CINEDAYS 2013

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ако купуваме карти однапред подобро, само да не не` зезне некој од пријавените, немаме како да го бараме после. :)
Купите за мене, фиксно идам да бидат едно до друго седиштата :)

Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
Нека ме контактира ајсбој или некој друг што го имам на фб, сакам да присуствувам на некој филм кога ќе одите. :)

Sent from my ST21i using Tapatalk

Член од
3 август 2012
Мислења
431
Поени од реакции
1.012
Има ли некој шо има карти за Блу Џесмин за вечер, и сака да оди утре, пошто јас имам две за утре, а сакам да одам денес, па ако сака некој да се смениме? Фала многу. :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ептен ме бендиса Blue Jasmine :love: Кејт Бланшет изглуми врвно и мислам треба да има номинација за Оскар. Ептен добар филм, еден од најдобрите на Вуди. Инаку еве моја листа од неговите филмови што имам гледано од најдобар кон најлош. (знам дека од постарите најдобри не сум гледал многу, така да имам уште бааги за гледање :) )

1. Vicky Cristina Barcelona
2. Hannah and Her Sisters
3. Blue Jasmine
4. Midnight in Paris
5. Scoop
6. You Will Meet a Tall Dark Stranger
7. Match Point
8. To Rome With Love
9. Melinda and Melinda
x. Whatever Works

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.917
Поени од реакции
37.111
За сите оние што не сакаа да не дружат: успеавме да се собареме шестмина кајганџии на репризата од Blue Jasmine вчера. Ме мрзи да пишувам долги рецензии, а и не вредеше до толку за да го трошам времето, па ај само накратко: со оглед на тоа што знаев дека Blue Jasmine е на Вуди Ален, бев свесен дека нема да биде my cup of tea, па затоа можеби престрого би било да речам дека се разочарав. Ама не можам ни да кажам дека бев запрепастен. Што вели Iceboy, хуморот беше ОК, Бланшет можеби и повеќе од ОК, ама се останато - просечно. Искрено, мене најмногу ме иритираше музиката. На моменти имав впечаток дека гледам филм со Чарли Чаплин. Се прашувам дали доколку некогаш Ален се одлучи да направи SF ќе стави идентична музика ко овде, или ко во Midnight in Paris, рецимо?
Kill your darlings ми беше продуктивно потрошено време. :love:
Same here! Иако најпрво го оквалификував како просечен, после гледањето на Blue Jasmine дури можам да кажам дека Kill Your Darlings беше подобар! Sorry @MyloXyloto, успеав да отидам на репризата. :oops:

Член од
3 август 2012
Мислења
431
Поени од реакции
1.012
За сите оние што не сакаа да не дружат: успеавме да се собареме шестмина кајганџии на репризата од Blue Jasmine вчера. Ме мрзи да пишувам долги рецензии, а и не вредеше до толку за да го трошам времето, па ај само накратко: со оглед на тоа што знаев дека Blue Jasmine е на Вуди Ален, бев свесен дека нема да биде my cup of tea, па затоа можеби престрого би било да речам дека се разочарав. Ама не можам ни да кажам дека бев запрепастен. Што вели Iceboy, хуморот беше ОК, Бланшет можеби и повеќе од ОК, ама се останато - просечно. Искрено, мене најмногу ме иритираше музиката. На моменти имав впечаток дека гледам филм со Чарли Чаплин. Се прашувам дали доколку некогаш Ален се одлучи да направи SF ќе стави идентична музика ко овде, или ко во Midnight in Paris, рецимо?

Same here! Иако најпрво го оквалификував како просечен, после гледањето на Blue Jasmine дури можам да кажам дека Kill Your Darlings беше подобар! Sorry @MyloXyloto, успеав да отидам на репризата. :oops:

Сега јас ќе те цитирам!
Исто и мене, не Вуди Ален, ама Blue Jasmine не ми беше д бест кап оф ти. Крајот ми беше некако многу.. ај да речам очекував подобар крај, повозбудлив може. :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
Повеќе македонски глумци можеш да сретнеш на прокеции на Синедејс него ли во македонски филм/претстава :ROFLMAO:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
http://grad.sk/articleout.aspx?cid=5308

Најдобар филм од официјалната селекција: “Во цут“ (In Bloom), Грузија 2013
Сребрена ѕвезда за најдобра режија: Екторас Лигизос за грчкиот “Момчето што јаде храна за птици“
Сина ѕвезда за најдобро сценарио: Скот Греам за британскиот “Шел“ (Shell)
Специјално признание: “Моето куче Килер', (Moj Pes Killer), Чешка 2013
Златно сонце за најдобар балкански филм: “Двојина“ (Dual), Словенија 2013
Специјално признание: “Одбрана и заштита“ (Obrana i zastita), Хрватска 2013

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Рано е уште за нова тема, па еве овде, засега познати датумите за мене најдобриот филмски фестивал во Македонија, и се надевам на повеќе изгледани филмови годинава, лани бев на 9 проекции, годинава ја зголемувам бројката!

http://cinedays.mk/

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
http://2014.cinedays.mk/

полека ја апдејтират страната, за тиа што не можат да издржат со повеќе информации како мене коа ќе допрете до секциите пример програма може да видете апдејтиран дел кој е поразличен од ланската програма. Имаат воведено бразилска кинематографија, значи по лани Еквадор и Африка годинава ни следува Бразил, а има и секција QUEER LISBOA, кој го гуглав и ми излезе португалски филмски фестивал за филмови со тематика поврзана со хомосексуалноста, лезбејство, трансексуалноста, проституција, значи ќе имаме филмови ваљда од годинешната селекција од тој фестивал. И секако веќе стандардните, гала премиери, официјална селекција, сине балкан, мк кратки, мк и еу, музички документарни филмови (овде прочитав на МКЦ страната изгледа ќе се дава 20.000 days on earth, документарецот за Ник Кејв кој веќе го има и по торенти).

веројатно за некој ден со повеќе информации и наслови на филмови. и секако нова тема за новото издание.
јас сум веќе под еуфорија:LOL::LOL:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.917
Поени од реакции
37.111
http://2014.cinedays.mk/

полека ја апдејтират страната, за тиа што не можат да издржат со повеќе информации како мене коа ќе допрете до секциите пример програма може да видете апдејтиран дел кој е поразличен од ланската програма. Имаат воведено бразилска кинематографија, значи по лани Еквадор и Африка годинава ни следува Бразил, а има и секција QUEER LISBOA, кој го гуглав и ми излезе португалски филмски фестивал за филмови со тематика поврзана со хомосексуалноста, лезбејство, трансексуалноста, проституција, значи ќе имаме филмови ваљда од годинешната селекција од тој фестивал. И секако веќе стандардните, гала премиери, официјална селекција, сине балкан, мк кратки, мк и еу, музички документарни филмови (овде прочитав на МКЦ страната изгледа ќе се дава 20.000 days on earth, документарецот за Ник Кејв кој веќе го има и по торенти).

веројатно за некој ден со повеќе информации и наслови на филмови. и секако нова тема за новото издание.
јас сум веќе под еуфорија:LOL::LOL:
И јас секој ден го отворам сајтот, ама годинава дефинитивно доцнат со информациите.

Kajgana Shop

На врв Bottom