Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
ја па мислев за сајсајд има само потценети и преценети

Повторно да прашам за Don Jon...
Дали конечно ќе можам да го гледам?
:unsure::unsure:(n)

Calm your ovaries, сеуште не. (n)

Prisoners прејак,во тензии бев од почетокот до крајот,јаки пресврти,солидна глума,8.7 :)

Preciziraj.. tocno 8.7 ili 8.731420123.. :D

ја па мислев за сајсајд има само потценети и преценети

llATp0m.png

@albumot na koldplej

Hotel Noir, zbor dva?

I ne mi se veruva nikoj dosega ne go gledal Frances Ha.

Впечатоците на форум после гледање филм:

Епа тоа е, ако се најдам прозван, секогаш пробувам да одговорам, незнам зошто некои се интересираат толку многу како и зошто ги оценувам филмовите...:D

Епа тоа е, ако се најдам прозван, секогаш пробувам да одговорам, незнам зошто некои се интересираат толку многу како и зошто ги оценувам филмовите...:D

Повеќе мислев на оцената 8.7 од минатата страна :icon_mrgr:

Мислам дека @wot ќе го обожава Only lovers left alive :pos:Добар филм, арт вампирско-рок-ен-рол филмче, Џим Џармуш стајл ол оувер. Тилда Свинтон одлична како и секогаш, п.с салата беше до столче преполна!

Child's Pose, одлично романско филмче, ме бендиса, ама некако не ми е на рамо со Blue is the warmest... ако гледаме добитници на реномирани фестивали, инаку овој добил Златна мечка во Берлин годинава. Препорака и за двата коа ќе излезат скринери (y)

Мислам дека @wot ќе го обожава Only lovers left alive:pos:Добар филм, арт вампирско-рок-ен-рол филмче, Џим Џармуш стајл ол оувер. Тилда Свинтон одлична како и секогаш, п.с салата беше до столче преполна!

Child's Pose, одлично романско филмче, ме бендиса, ама некако не ми е на рамо со Blue is the warmest... ако гледаме добитници на реномирани фестивали, инаку овој добил Златна мечка во Берлин годинава. Препорака и за двата коа ќе излезат скринери (y)

4 Months, 3 Weeks and 2 Days
Beyond the Hills
И овие ти се слични драми како Child's Pose, плус подобри... Only lovers left alive(y), и јас се изненадив од полната сала :)

4 Months, 3 Weeks and 2 Days
Beyond the Hills
И овие ти се слични драми како Child's Pose, плус подобри... Only lovers left alive(y), и јас се изненадив од полната сала :)

Зад ридовите го глеав лани, добар стварно, Романците имат предобра кинематографија. Овој првиот одамна ми е у watch листата ќе се глеа кат тад :)

Come and see (еден од филмовите кој те тераат да си го сакаш животот таков каков што ти е и да бидеш презадоволен со она што го имаш, притоа успешно доловувајќи ја разликата меѓу сегашниве со едни поинакви немилосрдни времиња). Имаше неколку сцени кои ме извадија од такт и ме пецнаа малку на психа. А глумата од детето кое беше главен лик :cuc: страшна, страшна.

Naked (кој мрднат лик само, со гласен чекор по линијата која ја разделува генијалноста од лудоста). Со внимание го следев секој изговорен збор, секоја мисла. Можеби и не се согласував со се, но доста интересно видување почнувајќи од тема живот, па се до амеби и влечуги.

Leolo (црничка комедија во стилот на тие режисерите кои се занимаваат со Surrealism). Живото на едно детенце развлечено на две страни меѓу реалноста и имагинацијата.

Не ми се верува дека потрошив 2часа гладајќи го The Mortal Instruments: City of Bones ,лоша глума ,клишеа,досада во изобилие владее. Не знам како се нафатила Ленката и Џонатан да глумат во ваков филм.Единствено СФ беа добрички. Препорака :не го гледајте

Wot ги р'чка сите, и по пораки им запнува за оцени да дадат, многу му е битно. И мене ме убеди, џубре. А убаво си дававме бумбари и малини...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom