- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 4.002
- Поени од реакции
- 4.245
Купите за мене, фиксно идам да бидат едно до друго седиштатаАко купуваме карти однапред подобро, само да не не` зезне некој од пријавените, немаме како да го бараме после.
Купите за мене, фиксно идам да бидат едно до друго седиштатаАко купуваме карти однапред подобро, само да не не` зезне некој од пријавените, немаме како да го бараме после.
Same here! Иако најпрво го оквалификував како просечен, после гледањето на Blue Jasmine дури можам да кажам дека Kill Your Darlings беше подобар! Sorry @MyloXyloto, успеав да отидам на репризата.Kill your darlings ми беше продуктивно потрошено време.
За сите оние што не сакаа да не дружат: успеавме да се собареме шестмина кајганџии на репризата од Blue Jasmine вчера. Ме мрзи да пишувам долги рецензии, а и не вредеше до толку за да го трошам времето, па ај само накратко: со оглед на тоа што знаев дека Blue Jasmine е на Вуди Ален, бев свесен дека нема да биде my cup of tea, па затоа можеби престрого би било да речам дека се разочарав. Ама не можам ни да кажам дека бев запрепастен. Што вели Iceboy, хуморот беше ОК, Бланшет можеби и повеќе од ОК, ама се останато - просечно. Искрено, мене најмногу ме иритираше музиката. На моменти имав впечаток дека гледам филм со Чарли Чаплин. Се прашувам дали доколку некогаш Ален се одлучи да направи SF ќе стави идентична музика ко овде, или ко во Midnight in Paris, рецимо?
Same here! Иако најпрво го оквалификував како просечен, после гледањето на Blue Jasmine дури можам да кажам дека Kill Your Darlings беше подобар! Sorry @MyloXyloto, успеав да отидам на репризата.
И јас секој ден го отворам сајтот, ама годинава дефинитивно доцнат со информациите.http://2014.cinedays.mk/
полека ја апдејтират страната, за тиа што не можат да издржат со повеќе информации како мене коа ќе допрете до секциите пример програма може да видете апдејтиран дел кој е поразличен од ланската програма. Имаат воведено бразилска кинематографија, значи по лани Еквадор и Африка годинава ни следува Бразил, а има и секција QUEER LISBOA, кој го гуглав и ми излезе португалски филмски фестивал за филмови со тематика поврзана со хомосексуалноста, лезбејство, трансексуалноста, проституција, значи ќе имаме филмови ваљда од годинешната селекција од тој фестивал. И секако веќе стандардните, гала премиери, официјална селекција, сине балкан, мк кратки, мк и еу, музички документарни филмови (овде прочитав на МКЦ страната изгледа ќе се дава 20.000 days on earth, документарецот за Ник Кејв кој веќе го има и по торенти).
веројатно за некој ден со повеќе информации и наслови на филмови. и секако нова тема за новото издание.
јас сум веќе под еуфорија