата на малцинската група кои не ги загрозуваат правата на другите“, порачаа од Владата.

Референдумот во неделата освен што чинеше 50 милиони куни пари на граѓаните и освен што покажа дека четвртина од Хрватите и понатаму живеат во средниот век и сака на малцинството да му ги ускрати сите права, не донесе ништо ново и револуционерно, објавува агенцијата Хина.

Хомосексуалните парови ќе можат да склопуваат бракови на матично, само што тоа ќе значи животно партнерство. Тие ќе ги имаат истите права како да се во брак. Нема да можат да усвојуваат деца, но ќе можат да им бидат старатели.

„Тоа е еден чекор поблиску до некои други права кои би можеле да им ги дадеме за некоја година кога ќе порасне толеранцијата во земјата. Зошто нема посвојување? Поради екипата која доведе до овој референдум и до искажувањето на овој вид нетолеранција, замислете си дури тогаш што би им правеле на децата кои би биле посвоени во истополови заедници. Не станува збор за тоа дека истополовите парови би биле лоши родители. Тие можат да бидат еднакво квалитетни родители и еднакво добра средина за раст и развој на децата, но останатата средина е нетолерантна, а во овој момент мораме да размислуваме првенствено за децата“, појасни вчера вицепремиерот Миланка Опачиќ пред новинарите додавајќи дека како Влада не можеле да го спречат одржувањето на референдумот поради Уставот.

Ние мора да го промениме Уставот, а за тоа е потребна поддршка од една третина во Саборот. Досега ги немавме, но се надеваме дека ќе ги имаме и дека ќе го промениме Уставот за да ги спречиме ваквите иницијативи да продолжат понатаму зашто се поставува прашањето - што е следно - забрана на абортусот, забрана на медицински потпомогното оплодување, прашува Опачиќ.

:*
Зошто во насловот и во текстот пишува "бракови", кога во суштината на одлукава нема ни б од брак? Ништо такво. Има елементи, ама дури и во посвојување куче ги има, така што останува правната и институционална регулатива на тоа што е брак да виси, а во овој обид за damage control на SDP да остане само називот "брак" по наслови на весници, за да мафтаат и да убедуваат дека црвеното е зелено.

C

cige

Гостин
Ајде ќе се врати служењето војска задолжително, многу работи ќе си се вратат на свое место.

Член од
21 мај 2012
Мислења
65
Поени од реакции
55
Ајде ќе се врати служењето војска задолжително, многу работи ќе си се вратат на свое место.

Да. Тоа сигурно ќе го реши проблемот, оваа педерска работа Западот ја донесе, ги направи младиве за никаде.

Така да кога ќе се врати војската еден куп мажи ќе бидат затворени повеќе од една година во едно место и сите работи ќе се решат сами по себе.Како што се решавале порано. Со ќутенката. Ни лук јал-ни лук мирисал.

AN ADOLESCENT BOY, WHO SERVES THE AUSTRIAN MILITARY FORCES, EXPERIENCES HOMOSEXUAL FEELINGS TOWARDS ONE OF HIS COMRADES. IT'S THEIR LAST NIGHT AT THE AUSTRIAN-HUNGARIAN BORDER, SOCIALLY ISOLATED AND ARMED WITH LOADED WEAPONS.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Некој ако не сака да биде тепан и омаловажуван на верска основа ќе се откаже од црквата и џамијата.

Некој ако смета дека не е безбеден на утакмица Пелистер - Вардар може да седне да ја гледа дома или во кафич,
Да се биде латентен и прикриен,неприфатен од себеси хомосексуалец е опасна работа за психичкото здравје.
Ете ја поентата која цело време ја потенцирате, се е небитно, целата смисла на постоењето на светот - се гејојте. Вера нација политика спорт, раса.. се е то мање важно. желбата за пенис в газ е суштината на постоењето на општеството.
Мора да признам одговорот твој дури и славниот феноменален величенствен Лет 3 го остави збунет неколку секунди.
Имаш решение за сите ппроблеми на светот, џаба држави, граници политики, војни, ако не ти чини - сеј си дома, смени политички убедувања, смени клуб за кој навиваш смени националност - и ете ти решение. Како не ти текна да споменеш дека црнците можат да се подвргнат на промена на боја на кожа (како мајка џексонн) ако не сакаат да бидат предмет на расна омраза. Ете ти решение и за гејојте, нека се населат во некое пусто село во Маруиово и рает нека си бркаат свои гејски работи. Земјоделие ќе си прат ќе си чуваат овци крави меѓусебе ќе си тргуваат со размена нема потреба да се мешаат со нормалниот свет....
Како не ти текна во толкав текст, самиот спомна дека јавните гејој не ги напаѓа никој - па ете ви го решението - стани јавно познат геј, избери шпто сакаш за разлика од кутри верници, навивачи, припадници на политички партии на кои така им делиш совети да сменат вера, партија клуб... ти не треба да менуваш ништо, ќе си останеш геј само стани позната јавна личност, виолинист, професор, балетан, фудбалер, боксер, возач на формула 1, рок звезда, писател, научник, скулптор, композитор, сликар..... Не треба да седиш дома и се криеш како некој верник или навивач, не треба да смениш ни партија од страв, добиј нобелова награда за нешто (било што - по твој избор) и никој во МК нема да те гибни дека си геј и сите ќе те поздравуваат на улица и покануваат на настани и прослави и ќе пишуваат за тебе весници...

Член од
21 мај 2012
Мислења
65
Поени од реакции
55
Ете ја поентата која цело време ја потенцирате, се е небитно, целата смисла на постоењето на светот - се гејојте. Вера нација политика спорт, раса.. се е то мање важно. желбата за пенис в газ е суштината на постоењето на општеството.
Мора да признам одговорот твој дури и славниот феноменален величенствен Лет 3 го остави збунет неколку секунди.
Имаш решение за сите ппроблеми на светот, џаба држави, граници политики, војни, ако не ти чини - сеј си дома, смени политички убедувања, смени клуб за кој навиваш смени националност - и ете ти решение. Како не ти текна да споменеш дека црнците можат да се подвргнат на промена на боја на кожа (како мајка џексонн) ако не сакаат да бидат предмет на расна омраза. Ете ти решение и за гејојте, нека се населат во некое пусто село во Маруиово и рает нека си бркаат свои гејски работи. Земјоделие ќе си прат ќе си чуваат овци крави меѓусебе ќе си тргуваат со размена нема потреба да се мешаат со нормалниот свет....
Како не ти текна во толкав текст, самиот спомна дека јавните гејој не ги напаѓа никој - па ете ви го решението - стани јавно познат геј, избери шпто сакаш за разлика од кутри верници, навивачи, припадници на политички партии на кои така им делиш совети да сменат вера, партија клуб... ти не треба да менуваш ништо, ќе си останеш геј само стани позната јавна личност, виолинист, професор, балетан, фудбалер, боксер, возач на формула 1, рок звезда, писател, научник, скулптор, композитор, сликар..... Не треба да седиш дома и се криеш како некој верник или навивач, не треба да смениш ни партија од страв, добиј нобелова награда за нешто (било што - по твој избор) и никој во МК нема да те гибни дека си геј и сите ќе те поздравуваат на улица и покануваат на настани и прослави и ќе пишуваат за тебе весници...

Абе многу си паметен. Дури се' ме сфати од толкав текст. Не побарав јас некој да мени партија, националност,вера,спорт, јадење, пиење.Сакав да кажам дека тоа е прашање на избор.Само ти си слеп за прашањата кои не се избор.Сакаш некој да мени боја како Мајка Јацксон :icon_lol:, и да се пресели во некое друго место и да умри осамен како лепрозен.Зошто? Зошто те фатил бесот дека не е како тебе некој (и не може да биде и да сака). Ова не го реков јас.

Преиспитај се малку што зборуваш.

Ајде сега сите да одиме на пластична операција за да личиме во фаците на Латас и Миленко.И сите телевизии нека го сменат знакчето на нивните телевизии за да личи на Сител и МТВ. И сите новинарки нека направат операција за да личат на Мирка Велинова.
Види, тоа е возможно. Ама никој не може да биде ни Латас ни Миленко без разлика на се'.И двата се од планина слезени и осамени на врвот во сфаќањата. Едни и единствени. Исто и ти.Оригинал.Да си здрав и жив. :)

Но, тоа се случува пак ќе ти речам на ваше задоволство. Некој другар твој заминал странство. Некој се женил. Некој плука по педери пред тебе и се фали колку жени поминал претходниот месец.Некој те тапша по рамо, некој пие заедно со тебе.Некој ти мести женски.Некој е поцрн,некој е побел,некој ти ги рани муабетите, некој те поштова,некој не,некаде си кум, некаде девер, а еден од нив сигурно е педер, а ти не си свесен само затоа што си одбрал да си слеп за некои работи.

Пак ќе речам, многу работи се избор во животот.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Абе многу си паметен. Дури се' ме сфати од толкав текст. Не побарав јас некој да мени партија, националност,вера,спорт, јадење, пиење.Сакав да кажам дека тоа е прашање на избор.Само ти си слеп за прашањата кои не се избор.Сакаш некој да мени боја како Мајка Јацксон :icon_lol:, и да се пресели во некое друго место и да умри осамен како лепрозен.Зошто? Зошто те фатил бесот дека не е како тебе некој (и не може да биде и да сака). Ова не е го реков јас.

Преиспитај се малку што зборуваш.

Ајде сега сите да одиме на пластична операција за да личиме во фаците на Латас и Миленко.И сите телевизии нека го сменат знакчето на нивните телевизии за да личи на Сител и МТВ. И сите новинарки нека направат операција за да личат на Мирка Велинова.
Види, тоа е возможно. Ама никој не може да биде ни Латас ни Миленко без разлика на се'.И двата се од планина слезени и осамени се на врвот во сфаќањата. Едни и единствени. Исто и ти.Оригинал.Да си здрав и жив. :)

Но, тоа се случува пак ќе ти речам на ваше задоволство. Некој другар твој заминал странство. Некој се женил. Некој плука по педери пред тебе и се фали колку жени поминал претходниот месец.Некој те тапша по рамо, некој пие заедно со тебе.Некој ти мести женски.Некој е поцрн,некој е побел,некој ти ги рани муабетите, некој те поштова,некој не,некаде си кум, некаде девер, а еден од нив сигурно е педер, а ти не си свесен само затоа што си одбрал да си слеп за некои работи.

Пак ќе речам, многу работи се избор во животот.
А бе јасен ми е мене текстот и твоето мислење, твоето решение за проблемите на другите е - “ако ти е страв или се осеќаш загрозен - седи дома и менувај се“.. Али ако геј е исплашен или се осеќа загрозен - е тогаш НАТО да се викни и ОН да свика санкции на македонија да и се стават. Геј не смее да се крие и страда, не смее да седи затворен дома од страв, не смее да менува верата гејска... сите други треба али тој не.
А оти ти не изиграваш во јавност нормален чоек а дома јавај цицај шмукај примај голтај колку сакаш? Ете ти твој сопствен рецепт, надвор со другарите и ти меркај женски, измислувај прикаски “Брат некни една плава цицлеста ко сум ја прибрал дома а бе 3 сати душата и ја извадив (тука можеш да опишуваш шо си му праел на дечкоти само кажувај како на женско) или искоментирај и ти јавно “поо како би ја плеснал малата“ - и крени од пивото дур ја меркаш како поминува , не мора да се депилираш а шминкај се само дома, али зато дома ко ќе дојдеш, облечи си розе трико, стави кармин и маскара и фрли му се во прегратки на дечкото....

Член од
21 мај 2012
Мислења
65
Поени од реакции
55
А бе јасен ми е мене текстот и твоето мислење, твоето решение за проблемите на другите е - “ако ти е страв или се осеќаш загрозен - седи дома и менувај се“.. Али ако геј е исплашен или се осеќа загрозен - е тогаш НАТО да се викни и ОН да свика санкции на македонија да и се стават. Геј не смее да се крие и страда, не смее да седи затворен дома од страв, не смее да менува верата гејска... сите други треба али тој не.
А оти ти не изиграваш во јавност нормален чоек а дома јавај цицај шмукај примај голтај колку сакаш? Ете ти твој сопствен рецепт, надвор со другарите и ти меркај женски, измислувај прикаски “Брат некни една плава цицлеста ко сум ја прибрал дома а бе 3 сати душата и ја извадив (тука можеш да опишуваш шо си му праел на дечкоти само кажувај како на женско) или искоментирај и ти јавно “поо како би ја плеснал малата“ - и крени од пивото дур ја меркаш како поминува , не мора да се депилираш а шминкај се само дома, али зато дома ко ќе дојдеш, облечи си розе трико, стави кармин и маскара и фрли му се во прегратки на дечкото....

