Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Немој да се правиме будали, никој неможе да ги сруши во овој момент, макар нашле и 199 000 000 евра кражба. Да бидеме барем реални. Никој не ги руши! Имаш илјадници војска зад нив. Само на форумов се исповработени илјадници со нивни семејства. Жерновски е капка во водата.

Никој не ги руши, империја создадоа од проста раја. Затоа кој може да трпи ќе седи, кој не ауф напоље.

Немој да се правиме будали, никој неможе да ги сруши во овој момент, макар нашле и 199 000 000 евра кражба. Да бидеме барем реални. Никој не ги руши! Имаш илјадници војска зад нив. Само на форумов се исповработени илјадници со нивни семејства. Жерновски е капка во водата.

Никој не ги руши, империја создадоа од проста раја. Затоа кој може да трпи ќе седи, кој не ауф напоље.

Да извадеше Андреј сума бар од 50 милиони ќе видевме дали можеше или не. Жерновски беше единствена шанса на опозицијата.

Да извадеше Андреј сума бар од 50 милиони ќе видевме дали можеше или не. Жерновски беше единствена шанса на опозицијата.
Со гз гарантирам и 100 000 да извадеше се е џабе. Какви забулени имаме простотилок во кило се мери, ради нив ќе гниеме, не оти е овој нешо паметен. Не забегувајте луѓе го тетовираат на тело, луѓе рака сечат за него, армија е тоа на неписмени и вработени, армија неспособни со фотеља.

Со гз гарантирам и 100 000 да извадеше се е џабе. Какви забулени имаме простотилок во кило се мери, ради нив ќе гниеме, не оти е овој нешо паметен. Не забегувајте луѓе го тетовираат на тело, луѓе рака сечат за него, армија е тоа на неписмени и вработени, армија неспособни со фотеља.

Таа бројка е фиксна. СДСМ никогаш го нема тепано ВМРО. ВМРО има 400.000 фиксни, СДСМ 300.000, и тоа е тоа. Деновите кога СДСМ без проблем добиваше избори, го правеше тоа затоа што во коалиција ја имаше силната ЛДП. Најдобриот политички кадар на левицата е произведен во ЛДП. Таа ЛДП што тежеше 150.000 гласови, ВМРО успеа да ја сведе на 30.000. Жерновски имаше една единствена шанса да ја врати ЛДП на политичката карта и утна празен гол.

Еј Леа слушам само 8 украле хехе ама си глупа еј, за ова ли викаше 4 години дека краделе? И јас си одам у соба тажна и си ги барам мандарините кои ми ги донеле моите, али сестрите ми ги украле. Гладна си легнувам и си велам де бе Леа за едни мандарини ли си? Заеби утре журка прават во 105ка.
Биди оптимист. Можеле да бидат 18 или 28. Пак среќа :vozbud:
убаво чадорчето :D

Моментално да, тие се забетонирани цврсто на тронот и изгледа како да ќе владеат уште 100 години. Според мене, а немора да сум во право, ова е само мое мислење, целата оваа машинерија која што ја воспоставија и ги одржува на власт со што они перат пари преку проектот Скопје 2014 има една клучна фалинка. Има повеќе фалинки, меѓутоа една е клучна. За целиот нивен систем да функционира потребни се многу пари.

Ваков еден систем на владеење може да му успее на Путин што под своја контрола има огромни наоѓалиште на нафта и земен гас. Можеше да му успее на покоен Хуго Чавез кој имаш свој приватен буџет од неколку милијарди, па тој ги распределуваше на кого сака. Кај нас внатре во државата толкав капитал за одржување и хранење на целата нивна машинерија НЕМА !

Тоа го прави нивниот систем неодржлив. Единствен прилив на капитал што го добиваат е од надвор. Тука лежи проблемот за нив, што знаат дека додека им се одобруваат кредити тие ќе можат да владеат и ќе прават вакви налудничави мегаломански пералници на пари како Скопје 2014. Моментот кога вентилот од надвор ќе се затвори и ќе престане да тече кеш тие ќе бидат срушени, тоа е она што и ден денес им создава главоболки и несоници покрај апсолутната власт што ја имаат воспоставено.

На сите ни е повеќе од јасно дека Скопје 2014 е една голема перална на пари.
Бидејќи нема што многу да коментирам затоа што се е напишано што сакав самиот да го искоментирам, ќе ви предложам да го гледате краткото клипче во кое се потсмена проектот Скопје 2014 од страна на новинарите на А1, а е извадок од цртаниот филм Астерикс и Обеликс- мисијата на Клеопатра.
Една слика 1000 зборови.

Прошетав пред една недела на плоштад и покрај тоа што има базилион споменици на сите страни ептен ми беше глупаво кога видов какви влезни врати ставиле на објектите.
Гледаш грандиозни столбови од по 20тина метри, а долу ставиле обична врата ко во тинекс да влегуваш. Мнооогу лошо изгледа и го потврдува тоа дека Ск 2014 покрај тоа што е перална за пари е и Потемкиново село, позади грандиозните објекти се гледаат мали и полуразрушени куќариња.

Прошетав пред една недела на плоштад и покрај тоа што има базилион споменици на сите страни ептен ми беше глупаво кога видов какви влезни врати ставиле на објектите.
Гледаш грандиозни столбови од по 20тина метри, а долу ставиле обична врата ко во тинекс да влегуваш. Мнооогу лошо изгледа и го потврдува тоа дека Ск 2014 покрај тоа што е перална за пари е и Потемкиново село, позади грандиозните објекти се гледаат мали и полуразрушени куќариња.

Вратите се голем фејл.
Што фонтана ќе беше тоа 2 милиона евра бе ? Тоа се пари човече паааааари !!!

Па и не е многу,кога ќе помислиш дека еден поголем споменик толку чинеше.Овде сепак се работи за зафат.

Цики, дај позајми 2 милиона евра, не е многу. Ќе ти ги вратам до први.

Цуки,не е многу у споредба со спомениците.Сепак раскопување на цел плоштад правење фонтана и ставање коцка влече пари.По мене спомениците имаа неразумни цени,превисоки.
--- надополнето: 4 декември 2013 во 19:36 ---
Универзалната сала ќе биде налик јајце :vozbud:

http://www.alfa.mk/News.aspx?id=67420#.Up91zyeE4uA

Цуки,не е многу у споредба со спомениците.Сепак раскопување на цел плоштад правење фонтана и ставање коцка влече пари.По мене спомениците имаа неразумни цени,превисоки.
--- надополнето: 4 декември 2013 во 19:36 ---
Универзалната сала ќе биде налик јајце :vozbud:

http://www.alfa.mk/News.aspx?id=67420#.Up91zyeE4uA
:cuc:Фала Боже !!! Одамна требаше да се среди салава .... прекрасен изглед ќе добие ... баш ме интересира внатре ,што како .... и се надевам (y) само позитивно ....

Млаку капацитет,само 3000.

Таман си е капацитетот, ако ја направат поголема никој нема да се охрабри да организира нешто таму. А скапо одржување ќе има чудово сигурно, ќе треба да се полни почесто.

Нека завршат тендериве, па откако ќе ја чуеме цената за новава универзална ќе видиме дали барокот и неокласицизмот биле оправдани или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom