Насилства во Македонија

Da imse pravna drzava ne ke se slucuvaa ovie raboti. Tolku od mene za ovaa tema a toa kurac palac ako imas nesto licno ima pp ne izigravaj revoltirana kurva po forumi!
--- надополнето: 15 ноември 2013 во 18:20 ---

Aman be ne e sve tolku crno eve zemi uci malce citaj ne panici odma.

http://www.telegraph.co.uk/educatio...oreign-language-Benefits-of-bilingualism.html

Оваа латиницава ти го мава по глава бенефитот кој го кажуваш тука

Не наседнувајте. Не е ова од чиста мира, им текнало на Албанциве да ги претепаат нашиве деца.

Само ќе се изедам што невини млади луѓе и Македонци и Албанци се наоѓаат во средината и се наоѓаат под манипулативната палка на некои структури.

Сум кажал и пак ке кажам , НЕ НИ СЕ Албанците КРИВИ КОЛКУ ШТО НИЕ САМИТЕ СМЕ СИ КРИВИ , мочка генерации искачаат се повеќе и повеќе и јадат ќутек секој ден и ќутат племето попедерчено да им го ебам , ќутете и јадете ќутек коа сте глупи , толку не можете да се соберете и вие да вратите бе љангари едни закржлавени . Иначе ова ситуацијава во 65 не ме чуди бар децата таму од тие селата горе имаат муда и им враќаат на шипците у секоја ситуација која ке им се укаже .

Абе ајде ова ептен ми изгледа на наместено, Сител кој е директно управуван од власта ја пренесува веста за новата тепачка. Нешто се случува, а лисициве од власта си траат.....се прашувам сега би смеел ли некој шипац да дојде од другата страна на вардар да се прошета.....

Не наседнувајте. Не е ова од чиста мира, им текнало на Албанциве да ги претепаат нашиве деца.

Навистина ми се чудни некои од луѓето и коментарите овде

Местенки биле, политичарите го нарачувале.

Можеби една од 20 претепувања се нарачани, ама 19 НЕ СЕ.

Како на друга планета да живеат некои од сограѓаниве мои македонци.

ДА !, од чиста мира тепаат. Од што се багра и племе. Тепаат затоа што тоа им е нивото на еволуциски развој.
Тепаат затоа што им е задоволство. Тепаат затоа што се чуствуваат како недопирливи (што е и вистина). Тепаат затоа што Скопје треба да стане Шкуп.

Друго е што медиумите и нашите "новинари" решаваат во нарачани периоди да објавуваат за овие "тепачки" (кој е несоодветен термин).

Како што за мене, Дарко и Марко е задоволство да одиме во кафана, дискотека, па да бркнеме по некоја женска, за НИВ е задоволство да искршат од ќотек рандом македонец кој не е во состојба да се брани.

Разликата од тоа да се степаш со некого во маало и да влезеш во автобус со план (наредба) да истепаш се што ќе затекнеш во тој автобус, е небо и земја...
А тоа што не ти е гајле, ја го гледам како ограниченост во погледите. Ако секој си го гледа само сопствениот интерес тогаш ќе се вратиме на мислата на Хобс „војна на секој против секој“...

Повеќе ми беше реторичко прашањето.
Целта ми беше да им кажам на сите што сметаат ова за стварно спонтано или за организирано од опозицијата, дека уствари тој од власта го планирал, иницирал и го сакал ова. Зошто го сака можеме само да нагаѓаме, ама кој го прави овае толку очигледно.
ја ти гарантирам дека ова не е организирано ,некој да им наредил и да го направат .... живеам во Ѓорче и баба ми и поголем дел од блиски роднини живеат во Ченто ( Синѓелич) .... им го знам менталитето тоес однесувањето на тоа како се обидуваат .... ова ти е само дел од недостатоците на нашево транзициско опшество ... ова е направено од само да се покажат дека се некој и нешто .... мене ми забија нож во рака и имам белег да ти покажам зошто изразнав во маало и со другари уште како мали ... свесно и добро го кажувам ова дека ова не е организирано туку така од некој по команда .... ова е дефинитивно од групи дебили блиски другари дебили кои само сакаат нешто да направат, а наместо тоа се :гомце: во вистинско светло ..... ти гарантирам дека ова не е некое кавер ап како шо рече погоре членот ... дека било масло на Владава или опозицијава ..... сум поминал низ вистински срања и знам што и како размислуваат .....

Навистина ми се чудни некои од луѓето и коментарите овде

Местенки биле, политичарите го нарачувале.

Можеби една од 20 претепувања се нарачани, ама 19 НЕ СЕ.

Како на друга планета да живеат некои од сограѓаниве мои македонци.

ДА !, од чиста мира тепаат. Од што се багра и племе. Тепаат затоа што тоа им е нивото на еволуциски развој.
Тепаат затоа што им е задоволство. Тепаат затоа што се чуствуваат како недопирливи (што е и вистина). Тепаат затоа што Скопје треба да стане Шкуп.

Друго е што медиумите и нашите "новинари" решаваат во нарачани периоди да објавуваат за овие "тепачки" (кој е несоодветен термин).

Како што за мене, Дарко и Марко е задоволство да одиме во кафана, дискотека, па да бркнеме по некоја женска, за НИВ е задоволство да искршат од ќотек рандом македонец кој не е во состојба да се брани.

Ќе ти бидат и понатаму чудни, кога не дочитуваш. И како сакаш сфати го тоа погоре.

19 од 20 е премногу. Повеќе од половина се фингирани, па можеш да одрекуваш до утре.

За нешто и си во право, само те советувам да не генерализираш. Има и од '' нашите '' такви, има и такви Турци, Роми, Срби и Етиопијци.

И шо се десило?
Ништо никому.

Го сопреле аутобусот, па го пуштиле.

:tapp:

Дебилизам невиден......
Најчесто вака и се дешава.Ќе се соберат демек македонците ќе дојде блиску до кoнтакт и трт - толку.

Сум кажал и пак ке кажам , НЕ НИ СЕ Албанците КРИВИ КОЛКУ ШТО НИЕ САМИТЕ СМЕ СИ КРИВИ , мочка генерации искачаат се повеќе и повеќе и јадат ќутек секој ден и ќутат племето попедерчено да им го ебам , ќутете и јадете ќутек коа сте глупи , толку не можете да се соберете и вие да вратите бе љангари едни закржлавени . Иначе ова ситуацијава во 65 не ме чуди бар децата таму од тие селата горе имаат муда и им враќаат на шипците у секоја ситуација која ке им се укаже .
Не е точно. Повеќето деца од тие делови на Скопје носат по нешто за одбрана, поучени од настаните. Ама џабе кога ќе му скокнат одеднаш неколкумина, уште нашмркани и запалени од проповеди. И возрасен човек не може да се одбрани. Нема врска ова со организирање на населението. Така пробаа србите на Косово да се самоорганизираат, видовме колку им успеа. Пак ќе повторам, некој пробува да ја убеди јавноста дека граѓаните се виновни што не се организираат...тоа е глупо и неможно. Ниту можеш секој ден ниту цел ден да одиш во чопор, со оружје. Ако живееш во северниот дел, ова ќе ти е познато. Ама треба да живееш овде и посебно да имаш деца за да видиш колку држи такво самоорганизирање.
Постојат служби кои наместо само казни за штоп светло, цдиња, цигари или гасмаски, може да поработат на безбедноста.

Не е точно. Повеќето деца од тие делови на Скопје носат по нешто за одбрана, поучени од настаните. Ама џабе кога ќе му скокнат одеднаш неколкумина, уште нашмркани и запалени од проповеди. И возрасен човек не може да се одбрани. Нема врска ова со организирање на населението. Така пробаа србите на Косово да се самоорганизираат, видовме колку им успеа. Пак ќе повторам, некој пробува да ја убеди јавноста дека граѓаните се виновни што не се организираат...тоа е глупо и неможно. Ниту можеш секој ден ниту цел ден да одиш во чопор, со оружје. Ако живееш во северниот дел, ова ќе ти е познато. Ама треба да живееш овде и посебно да имаш деца за да видиш колку држи такво самоорганизирање.
Постојат служби кои наместо ветерници или казни за синџири, цдиња, цигари или гасмаски, може да поработат на безбедноста.

Србите во Северна Митровица така секој ден патролираат :D

ОВА НЕ Е МАСЛО НА ВЛАДАВА ИЛИ ПАК НА НЕКОЈА ГРУПА ЗА ПОЕНИ ИЛИ КОРИСТ !!!! :mad:

нека ви стане јасно ...

ова само на група педера која се собрала и да се покажат дека се идиоти и ајде ќе истепаме некој .....

не мешајте политика ве молам ....

да умре некој зависник од прекумерна доза на дрога ,
вие одма ќе направите дека Груевски или пак Заев или пак Ахмети му подметнал дрога .... оди збрзни дрога у колено .... Грујо е крив ... ?! мислам пак истото гомно од филм го мотате ... навистина сум разочаран од тоа како размислувате .... АМАН :ROFLMAO:

Постојат служби кои наместо само казни за штоп светло, цдиња, цигари или гасмаски, може да поработат на безбедноста.

Кога ке сватите дека имате ш*птарска полиција која не ги боли к*р за тепање наши деца /

Ќе ти бидат и понатаму чудни, кога не дочитуваш. И како сакаш сфати го тоа погоре.

19 од 20 е премногу. Повеќе од половина се фингирани, па можеш да одрекуваш до утре.

За нешто и си во право, само те советувам да не генерализираш. Има и од '' нашите '' такви, има и такви Турци, Роми, Срби и Етиопијци.

За првите две точки нема да коментирам, имаме различно мислење и нека биде така.

Е сега за генерализирањето.

Точно е дека копуци и кретени постојат во секоја националност. Јас познавам Македонци што се тешки идиоти. Ама некако работава ми изгледа дека во одредени етникуми и националности ги има многу многу повеќе.

Ако 25% од популацијата (според попис), предизвикува 90% од тепањето и малтретирањето, тогаш генерализирањето е сосема нормално и оправдано. Неизбежно е, колку и ние да не би сакале да генерализираме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom