Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Каде поточно ти е болката? Пробај со потесен фат, ако сеуште имаш болки консултирај се со медицинско лице.Минорна болка во рамо на последниот сет - последните репетиции на бенч.
Некад ја осеќам и на lat pull-down.
Совет?
Минорна болка во рамо на последниот сет - последните репетиции на бенч.
Совет?
а да пробаш да дигаш само со гради, да ја научиш вежбата и да ги изолираш градите да не си помагаш со рамото за да дигаш поголема тежина
пред некој ден гледав во теретаната на прсти се бројат дечки кои ги прават вежбите правилно и изолираат мускулната група која ја вежбаат, не е фората само да дигнете тежини туку да ја осетите вежбата.
Каде поточно ти е болката? Пробај со потесен фат, ако сеуште имаш болки консултирај се со медицинско лице.
дигаат).
Не знам како да ти опишам со зборови каде точно во рамото. Горниот дел, спојката негде, не знам како му доаѓа. Слаба но остра болка, доволна да ме испаничи и да не можам да си довежбам. И не е редовна, некад ја осеќам некад не.
Ја осеќам, и ја правам правилно (според стотина видеа изглеани на интернет и консултирано со типците таму шо дигаат).
Фората е сакал нејкел има малце тензија на рамото а очигледно ми е проблематично малце (ми крцка коа го вртам, само тоа рамо)
Не знам како да ти опишам со зборови каде точно во рамото. Горниот дел, спојката негде, не знам како му доаѓа. Слаба но остра болка, доволна да ме испаничи и да не можам да си довежбам. И не е редовна, некад ја осеќам некад не.
Минорна болка во рамо на последниот сет - последните репетиции на бенч.
Совет?
Да не слегуваш со шипката до гради?
Херман вика не треба до гради да се слегува, само дури не станат паралелни рацете, оти инаку на рамено удира.
оди на 1 min од видеото
При поголеми килажи, така?Минорна болка во рамо на последниот сет - последните репетиции на бенч.
Совет?
Зависи од интензитетот.Колку е нормално да биде пулсот после кардио тренинг (околу 45-60 мин лента, точак, орбритек и тн..) ?
Ако знаеш правилно да го изведеш bench press-от тогаш ќе знаеш дека Скот тропа глупости.Да не слегуваш со шипката до гради?
Херман вика не треба до гради да се слегува, само дури не станат паралелни рацете, оти инаку на рамено удира.
оди на 1 min од видеото
При поголеми килажи, така?
А кога вежбаш со слободни тежини, имаш болка?
Па не се нешо преголеми тежини почетник сум, ама за моето вежбање - да.
Со слободни тежини најверојатно мислиш на калистеника - тогаш не.
Под вежби со слободни тежини се подразбираат и вежби со шипка.Мислев бучици, лесно се приметува преоптеретено рамо кај вежбање потисок со нив бидејќи зафатената рака ротира кон внатре со тегот.
Зглобен/лигаментарен проблем е најверојатно, моја претпоставка е дека е од преоптеретување на зглобот, бар јас од таа причина го имав истиот проблем, а може и да е од поставеноста на лигаментите или конгруентноста на зглобната површина.
Под вежби со слободни тежини се подразбираат и вежби со шипка.