Да разјасниме еднаш засекогаш, и да не го дрвиме веќе за Погба - Маркизио, дека веќе преку Тасета сте ми...
Маркизио - Уште од најрана возраст се сметаше на него дека ќе биде новиот Тардели/Конте. Тоа и му е улогата моментално на теренот, отежнување на нападите на противникот, и помагање при нападите на тимот. Маркизио е еден од оние луѓе што никогаш не би го напуштиле тимот, па макар и повторно да игра во втора лига. Маркизио по пензионирањето на Буфон ќе биде новиот капитен на Јувентус (Не верувам дека Келини ќе ја задржи кап. лента). Очигледно е дека моментално не е во форма, дали се работи до неговата психа, или пак нешто друго, незнаеме. Но колку и да е анонимен на теренот, тој ја врши работата. Факт е дека предходните 2 сезони од него гледавме и голови, но оваа е многу потивок. Ама сепак секој натпревар тој е рекордер во истрчани километри, значи си ја врши неговата зададена задача. Тоа што трола нигерот дека ги враќал топките назад, нека си трола. Сите знаеме дека акциите ни почнуваат од одбраната, тие ја стабилизираат играта, чекаат да се повлечат противничките играчи, па потоа му ја додаваат на Пирло. Не е толку тешко да се свати. Крај.
Погба - Незнам последен пат кога сме имале ваков талент во тимот. Универзалец, на 20 години помага во одбраната, сее страв во нападот, и е еден од најдобрите шутери во Европа, кога станува збор за далечината. Дечкото е толку добар што противничките играчи изгледаат како мали деца кога се обидуваат да му земат топка. Како ги краде топките секоја чест, без фаул, чисто, ја користи снагата, и долгите нозе. Кога го гледав првите натпревари како игра, бев сигурен дека е новиот Виеира... но сега можам да кажам дека е повеќе од тоа. Едино лошо ќе биде е тоа што нема да остане кај нас. Ако се развива вака, максимум што можеме да го задржеме е 1/2 години. На Минчо ќе му понудат повеќе пари од друг клуб, и ... Ауфидерзен.Крај.
Гратис
Видал - Овој играч ненормално ме потсеќа на Давидс.Човекот може се да игра, средина, крило, полушпиц, одбрана. Клизачите негови се феноменални, и нормално еден од играчите во тимот кои секогаш добиваат жолт картон. Ептен пожртвуван играч, можда на моменти малце претерува со неговата глума, ама средината без него би ни била сиромашна. Видал е вистинска потпора за Пирло... на Пирло му одговараат такви играчи, ненормално помагаат во одбраната, ораат низ теренот, и секогаш се ослободува од противничките играчи за да прими топка од Андреа. Си го имаат тие разработено фудбалот. Шансите за останување на тимот можам да кажам дека е 50-50. Се зависи од тоа како ќе продолжи Јувентус да се развива како тим наредните сезони.
Пирло - Чак Норис... Ако се точни информациите на Скај дека кај нас ќе остане до 2016 год. тогаш сигурно и тука ќе се пензионира. Диригент на теренот, какви топки дели алал му вера. На него не му треба многу кондиција, брзина, снага... доволно е тоа што го има во нозете. Како што кажав, него слаба страна му е одбраната, и брзината, ама сето тоа се покрива со пасовите, искуството и слободните удари. Башка кога е во тесно, знае да изнуди фаул. Нека не си игра курот Марота и нека му го продолжува договорот што побрзо. Ваков играч и на 45 години ќе игра во врвна форма. Дефинитивно ми е еден од поомилените играчи на теренот, таков Моцарт е на теренот... абе очи ми се радуваат кога го гледам како си поигрува на негови 34 години со противниците. Те лево, те десно, те џогирање, и оп... пас до некој слободен играч. Непредвидлив играч.