Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
ја па мислев за сајсајд има само потценети и преценети

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.089
Повторно да прашам за Don Jon...
Дали конечно ќе можам да го гледам?
:unsure::unsure:(n)
Calm your ovaries, сеуште не. (n)

Prisoners прејак,во тензии бев од почетокот до крајот,јаки пресврти,солидна глума,8.7 :)
Preciziraj.. tocno 8.7 ili 8.731420123.. :D

ја па мислев за сајсајд има само потценети и преценети

@albumot na koldplej

Hotel Noir, zbor dva?

I ne mi se veruva nikoj dosega ne go gledal Frances Ha.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Впечатоците на форум после гледање филм:
Епа тоа е, ако се најдам прозван, секогаш пробувам да одговорам, незнам зошто некои се интересираат толку многу како и зошто ги оценувам филмовите...:D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.400
Поени од реакции
25.253
Епа тоа е, ако се најдам прозван, секогаш пробувам да одговорам, незнам зошто некои се интересираат толку многу како и зошто ги оценувам филмовите...:D
Повеќе мислев на оцената 8.7 од минатата страна :icon_mrgr:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Мислам дека @wot ќе го обожава Only lovers left alive :pos:Добар филм, арт вампирско-рок-ен-рол филмче, Џим Џармуш стајл ол оувер. Тилда Свинтон одлична како и секогаш, п.с салата беше до столче преполна!

Child's Pose, одлично романско филмче, ме бендиса, ама некако не ми е на рамо со Blue is the warmest... ако гледаме добитници на реномирани фестивали, инаку овој добил Златна мечка во Берлин годинава. Препорака и за двата коа ќе излезат скринери (y)

G

grande-juve

Гостин
Мислам дека @wot ќе го обожава Only lovers left alive:pos:Добар филм, арт вампирско-рок-ен-рол филмче, Џим Џармуш стајл ол оувер. Тилда Свинтон одлична како и секогаш, п.с салата беше до столче преполна!

Child's Pose, одлично романско филмче, ме бендиса, ама некако не ми е на рамо со Blue is the warmest... ако гледаме добитници на реномирани фестивали, инаку овој добил Златна мечка во Берлин годинава. Препорака и за двата коа ќе излезат скринери (y)
4 Months, 3 Weeks and 2 Days
Beyond the Hills
И овие ти се слични драми како Child's Pose, плус подобри... Only lovers left alive(y), и јас се изненадив од полната сала :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
4 Months, 3 Weeks and 2 Days
Beyond the Hills
И овие ти се слични драми како Child's Pose, плус подобри... Only lovers left alive(y), и јас се изненадив од полната сала :)
Зад ридовите го глеав лани, добар стварно, Романците имат предобра кинематографија. Овој првиот одамна ми е у watch листата ќе се глеа кат тад :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Come and see (еден од филмовите кој те тераат да си го сакаш животот таков каков што ти е и да бидеш презадоволен со она што го имаш, притоа успешно доловувајќи ја разликата меѓу сегашниве со едни поинакви немилосрдни времиња). Имаше неколку сцени кои ме извадија од такт и ме пецнаа малку на психа. А глумата од детето кое беше главен лик :cuc: страшна, страшна.

Naked (кој мрднат лик само, со гласен чекор по линијата која ја разделува генијалноста од лудоста). Со внимание го следев секој изговорен збор, секоја мисла. Можеби и не се согласував со се, но доста интересно видување почнувајќи од тема живот, па се до амеби и влечуги.

Leolo (црничка комедија во стилот на тие режисерите кои се занимаваат со Surrealism). Живото на едно детенце развлечено на две страни меѓу реалноста и имагинацијата.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Не ми се верува дека потрошив 2часа гладајќи го The Mortal Instruments: City of Bones ,лоша глума ,клишеа,досада во изобилие владее. Не знам како се нафатила Ленката и Џонатан да глумат во ваков филм.Единствено СФ беа добрички. Препорака :не го гледајте

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Wot ги р'чка сите, и по пораки им запнува за оцени да дадат, многу му е битно. И мене ме убеди, џубре. А убаво си дававме бумбари и малини...

Kajgana Shop

На врв Bottom