Тоа со НАТО и ОН, дај те молам. :)

А за изигравањето во јавност немаш поим кој притисок е секој ден да бидеш глумец. И дома и надвор. Немаш простор ни избор за да бидеш лош глумец.Од лично искуство ти кажувам. Мораш да бидеш многу префриган лажов.Самата средина ти го налага тоа. А ти гледам вака, немаш никаков проблеми со такви луѓе околу тебе. Многу луѓе обожаваат да се лажат еден со еден. Мене тоа ужасно ми ја црпи енергијата.

Али тоа е. Лагата е доста вкоренета традиционална вредност сакале ние или не да си признаеме. Џумерко тоа во приказните многу добро го има опишано.

Генерално нема баш видливи разлики меѓу стрејт и геј луѓето. Има феминизирани стрејт машки, и стрејт женски што се носат цврсто како машки,а обратните случаи се исто така многу чести.
Оди отвори малку во лични огласи имаш интернет да видиш колку стрејт мажи има што сакаат да бидат доминирани од жени. (Не да бидат доминирани во буквална смисла, туку жената да ја води играта) Ќе наидеш на стрејт жени што носат машки костими,машка облека, при секс активности. Тоа сите се стрејт луѓе. Ова не си го забележал затоа што си многу ограничен.
И јас да ти кажам право многу нормално изгледам. Не сум од тие што пушат Карелиа Слимс, пијат ликери и меркаат мажи по улици за да привлечат внимание, како што ти си замислуваш во бујната машта - розе трико. :pos: После те чуди зошто толку малку примери имаш во главата. Боки, Фифи,Пипи, Зоки Фаци.

Ни сам не можеш да си ги преброиш коментарите на темата, а запрепастувачки е тоа колку малку си научил за неа. И након свих ових година :icon_lol: далеку си од реалноста.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ни сам не можеш да си ги преброиш коментарите на темата, а запрепастувачки е тоа колку малку си научил за неа. И након свих ових година :icon_lol: далеку си од реалноста.

Јас се сум научил. И ви велам дека геј популацијата не е ништо повеќе загрозен (дури и помалце е од други припадници на разни малцинства. Нема никаков прогон на гејој во Македонија, баш спротивно тие се прифатени од општеството, ти сакаш да протуркаш некои изолирани инциденти и поединачни случаеви како некоја општествено организирана хајка против гејој.
Факти не даваш ич, јас на пример до сега во многу мои коментари сум аргументирано напишал кажал и посочил и дека гејојте во МК не се дискриминирани и дека дури и живеат подобро од просечен нормален жител, ете ти го (ја) Фифи, Боки Коче Софија. Ситуирани весели здрави прави. Сум споредувал во Македонија колку има напади и прогони на други категории на граѓани, неправди кон нив споредено со гејојте, сум пишувал поткрепено со докази и за психичките пореметувања, обидите за самоубиства, самоубиства, семејни насилства, пократок животен век, изразен промискуитет, нестабилни краткотрајни врски, употреба на алкохол и дрога кај гејојте и геј заедниците во светот (и во високотолерантни општества како Канада, Аустралија Холандија) Аргументирано сум и побил дека гејството е нормална појава, дека не беше никогаш па ни во антиката прифатена и одобрувана, сум покажал дека хомосексуалноста е тргната од листа на болести под агресивен притисок и со закани и политичко лобирање, сум ви кажал дека можете да покренете постапка и наведов и законски начини за тоа.....

а ти и твоите само едно те исто “нам ни е страв, нас не прогонуваат нас не тепаат...“ општи неодредени неаргументирани недокажани непроверени муабети. Пред очи ви се шетаат слободно јавно декларирани гејој кои ги има и по ТВ и по весници и со амбасадори на странски земји и вработени и ситуирани распеани... и ти пак ќе речеш Нас не прогонуваат?!?! Сакаш будали да не направиш сите нас? За стравови и параноји - еве ви психијатри не ги префрлајте вашите неурози на нормалната популација. Да беа сите како вас немаше никој на улица да излезе сите дома ќе седеа уплашени.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom