Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

Абе ме знаеш мене, јас сакајќи или несакајќи си поставувам некои стандарди, преку кои тешко преминувам, иначе тие стандарди важат за мене, и најверојатно за уште некој друг т.е. би имале слично мислење. Истакнав во темата за хорори зошто новиве тазе снимени, не заслужуваат фалење/hype :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Мене искрено стариве хорори(со чест на исклучоци) ми се повеќе комедија отколку хорор.

Плус, не успеав да го натерам wot во темана за дуел да ги ставит Alien против Aliens, па ево овде ќе си ја искажам фрустрацијата за второспоменатиов. Од таков добро склопен тензичен прв филм, Камерон вториов го напрајл катастрофа. Дури и имав нагони да го изгаснам после сат време. Многу правила од првиов не важеа, пренатрупан беше со акција и дијалози за против тврда столица. Целиот концепт на мистериозност и осаменост во вселената беше заменет со оди-пукај, оди-пукај.

И познатиот цитат: "Get away from her you bitch!"
Едно големо ЛОЛ!

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.844
Поени од реакции
12.095
Цел серијал Пила е потценет,има одлична приказна и сите дела се одлично поврзани и имаат непредвидливи завршетоци,едино кецот може да се рече дека има добра оценка (заслужено бидејќи е несомнено најдобар дел од цел серијал,но можеби можеше и повисока оцена од 7.6).Пила е ремек дело,и е еден од најдобрите хорор/мистерии на сите времиња и дефинитивно заслужува повисока оценка на ИМДБ.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Преценет Kill Bill 1 со рејтинг 8.1 јас би рекол 5 ама од хејт му дадов 3.

Потценет The Machinist со рејтинг 7.7 според мене реално би било 8.5 а јас му дадов 10ка

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Eден од најпотценетите сај фај/хорор филмови на сите времиња.

Cloverfield.

8 заслужува, и тоа јака осмица, и далеку поголема популарност.
по отепан филм амин, од мене повеќе од 5.5 никако

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
по отепан филм амин, од мене повеќе од 5.5 никако

Секој што ќе каже нешто лошо за филмов, има погрешни критериуми. Овој филм е дефиниција за тоа како се прави перфектно shaky cam освтварување. Адреналин, хаос, паника, совршен увод, заплет - распелт. Ефекти, камера, тензија, солидна глума, и чуство на реалност....онака на некои сцени тензијата и паниката беше скоро преголема за да се гледа, па со гримаси на лицето ги преживував сцените.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.655
Поени од реакции
88.462
Како бе зошто... :pos:
Сега видов, и не ми се верува дека срањево има повисока оценка од некои култни филмови... Нервоза ме фати кога видов дека бљувотинава толку високо котира на ИМДБ листата

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Како бе зошто... :pos:
Сега видов, и не ми се верува дека срањево има повисока оценка од некои култни филмови... Нервоза ме фати кога видов дека бљувотинава толку високо котира на ИМДБ листата
овој њот, става лајк за Елиенс дека бил преценет а за Авенџерс прашува зошто...
Авенџерс > Елиенс :pos:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Секој што ќе каже нешто лошо за филмов, има погрешни критериуми. Овој филм е дефиниција за тоа како се прави перфектно shaky cam освтварување. Адреналин, хаос, паника, совршен увод, заплет - распелт. Ефекти, камера, тензија, солидна глума, и чуство на реалност....онака на некои сцени тензијата и паниката беше скоро преголема за да се гледа, па со гримаси на лицето ги преживував сцените.
Интересно и уникатно е направен, ама сепак за мене не ги оправда очекувањата

Kajgana Shop

На врв Bottom