Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Inglourious Basterd сака да ти каже дека ако украдеш 8 евра си криминалец, ако украдеш 8.000.000 тогаш си угледен политичар и идол на таквите како него.
Он убаво си кажа, како умрел од смеење на 8 милиони. Штета не ме прашал мене како ми е или било кој друг од приватен сектор какви давачки одбив, која сума на лиценци од 2200 евра годишно, давачки еден тон. Секој ден се валкам од смеење, никад посмешно не ми било. Шо се бе 8 милиони хахаххахахахха лелел хаххаха за 8 милиони ли шо украле ќе збориме? Дај бе не ме смејте шо се 8 милиони хахахха. И така натаму во бедата надоле.

Он убаво си кажа, како умрел од смеење на 8 милиони. Штета не ме прашал мене како ми е или било кој друг од приватен сектор какви давачки одбив, која сума на лиценци од 2200 евра годишно, давачки еден тон. Секој ден се валкам од смеење, никад посмешно не ми било. Шо се бе 8 милиони хахаххахахахха лелел хаххаха за 8 милиони ли шо украле ќе збориме? Дај бе не ме смејте шо се 8 милиони хахахха. И така натаму во бедата надоле.

За да бидат нешто треба да се постигне ефект. Ако се постигне контраефект и самата ревизија ДПМНЕ ја искористи во сопствената кампања, ќе биде многу смешно. Што се случи со извештајот за тепачката од минатиот Декември? Заврши во корпа. Ги заебаваа дека тој документ ќе бил тоалетна хартија и навистина така заврши. Ем тепани, ем во право, со изгласан буџет (за плаќање кампања) надвор од процедура, на крај пак изгубија избори брутално. И ова така ќе заврши. Ваква сума без главните медиуми да ја повторуваат секој ден и да му ја всадат на народот во меморија, ќе остане на крај како кафе муабет во парламент, ќе го шибаат Андреј, да провери да не му паднале негде.

За да бидат нешто треба да се постигне ефект. Ако се постигне контраефект и самата ревизија ДПМНЕ ја искористи во сопствената кампања, ќе биде многу смешно. Што се случи со извештајот на тепачката од минатиот Декември? Заврши во корпа. Ги заебаваа дека тој документ ќе бил тоалетна хартија и навистина така заврши. Ем тепани, ем во право, со изгласан буџет (за плаќање кампања) надвор од процедура, на крај пак изгубија избори брутално. И ова така ќе заврши. Ваква сума без главните медиуми да ја повторуваат секој ден и да му ја всадат на народот во меморија, ќе остане на крај како кафе муабет во парламент, ќе го шибаат Андреј, да провери да не му паднале негде.
Апсолутно се согласувам дека сдсм се ветар во магла во мерење муда во политика. Тој дел го затворам.
Ме разочара реакцијата на умрев од смеа само 8 милиони украле. На овој народ со тапани секое утро во 5 сабајле да му тропаш над глава те крадат абдал те крадат освести се, нема да му текне да рече А. Ме плаши тоа што мнозинството ќе искоментира баш онака како што бастерд се излета. Тоа е вистината. На народот не му е гајле дека го крадат при очи, туку дека малку го крадат. 8 милиони евра не се малку да се разбереме тоа се речиси 5 000 фирми во Македонија кој го однеле дебело ради 6 денари вошок во каса. Тоа се 20 000 народ или еден мал град кој ќе се мачи во иднина со кредити. Тоа се многу пари. И не, не е воопшто смешно, трагично е.

Апсолутно се согласувам дека сдсм се ветар во магла во мерење муда во политика. Тој дел го затворам.
Ме разочара реакцијата на умрев од смеа само 8 милиони украле. На овој народ со тапани секое утро во 5 сабајле да му тропаш над глава те крадат абдал те крадат освести се, нема да му текне да рече А. Ме плаши тоа што мнозинството ќе искоментира баш онака како што бастерд се излета. Тоа е вистината. На народот не му е гајле дека го крадат при очи, туку дека малку го крадат. 8 милиони евра не се малку да се разбереме тоа се речиси 5 000 фирми во Македонија кој го однеле дебело ради 6 денари вошок во каса. Тоа се 20 000 народ или еден мал град кој ќе се мачи во иднина со кредити. Тоа се многу пари. И не, не е воопшто смешно, трагично е.

Јасна ми е хуманистичката страна, не бери гајле. Исто ми е јасно дека ако продолжиш да работиш во државава, заедно со мене ќе продолжиш да ги покриваш овие 8 милиони со свои пари и да си ќутиш. Немаш опозиција, немаш медиуми, немаш граѓански активизам и затоа ќе си ќутиш. Или тоа или ќе се испазариш како Андреј што се испазарил, место 50-60 да објавиш за 8, а за возврат да ти дадат некое хотелче, зградиче, тендерче. После пазарот, ќе бидеш чист и на двете страни, едните ќе поплачат за тие 8 милиони од нивниот џеб, па ќе заборават, а другите ќе се спасат од голем скандал и ќе продолжат да добиваат избори. Win-win.

Јасна ми е хуманистичката страна, не бери гајле. Исто ми е јасно дека ако продолжиш да работиш во државава, заедно со мене ќе продолжиш да ги покриваш овие 8 милиони со свои пари и да си ќутиш. Немаш опозиција, немаш медиуми, немаш граѓански активизам и затоа ќе си ќутиш. Или тоа или ќе се испазариш како Андреј што се испазарил, место 50-60 да објавиш за 8, а за возврат да ти дадат некое хотелче, зградиче, тендерче. После пазарот, ќе бидеш чист и на двете страни, едните ќе поплачат за тие 8 милиони од нивниот џеб, па ќе заборават, а другите ќе се спасат од голем скандал и ќе продолжат да добиваат избори. Win-win.
Секако дека че чутиш, кога зад секој човек има двајца кодоши. Такво време дојде, ќути има и полошо. Две ти побарале уште две ќе дадеш. Али сепак не наоѓам причина за смеа, дали ти ја најде?

Каква е понатамошната процедура? Нели, ако има далавера за 8м ЕУР тогаш треба да има последици, некој да одговара за ова?!

Иначе дека се спомна примерот Вулф во Германија: Тужат поранешен претседател заради тоа што еден пријател му платил смештај во време на Октоберфест а тој после тоа се трудел да му најде финансиер за неговиот филмски пројект. Обвинет е за мито од невероватни 700 и кусур Евра. Во споредба со тоа 8м ЕУР се огромна сума. А и менталитетот е многу лош: не краделе демек многу. Еден Денар не треба да фалит!

Во ред, открија незаконитост. Што ќе стори сега општина Центар и градоначалникот, ќе тужат некого или само помпезно ќе се полнат медиумите.

Каква е понатамошната процедура? Нели, ако има далавера за 8м ЕУР тогаш треба да има последици, некој да одговара за ова?!

Иначе дека се спомна примерот Вулф во Германија: Тужат поранешен претседател заради тоа што еден пријател му платил смештај во време на Октоберфест а тој после тоа се трудел да му најде финансиер за неговиот филмски пројект. Обвинет е за мито од невероватни 700 и кусур Евра. Во споредба со тоа 8м ЕУР се огромна сума. А и менталитетот е многу лош: не краделе демек многу. Еден Денар не треба да фалит!

Нормално, тие 500,000 евра што ги зела жена му исчезнаа низ истражна постапка. Чекај и ова да пројде обвинителство, можеби овие 8 милиони ќе станат 8 илјади...

Во ред, открија незаконитост. Што ќе стори сега општина Центар и градоначалникот, ќе тужат некого или само помпезно ќе се полнат медиумите.
Ништо. Само вака ќе се насмееме слатко и ќе видиме каде заминале парите, не оти незнаевме.

Во време на рецесија добитник за лиење е Италијанска фирма. И мавни си токмак у глава и право кај врбите од 100 000 евра и под оградата на мостот од 100 000 евра.

Итаљанците многу нешто во игра
И мавни си токмак у глава и право кај врбите од 100 000 евра и под оградата на мостот од 100 000 евра.
не моеш ни тоа, овенаа. Можда урми

Али сепак не наоѓам причина за смеа, дали ти ја најде?

И да се трескаш од земја исто ти се фаќа. :)
Предците ми за аферата ТАТ се искинаа од смеење. Уште ми одѕвонува тоа "Бране претерал". Сега ми е јасно и зошто се смееле. Да украл некоја помала сума, ќе можел да ја изменаџира и да добие избори во '98. Немаше тука жалопојки за народот, за оштетените. Битна беше бројката. Бројката отишла до плафон и излезе октоподот, па краците на октоподот и на крај се смени владата. После ги имаш Окта и платежната картичка....итн итн.
Колку сакаш можеш да плачеш за тоа дека Есма ја испокрадоа во таа афера ТАТ, на крај останува фактот дека од независноста, па до денес, сите сме Есма. И како да не се смееш?

И да се трескаш од земја исто ти се фаќа. :)
Предците ми за аферата ТАТ се искинаа од смеење. Уште ми одѕвонува тоа "Бране претерал". Сега ми е јасно и зошто се смееле. Да украл некоја помала сума, ќе можел да ја изменаџира и да добие избори во '98. Немаше тука жалопојки за народот, за оштетените. Битна беше бројката. Бројката отишла до плафон и излезе октоподот, па краците на октоподот и на крај се смени владата. После ги имаш Окта и платежната картичка....итн итн.
Колку сакаш можеш да плачеш за тоа дека Есма ја испокрадоа во таа афера ТАТ, на крај останува фактот дека од независноста, па до денес, сите сме Есма. И како да не се смееш?
Може да се смеам што Бране не го чепнаа, а се чукаат во гради. Ете само тоа ми е смешно. Другово ме чепка во џеб лично и воопшто не ми е смешно. Можеби оти немав во Тат пари, али и тогаш не ми беше смешно. Смешно ми е само реакцијата на Бастерд хехе само 8 украле, а овој извештај им праел. Е тоа ми е смешно. Ко да се најдов наеднаш у некоја лудачка болница и се разминуваме со Бастерд и он ме чука по рамо и ми вика: Еј Леа слушам само 8 украле хехе ама си глупа еј, за ова ли викаше 4 години дека краделе? И јас си одам у соба тажна и си ги барам мандарините кои ми ги донеле моите, али сестрите ми ги украле. Гладна си легнувам и си велам де бе Леа за едни мандарини ли си? Заеби утре журка прават во 105ка.

мандарините

OT
2b1c1x.jpg

Може да се смеам што Бране не го чепнаа, а се чукаат во гради. Ете само тоа ми е смешно. Другово ме чепка во џеб лично и воопшто не ми е смешно. Можеби оти немав во Тат пари, али и тогаш не ми беше смешно. Смешно ми е само реакцијата на Бастерд хехе само 8 украле, а овој извештај им праел. Е тоа ми е смешно. Ко да се најдов наеднаш у некоја лудачка болница и се разминуваме со Бастерд и он ме чука по рамо и ми вика: Еј Леа слушам само 8 украле хехе ама си глупа еј, за ова ли викаше 4 години дека краделе? И јас си одам у соба тажна и си ги барам мандарините кои ми ги донеле моите, али сестрите ми ги украле. Гладна си легнувам и си велам де бе Леа за едни мандарини ли си? Заеби утре журка прават во 105ка.

Ништо не разбра ти изгледа. Јас не ти се смеам тебе. Јас знам дека се украдени многу повеќе од 8. Ама по заслуга на Жерновски, тие многу, станаа максимум 8, со документ од ревизија што го направила опозицијата. И Жерновски ја пропушти единствената шанса што ја имаше да ја руши власта по легален пат во наредниве бар 8 години. За таа шанса се мачеше во Центар, за таа шанса се уби од трчање Шиповиќ, за таа шанса денес истиот е во притвор.

Тоа што го направи Жерновски, преведено во фудбал би изгледало вака:

И ти ми викаш, немој да се смееш, Македонија изгуби. Не, не можам да не се смеам, без разлика што Македонија изгуби. Ова е смешно. Трагедијата е друга. Трагедијата е што луѓе ко Андрејчо се центарфори.

И шо сега, дрвен адвокат да изигравам? :D
Еве ај, претпоставка. Веројатно се смее оти не се 8, туку 100. Во извештајот се 8 затоа што Андреј си испазарил нешто за да објави една сума која во споредба со реалната сума е бедна и која нема да нанесе апсолутно никаква штета на власта. Никаква. Јас и ти сосе нашите болки и нашите џебови сме тотално небитни. Ние сме овците и нашите џебови се волната.
Овој извештај требаше да биде шамар за власта. Бројката нема да го зададе тој шамар. Напротив, лесно ќе се спинува и ќе ги докрајчи овие магарињава неспособни од опозиција. Еден градоначалник добија кој може да зададе удар на Гвујо и тој еден се испазари со нивната доверба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom