Плински уреди

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Или се правиш луд или ти смрдат чорапите!!!Ама ке да е до чорапите....

Секој што сака да дискутира пристојно и аргументирано на темата, може да го стори тоа.
Но, на форумов никогаш не се толерирале ниту пак ќе се толерираат евтини жаргони од типот на „ти смрдат чорапите“, кои имаат цел само да го омаловажат соговорникот и да ја втурнат темата во бескрајни расправии. Доволно е човек да ти прочита неколку реплики наназад и да ја сфати поентата на твојата партиципација на темава. Сигурно не си тука за да бидеш конструктивен, тоа е повеќе од јасно. Ајде сега биди фин и направи мала пауза од темава, кога и онака нема никаква корист од твојот „придонес“ тука. Баниран од тема, до наредно преиспитување.

@Evo XII , ништо лично, сигурно си супер личност, меѓутоа се извинувам, неможам да полемизирам со тебе кога нивото на комуникација се спушта под основното ниво на достоинство.

Ima samo edna negativna rabota na plinot. Toa sto ne go vgradiv porano.
Nesporedlivo e kola so mal motor na plin nasproti dizel. Malata kola (kako Punto 1.1 od 1999) so obicen plin 380 EUR e pun pogodok vo ovaa kriza. Malku trosi i eftino za odrzuvanje.

Плимонт-дали можиш да ми кажиш за цена на вградување на плински систем за Ауди А4 1.6 со 103 КС,1996-97? Ако вградувам тоа ќе биди напролет,така да има време за размислување

Cenata za vgraduvanje na plinski ured za Audi A4 e 540 evra. Toa e cena a sekvencionalen ured na Landirenzo, so cilinricen rezervoar. Doplatata za torusen rezervoar koj se postavuva na mesto na rezervno trkalo iznesuva 30 evra. Po vgraduvanje na uredot potrebno e da se zavrsi postapkata za atest na vozilo so plinski ured, koja cini okolu 50 evra

значи некаде околу 40 000 комплет за тороиден резервоар? По мое мислење цената е на граница на исплатливост ако се вози испод 10 000км годишно

Ima samo edna negativna rabota na plinot. Toa sto ne go vgradiv porano.
Nesporedlivo e kola so mal motor na plin nasproti dizel. Malata kola (kako Punto 1.1 od 1999) so obicen plin 380 EUR e pun pogodok vo ovaa kriza. Malku trosi i eftino za odrzuvanje.
Да имам таква кола со таа потрошувачака на бензин ни под разно не би ставил плин.
Плин би ставил кога би имал 4-6000cc на бензин.
Е тогаш сигурно дека ќе имам бенефит.
Сепак кога ќе размислам дека вреди 50-80к евра би било лудо да помислам да ја упропастам колата ставајќи плин.

Да имам таква кола со таа потрошувачака на бензин ни под разно не би ставил плин.
Сепак кога ќе размислам дека вреди 50-80к евра би било лудо да помислам да ја упропастам колата ставајќи плин.

Детски муабети... Малку троши - не се исплати да ставиш. Скапа е колата - не се исплати да ставиш.
Што е битно што трошела малку колата, кога со плин пак ќе ти биде поевтино... Или, на тие што им е веќе поевтино, не смее да им биде уште поисплатливо? :pos:

Детски муабети... Малку троши - не се исплати да ставиш. Скапа е колата - не се исплати да ставиш.
Што е битно што трошела малку колата, кога со плин пак ќе ти биде поевтино... Или, на тие што им е веќе поевтино, не смее да им биде уште поисплатливо? :pos:
Што занам,навикнат сум да трошам 5-6к денари месечно за бензин и нафта па ненако ми е чудно кога некој сака да монтира плин на малечко градско и економично возило,дури размислувам да си замам едно сеиченто за низ градов.
Много ретко возам на плин,односно ако ме фати некоја криза

тогаш ќе имаш многу пари па ич плин нема да ставиш.........

туку плин им се исплати само на оние кои прават многу километри и се секој ден во движење со возило.

Што занам,навикнат сум да трошам 5-6к денари месечно за бензин и нафта па ненако ми е чудно кога некој сака да монтира плин на малечко градско и економично возило,дури размислувам да си замам едно сеиченто за низ градов.
Много ретко возам на плин,односно ако ме фати некоја криза

Na plin si 45-50% poeftino od na benzin. Iskreno zalam sto vednas stom go kupiv ne staviv plin na 101 -ot. Sekoj kilometar na benzin e dzabe frlena para. Najekonomicno i najdobro Punto 1.1 sole so plin. Poeftino za odrzuvanje i vozenje amin.

Na plin si 45-50% poeftino od na benzin. Iskreno zalam sto vednas stom go kupiv ne staviv plin na 101 -ot. Sekoj kilometar na benzin e dzabe frlena para. Najekonomicno i najdobro Punto 1.1 sole so plin. Poeftino za odrzuvanje i vozenje amin.
Од каде пресмета дека е 40-50%пефтино.
Ако пунтото ти троши 8-9 литри(640-,720 денари)градска плинот ако е пуштен како што треба ќе троши 10-12 литри(435-522денари).
За цената на бензинот не сум сигурен дека е 80 денари литро ама изгледа 25-28% да е поефтино а кога ќе вкалкулираш плински систем,монтажа,атест,непотребни сервиси кои ки практикуваат мајсторите,не дај боже на некој да му текне (поголема глупост од ова здравје) капалка да рече дека треба да се монтира излегува дека ќе ти требат добри најмалку 3-4 години да почнеш да бидеш во добивка, а тогаш поради наштелуваната максимално мала потрошувачка моторот се мачел греел и постепено горел дихтон се кривела главата па отварање,рамнење и други трошоци,очигледно дека не се исплати плин

plinot kako gorivo e pocist od benzinot. Uredot cini 380 EUR. Punto 1.1 e monoinjection.
Koncepcijata na motorot e od seesetite. Od kade toa deka so plinot ke gree ? Dokazi ?
Koi servisi ? Ednas na 50000Km imas zamena na membrana na rasplinjaca.
Koga ke pomines 50000-60000Km so plin toa znaci deka vekje si ja isplatil i kolata i plinot.

Него знае некој што е работава со покачувањето на плинот константно? 45 денари претеруваат мајка му стара.. Цели 10 денари има констатно накачување последни месеци!

Него знае некој што е работава со покачувањето на плинот константно? 45 денари претеруваат мајка му стара.. Цели 10 денари има констатно накачување последни месеци!

Секоја зима ЛПГ плинот се покачува 5-10 денари. Се менува смесата (се става повеќе пропан, кој е поскап) а и на светските берзи поскапува затоа што во некои земји се користи и за греење. Напролет би требало да се врати на 35-40 денари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom