Плински уреди

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Opel ima dobar 1.6 motor. Maana e sto e poznat po solidna potrosnja na maslo. Ama zatoa i ke pomine 1000000km. Samo redovno servisiranje.

Поминати околу 1200 километри на плин - одлично искуство! :)
Никаква промена во вожња, голема разлика во цена. @plimont, дали е потребно да поминам кај вас на сервис/контрола по овие 1000 км?

Поминати околу 1200 километри на плин - одлично искуство! :)
Никаква промена во вожња, голема разлика во цена. @plimont, дали е потребно да поминам кај вас на сервис/контрола по овие 1000 км?
Ако имаш вишок пари и се мислиш како да ги потрошиш оди(y)

Ако имаш вишок пари и се мислиш како да ги потрошиш оди(y)

Прашањето беше упатено за Плимон, не за тебе. Не знам која ти е поентата, ама не е фино да шириш дезинформации.

Ne e zadolzitelno, no pozelno e da se napravi kontrolen servis po pominati 1000 km po vgraduvanjeto na plinskiot ured. Bi sakal da naglasam deka ovoj kontrolen servis e besplaten, kako sto se besplatni site eventualni kontrolni pregledi ili intervencii za otstranuvanje na neregularnosti vo plinskiot ured vo vremetraenjeto na garantniot period od 2 godini. Kaj Landi Omegas Evo specifika e sto nema potreba od bilo kakvo tekovno odrzuvanje kako sto e promena na filtri, no sepak pozelno e da se pravat periodicni kontroli.

Од искуство кажувам бидејќи на мојата кола имам поминато прку 200к на плин за 10 годин и само 15 тина филтри сменето.

Здраво... Ме интересира цена за монтажа на плински уред за Renault Megane 1.6, 97 година... 55 kw...не знам што друго би ве интересирало :) Исто би сакала да ме информирате за цената на а-тест и како оди тоа, се обновува на одредено време или ...? Благодарам.

Здраво... Ме интересира цена за монтажа на плински уред за Renault Megane 1.6, 97 година... 55 kw...не знам што друго би ве интересирало :) Исто би сакала да ме информирате за цената на а-тест и како оди тоа, се обновува на одредено време или ...? Благодарам.

Cenata na plinskite uredi e vo zavisnost od modelot na plinskiot ured, od negovite karakteistiki I od kvalitetot na izrabotka, I se dvizi od 450 do 900 evra. Kaj nas vo Plimont, za Vaseto vozilo bi go preporacale Landi Omegas Evo uredot, koj vo kombinacija so torusen rezervoar, koj se postavuva na mesto na rezervno trkalo, cini 570 evra. Se raboti za kvaliteten ured, kaj kogo nema potreba od bilo kakvo tekovno odrzuvanje, I koj e predviden da raboti I so plin so poslab kvalitet, sto vo nasi uslovi e mosne dobredojdena karakteristika.
Cenata na celokupnata postapka za attest e 4000 denari, od koi 3000 denari za atesten pregled I okolu 1000 denari za zapisnik, upat, nova soob. dozvola, takseni marki Itn. Vo Plimont vi sleduva popust za atestniot pregled vo visina od 700 denari, I toj ke ve cini 2300 namesto 3000 den.
Vo momentov se pravi ednokratno atesten pregled I ne se pravi godisen reatest

Колку би чинела инсталација за цитроен ц4 купе 2006 1.4?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Колку би чинела инсталација за цитроен ц4 купе 2006 1.4?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Cenata za postavuvanje na plinski ured na c4-ka e 570 evra a se odnesuva na ured Omegas Evo, so torusna boca od 47 litri koja se postavuva na mesto na rezervno trkalo. Po vgraduvanje na plinski ured Ve ocekuva postapkata za attest, koja iznesuva okolu 3300 denari, od koi 2300 den. za atesten pregled I 1000 den. ostanati trosoci.

Последно уредено:
plimont, Лани ја купив Алфата од Кано, знаеш гарант која кола е :) Вика дека уредот му е од кај тебе. Каши ми кога да ја донесам на подесување на уредот зашто (единствено на плин но никогаш на бензин) се случува закашлување во вид остро моментно (можеби дел од секунда) пресекување на работата на моторот кога е помеѓу 2000 и 2500 rpm, и колку ќе ме чини? Кано ми рече дека е под гаранција уредот арно ама не стасал да ја земе гарантната листа од кај вас.

Здраво, некој со искуство или познавање од Лансер 1.5 со вграден плин ? Да сподели нешто инфо, како работи, нешто проблеми, колку троши, се исплаќа ли инвестицијата на тој мотор ?
Татко ми има идеја да вгради плин во Лансерот па секоја информација е добредојдена. Највеќе ме интересира дали има штета моторот и дали ќе мириса на плин доколку се вгради. Според цената бензин/плин, плинот е поефтин но земено со инвестиција за колку време се тоа би се исплатило... А инаку има 45000 поминато до сега за 3,5 години на бензин.

plimont, Лани ја купив Алфата од Кано, знаеш гарант која кола е :) Вика дека уредот му е од кај тебе. Каши ми кога да ја донесам на подесување на уредот зашто (единствено на плин но никогаш на бензин) се случува закашлување во вид остро моментно (можеби дел од секунда) пресекување на работата на моторот кога е помеѓу 2000 и 2500 rpm, и колку ќе ме чини? Кано ми рече дека е под гаранција уредот арно ама не стасал да ја земе гарантната листа од кај вас.

Zdravo Mandrak, znam za koja kola se raboti, ne bi trebalo da e komplicirano da se otstrani problemot. Pomini do kaj nas vo servis za da ja vidime kolata, mozes sekoj den od ponedelnik do petok od 09.00 do 16.00 casot, a mozes I da se najavis kaj kolegata Zvonko na 02 2554 666 ili 075 239 886, ke dogovorite termin koga i jas ke bidam vo servis.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom