Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Киелини и Лихт се вратија и се спремни да настапат против Ливорно доколку сака конте.

Еден интериста ито од Италија гледа и го цени Маркизио поќе него пола навивачи на Јуве. Погба за сезона до две ќе си оди, на ниво игра досега оваа полу сезона со пад во 2-3 утакмици ( шо е нормално). Тогаш сите ќе плачите по Маркизио ко што плачевте и лани пред Погба да добие шанса.. Мн брзо заборајвте и голој и дриблинзи и асистенци и се останато Маркизио шо има напраено само поради тоа што 2 години игра без престан значи пред да почни ланската сезона за Италија, потоа одма за Јуве па ЛШ па пак за Италија и сега на почеток се повреди не е фер едноставно да му ги прегледвате сите тие работи за играч кој има добра полу сезона и лани на 15 или колку и да беа натпревари како замена. Ова е скроз исто ко да сакавате Красич во најдобрата форма да остани а Дел Пиеро да се продај ама скроз исто. Го имавме еден Ибра и Дел Пиеро и понатаму остана симбол самопоради тоа што никој не заборави што имаше напраено за Јуве

Погба ќе биди чудовиште е неверојатен талент и играч ама никогаш нема да го има срцето па ни самопожртвуваноста што ја има Маркизио а доколку ја има ќе ја изгуби поради Раиола. Ова тие чисто рани куче да те лај без навреда

Кажи ми, да можеш да бираш помегу класа играч како Рибери на пример и еден војник во права смисла на зборот како Пепе, кого би одбрал? Земајки ги сите нивни каракеристики во обзир.

А да го споредуваш Алекс со Маркисио е во најмала рака смешно, посебно што доага од тебе, што си тука во фан клубот еден од најобјективните и најреални навивачи.

Кажи ми, да можеш да бираш помегу класа играч како Рибери на пример и еден војник во права смисла на зборот како Пепе, кого би одбрал? Земајки ги сите нивни каракеристики во обзир.

А да го споредуваш Алекс со Маркисио е во најмала рака смешно, посебно што доага од тебе, што си тука во фан клубот еден од најобјективните и најреални навивачи.

Разликата меѓу Маркизио и Погба е како онаа помеѓу Пепе и Рибери :eek: ?

Не заебавај...

Разликата меѓу Маркизио и Погба е како онаа помеѓу Пепе и Рибери :eek: ?

Не заебавај...

Ако продолжи Погба вака, ке биде. Сега за сега мислам дека сеуште е сметан само за еден млад талент, а не како оформен играч, што е донекаде уште подобро за нас и за него, бидејки нема уште толку медиумска покриеност и притисок врз него.

Јас само пример зедов не споредвам, ок е да го преферираш едниот ама овај малиов на пр има одблесок само 1дна полусезона и неколку меча како замена и спремни сте идна легенда играч кој дал се да ги избркате. Ај кажи ми вака дали ти за Ибрахимович би го избркал Алекс ? тое прашањето

Ако продолжи Погба вака, ке биде. Сега за сега мислам дека сеуште е сметан само за еден млад талент, а не како оформен играч, што е донекаде уште подобро за нас и за него, бидејки нема уште толку медиумска покриеност и притисок врз него.

ЌЕ клучниот збор и иднина, ама за жал нема да остани уште долго во Јуве... а разликата меѓу Маркизио и погба не е тама спрема Пепе и Рибери ама сваќам шо сакаш да кажиш ..
EDIT : И кгоа би го имале Рибери ужасно би ни фалел Пепе како што ни фали сега

Јас само пример зедов не споредвам, ок е да го преферираш едниот ама овај малиов на пр има одблесок само 1дна полусезона и неколку меча како замена и спремни сте идна легенда играч кој дал се да ги избркате. Ај кажи ми вака дали ти за Ибрахимович би го избркал Алекс ? тое прашањето

ЌЕ клучниот збор и иднина, ама за жал нема да остани уште долго во Јуве... а разликата меѓу Маркизио и погба не е тама спрема Пепе и Рибери ама сваќам шо сакаш да кажиш ..
EDIT : И кгоа би го имале Рибери ужасно би ни фалел Пепе како што ни фали сега

Види, за мене Јуве е пред се. Ако Маркизио се врати во форма и носи квалитети подобри од Погба, јас ке бидам прв што ке го пофалам.
Ама, едноставно не гледам како е тоа можно. Мислам дека сите тука се согласуваме дека Погба има потенцијал за светски играч, ама Маркисио не гледам како може да напредува. Тука доага и муабетот за Алекс. Значи Алекс беше предводник на тимот веке 5-6-7 години кога дојде Ибрахимович и беше веројатно мегу топ 5 напагачи во светот. Он уште тогаш си ја имаше воспоставено она што се вика legacy како фудбалска легенда. Се после Серија Б беше само надополнување на таа легенда. И тогаш Алекс беше во полна форма, без разлика што беше оставан на клупа, тогаш беше измислен за Ибрахимович.
Дали Маркисио има нешто такво позади себе, една таква блескава кариера, или пак дали може сега, на 27 години, да напредува уште којзнае колку многу и да стане светски играч?
Ако веке така гледаме и Баџо си отиде од Јуве и му се даде шанса на Алекс, кој исто така беше вселенски талент, слично како Погба сега.
Ама мене уопште не ми е муабетот дека треба да се брка Маркисио, туку дека Погба уште сега е играчиште за него, а Маркисио е сеуште на 27 години само спореден играч во Јуве.
А за тоа дали ке си отиде Погба, ке видиме, има време. Јуве веке почна да работи со профит(ако не почнал, ке почне од наредна сезона, незнам точно, ти ги пишуваше статистките). Па по некоја логика би требало да има и повеке пари за плати и трансфери.(ако целиш на тоа дека ке си замине исклучиво за пари).

Види, за мене Јуве е пред се. Ако Маркизио се врати во форма и носи квалитети подобри од Погба, јас ке бидам прв што ке го пофалам.
Ама, едноставно не гледам како е тоа можно. Мислам дека сите тука се согласуваме дека Погба има потенцијал за светски играч, ама Маркисио не гледам како може да напредува. Тука доага и муабетот за Алекс. Значи Алекс беше предводник на тимот веке 5-6-7 години кога дојде Ибрахимович и беше веројатно мегу топ 5 напагачи во светот. Он уште тогаш си ја имаше воспоставено она што се вика legacy како фудбалска легенда. Се после Серија Б беше само надополнување на таа легенда. И тогаш Алекс беше во полна форма, без разлика што беше оставан на клупа, тогаш беше измислен за Ибрахимович.
Дали Маркисио има нешто такво позади себе, една таква блескава кариера, или пак дали може сега, на 27 години, да напредува уште којзнае колку многу и да стане светски играч?
Ако веке така гледаме и Баџо си отиде од Јуве и му се даде шанса на Алекс, кој исто така беше вселенски талент, слично како Погба сега.
Ама мене уопште не ми е муабетот дека треба да се брка Маркисио, туку дека Погба уште сега е играчиште за него, а Маркисио е сеуште на 27 години само спореден играч во Јуве.
А за тоа дали ке си отиде Погба, ке видиме, има време. Јуве веке почна да работи со профит(ако не почнал, ке почне од наредна сезона, незнам точно, ти ги пишуваше статистките). Па по некоја логика би требало да има и повеке пари за плати и трансфери.(ако целиш на тоа дека ке си замине исклучиво за пари).

Jас ти се калдам дека уште максимум една година ќе остани Погба во Јуве а ако имаме некоја мега понуда ке си оди и ова лето. Маркизио нема да напредува ама вие го хапрајвте Маркизио ко да е Падоин и заборајвте се до вчера што направил и како играл поради една повреда која траеше 2 месеци т.е. лигаменти ако не се лажам. За се си има и време и место а да трчаме да носиме заклучоци поради тоа што поради повреда Маркизио влечка една сенка со себе не е во ред. Не знам дали знајш ама Дел Пиеро после коленото имаше мн голем пад во играта и период во кој не личеше на себе. Јас пак ќе речам сите го забележуваат Погба повеќе оти има инструкции да игра понапред повеќе и оти повеќе се врти топката, никој не го следи ни позициониранњето на Маркизио, ни теренот кој го покрива, и колку позиции само држи и колку трча во оваа формација каде што е одговорен за одбранта. Тоа е тоа како ќе оди сега натаму ќе видиме, ај ас пак ќе релам Видал е измислен за двата.

да не зборавиме дека маркисио со 28 години има изиграно се на се 2 ок сезони

Да разјасниме еднаш засекогаш, и да не го дрвиме веќе за Погба - Маркизио, дека веќе преку Тасета сте ми...

Маркизио - Уште од најрана возраст се сметаше на него дека ќе биде новиот Тардели/Конте. Тоа и му е улогата моментално на теренот, отежнување на нападите на противникот, и помагање при нападите на тимот. Маркизио е еден од оние луѓе што никогаш не би го напуштиле тимот, па макар и повторно да игра во втора лига. Маркизио по пензионирањето на Буфон ќе биде новиот капитен на Јувентус (Не верувам дека Келини ќе ја задржи кап. лента). Очигледно е дека моментално не е во форма, дали се работи до неговата психа, или пак нешто друго, незнаеме. Но колку и да е анонимен на теренот, тој ја врши работата. Факт е дека предходните 2 сезони од него гледавме и голови, но оваа е многу потивок. Ама сепак секој натпревар тој е рекордер во истрчани километри, значи си ја врши неговата зададена задача. Тоа што трола нигерот дека ги враќал топките назад, нека си трола. Сите знаеме дека акциите ни почнуваат од одбраната, тие ја стабилизираат играта, чекаат да се повлечат противничките играчи, па потоа му ја додаваат на Пирло. Не е толку тешко да се свати. Крај.

Погба - Незнам последен пат кога сме имале ваков талент во тимот. Универзалец, на 20 години помага во одбраната, сее страв во нападот, и е еден од најдобрите шутери во Европа, кога станува збор за далечината. Дечкото е толку добар што противничките играчи изгледаат како мали деца кога се обидуваат да му земат топка. Како ги краде топките секоја чест, без фаул, чисто, ја користи снагата, и долгите нозе. Кога го гледав првите натпревари како игра, бев сигурен дека е новиот Виеира... но сега можам да кажам дека е повеќе од тоа. Едино лошо ќе биде е тоа што нема да остане кај нас. Ако се развива вака, максимум што можеме да го задржеме е 1/2 години. На Минчо ќе му понудат повеќе пари од друг клуб, и ... Ауфидерзен.Крај.

Гратис
Видал - Овој играч ненормално ме потсеќа на Давидс.Човекот може се да игра, средина, крило, полушпиц, одбрана. Клизачите негови се феноменални, и нормално еден од играчите во тимот кои секогаш добиваат жолт картон. Ептен пожртвуван играч, можда на моменти малце претерува со неговата глума, ама средината без него би ни била сиромашна. Видал е вистинска потпора за Пирло... на Пирло му одговараат такви играчи, ненормално помагаат во одбраната, ораат низ теренот, и секогаш се ослободува од противничките играчи за да прими топка од Андреа. Си го имаат тие разработено фудбалот. Шансите за останување на тимот можам да кажам дека е 50-50. Се зависи од тоа како ќе продолжи Јувентус да се развива како тим наредните сезони.

Пирло - Чак Норис... Ако се точни информациите на Скај дека кај нас ќе остане до 2016 год. тогаш сигурно и тука ќе се пензионира. Диригент на теренот, какви топки дели алал му вера. На него не му треба многу кондиција, брзина, снага... доволно е тоа што го има во нозете. Како што кажав, него слаба страна му е одбраната, и брзината, ама сето тоа се покрива со пасовите, искуството и слободните удари. Башка кога е во тесно, знае да изнуди фаул. Нека не си игра курот Марота и нека му го продолжува договорот што побрзо. Ваков играч и на 45 години ќе игра во врвна форма. Дефинитивно ми е еден од поомилените играчи на теренот, таков Моцарт е на теренот... абе очи ми се радуваат кога го гледам како си поигрува на негови 34 години со противниците. Те лево, те десно, те џогирање, и оп... пас до некој слободен играч. Непредвидлив играч.

да не зборавиме дека маркисио со 28 години има изиграно се на се 2 ок сезони

Изгледа од пред 2 сезони си почнал да го пратиш Јувентус.Маркизио од кога се врати од Емполи,беше стартер кај 5 тренери,иако низ тимот продефелираа еден куп играчи од средината,за кои беа издвоени големи сума на пари,како "големи" засилувања во тимот.Само штета што тој Јувентус во тие 3 сезони беше мизерен,па и не можеше да блесне во полн сјај,како во првата сезона под водство на Конте.
Погба е ван сериски талент,али доста различни играчи се во споредба со Маркизио и доста различни задачи имаат во тимов на Конте.Башка мора да се признае дека Погба успеа да го покаже својот талент во еден јак и уигран тим на Јувентус.Да играше во тим со играчи како Маркиони,Поулсен,Григера,голем знак прашалник е дали ќе играше вака.

А и прекинете више со споредбиве.И двајцата се играчи на Јувентус и двајцата се потребни во тимот и воопшто нема потреба никој од нив да се продава.Тимот игра на 3 фронта,така да и за двајцата ќе има место во тимот.
Баталете ја темава и глејте го Кваљарела во Италијанската "Танц со ѕвездите" линк :D

Не знам која е потребата да се сака Погба а да се мрази Маркизио.. Па и двајцата го носат дресот на Јуве и го потат гзот за истиот. Нормално дека еден од нив ќе седи на клупа а ќе има и некогаш потреба и двајцата да играат... Бидете среќни што имаме двајца прекрасни играчи од средниот ред. Погба е најталентиран играч на денешницава и сигурно материјал за златната топка во иднина.Фала богу што игра за нас и се надевам ќе го задржиме што е можно повеќе, но не значи ако Погба е супер играч од највисока класа дека автоматски Маркизио не го бива и дека не можете да го глеате и дека треба да биде продаден... Не заборавајте дека и истиот Маркизио ве има радувано со некои предобри изиграни утакмици и голови.. Стварно е срамота да не биде почитуван Маркизио затоа што Погба е супер играч, и дека истовремено он има голем пад на формата и исто така беше и повреден.

те молам не бладај.... нејмар бич плис

Чекај, а само затоа што е дете на Јуве треба доживотно ли да седи во клубот? МИслам многу глупа констатација. Ок е, и јас сакам да има играчи во клубот што израснале во Јуве, и сметам дека тој систем на префрлање во сениори е многу трул, на 22-23 години се добива шанса во прв тим.(зборам општо за цела Италија) Ама па кога веке си добил шанса, немора да значи дека по автоматизам мора да останеш цела кариера.
Она што го красеше Маркисио претходните две сезони беа пожртвуваноста, дисциплината, трчање И тоа што постојано се уфрлаше и даваше голови. Сезонава го нема тоа, нема голови, нема шанси, а системот на Конте е таков што тие 3ца играчи во средина имаат по најмалку 7-8 гола по сезона. Уште е рано, незнаеме како ке биде понатаму, мене ке ми биде мило да се врати во форма, ама сега за сега е нула за Погба. Да не почнам да зборам за тоа Погба секоја утакмица дека превзема одговорност и пробува да направи нешто на 20 години, а Маркисио у 2 години тоа еднаш го нема направено.
Ама ок е и тоа, мислам дека веке се виде каков тип на играч е и дека неможе од него да се очекува да направи нешто повеке и дека е само спореден играч во тимот, ама тоа што моментално го нуди како квалитет во тимот, според мене е многу малку.
Се служиш со вадење од контекст на речениците и тоа како. Никаде не напишав дека ако си дете на Јуве мора да играш постојано, тоа ти си го уфрли најверојатно зошто така ти одговара. Напишав дека Маркизио е дете на Јуве, и слободно и уверено можам да кажам дека јас повеќе ја гледам иднината на средината на Јуве во него, отколку во Погба. Погба земал иницијатива, Маркизио не земал? Олку потценување на Маркизио нема ниту најголемиот навивач на Интер или Наполи, без навреди, само си кажувам свое мислење. Имаш гугл.ком, види што викаат врни светски фудбалски икони како Фергусон, Мурињо, Липи, Капело итн, што имаат изјавено за Маркизио и кое е нивното мислење за него и нема потреба да се повторуваме едно па исто.

Не велам дека Маркизио игра на нивото од лани, не велам дека нема пад во форма. Точно е тоа, како што е и факт она што беше 2 и кусур месеци отсутен од тренинзи, и да не се повторувам. Значи за 3-4 потпросечно изиграни натпревари, веднаш го ставате на гилотина, и плукате врз се што Маркизио направил за Јуве. Мислам дека тоа не е во ред, а дури се оди и надвор од разумот, да се продадел..Нешто што да не ми беше смешно, ќе ми беше трагично...

Леле колку се фаќате за детали, чудо. Маркизио и Погба имаат различен стил на игра, тоа е јасно. Еве ви задача да го гледате гледате Видал како игра со Погба, а како со Маркизио. Кога играат Маркизио и Видал заедно Маркизио ја врши валканата работа а Видал е понапред и има повеќе слобода во играта за разлика кога играат Видал и Погба тогаш Видал е многу поназад.

Најважно е што Конте знае да ги искомбинира и победуваме и со Маркизио и со Погба.

П.С. Украинците ми ги расипаа сите теории со продавање на Погба после светското.

Изгледа од пред 2 сезони си почнал да го пратиш Јувентус.Маркизио од кога се врати од Емполи,беше стартер кај 5 тренери,иако низ тимот продефелираа еден куп играчи од средината,за кои беа издвоени големи сума на пари,како "големи" засилувања во тимот.Само штета што тој Јувентус во тие 3 сезони беше мизерен,па и не можеше да блесне во полн сјај,како во првата сезона под водство на Конте.
Погба е ван сериски талент,али доста различни играчи се во споредба со Маркизио и доста различни задачи имаат во тимов на Конте.Башка мора да се признае дека Погба успеа да го покаже својот талент во еден јак и уигран тим на Јувентус.Да играше во тим со играчи како Маркиони,Поулсен,Григера,голем знак прашалник е дали ќе играше вака.

А и прекинете више со споредбиве.И двајцата се играчи на Јувентус и двајцата се потребни во тимот и воопшто нема потреба никој од нив да се продава.Тимот игра на 3 фронта,така да и за двајцата ќе има место во тимот.
Баталете ја темава и глејте го Кваљарела во Италијанската "Танц со ѕвездите" линк :D

па бил стартер со фелипе мело сисоко полсен и јас ке бидам стартер, а и првата сезона под воство на Конте не дека блесна нешто само ок играше просечно за разлика од сега што игра подпросечно

па бил стартер со фелипе мело сисоко полсен и јас ке бидам стартер, а и првата сезона под воство на Конте не дека блесна нешто само ок играше просечно за разлика од сега што игра подпросечно
Јас велам да му го раскинат договорот, дури и да му платат, само да замине од Јуве. Што велиш?

Јас велам да му го раскинат договорот, дури и да му платат, само да замине од Јуве. Што велиш?

ке најдат негде киево генова за 6-7 мил може да се извади од него

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom