Насилства во Македонија

Читам скоро 15 страни, и уште не знам како успеа Голф 3ка да му пресече пат на автобус со шасија од железничка пруга...
Па јас да бев шоферот... друго ќе пишеше по весниците.
Ама и то не е начин....

А што ако шоферот е од "нивните",мислев албанец?

ај таа може е зафатена со средување на брковите,мене пак ме интересира зошто ПРЕМИЕРОТ не отиде кај претепаните ученици да ги праша како се,како што отиде кај малото дете за дупна глава на плоштад ;)
Премиерот можеби планира кога ќе оздрават повредениве деца да им направи свечен прием заедно со родителите на децата и напаѓачите со палки,кај него во кабинет и да поведе една иницијатива за помирување и подавање рака.Впрочем,како со дечкото кој маваше со јајца и му беше дадена шанса за покајување.Само така ќе му се покаже на народот дека секој од нас е спремен на прошка и ќе се роди и развие една свест помеѓу луѓето дека секој е грешен и има право на опростување.Ова е можеби единствениот начин кон помирување со Албанците.

Голем е премиерот,како и секој голем човек кој на почетокот во своето делување не бил сфатен и прифатен меѓу луѓето.

1425628_622638597777767_1302408980_n.jpg
Eпа наздрајве нека ни е,инаку како ќе се разбира министерот што збора?

lg.php

Д.Лисиче(Чатал) - с.Горно Лисиче, ул.“Горно Лисиче“, нас.Лисиче , бул.“12-та Македонска Бригада“, ул.„Никола Карев“, бул.“К.Ј.Питу“, бул.“Кочо Рацин“, ул.“11-ти Октомври“, ул.“Димитрија Чуповски“, бул.“Свети Климент Охридски“ - Дом на Печат и ОБРАТНО

СКОПЈЕ

Тепачка во 33-ка, повреден е еден средношколец

Вчера на автобуската постојка на улицата „Трета Македонска бригада“ во автобус на ЈСП број 33 околу 15 ученици без повод и причина физички го нападнале М.С.(17) удирајќи го со тупаници по телото.​
mkd-87761.jpg
М.С. е пренесен во болницата „Св. Наум Охридски”. Полицијата презема мерки за откривање на сторителот.
Тепачка вчера имало и на автобуската постојка на булевар „Борис Трајковски“ кога без повод и причина непознато лице физички ги нападнало Б.М.(16) и Ф.К.(16), нанесувајќи им видливи повреди. Се преземаат мерки за откривање на сторителите.​

Ухх таман го баталив форумов последниов месец дена бидејќи веќе искрено ми здосади да висам на него со саати ...
И еве повторно се повторуваат настаните од минатата како и од почетокот на оваа година, тепачките по автобуси и сл. воглавном помеѓу малолетниците - средношколци ... Македонци и Албанци !
Не сакам да заглавувам на темава и не сакам никого да вреѓам или напаѓам само сакам да кажам дека сето ова се случува поради болната држава, државата е болна, општеството, власта, политиката ... власта последниве години наместо да игра на картата на соживотот, да промовира добри меѓуетнички и меѓурелигиски односи(факт е дека Македонија е мултиетничка држава каде што мнозинството е застапено со само 60% од населението) сега најверојатно немаше да се случуваат овие гадости, но кога човек подобро ќе размисли и ќе се врати наназад со години ќе увиди дека вината за сето ова не е само кај Албанците туку и кај Македонците односно кај Македонските политичари(власта) која не промовира соживот и мултиетничност туку напротив етноцентризам, национализам и антички митови ... наместо да се решаваат секојдневните проблеми на граѓаните и да се брка патот кон Евро-Атлантските интеграции популистичко-полициската власт преку своите медиуми им прикажува лажна слика на граѓаните за реалните состојби во државава кои се далеку од розови какви што они ги промовираат на своите медиуми, накратко кажано перење на мозок !
Што се однесува до полицијата и превземањето на мерки за спречување на овие немили инциденти ... со тоа што на секој чекор во градот ќе се постават полицајци, тоа ќе го ублажи но нема да го реши проблемот во целост и засекогаш...
Полицијата приметувам воглавном е лежерна и полицајците буквално запираат, легитимираат, претресуваат и психички/вербално малтретираат без врска со самото тоа што си ги погледнал накриво, врвките на патиките не ти биле завржани прописно, си бил намуртен, брзо си одел, зашто левото маде ти било поспуштено, зашто ти фалеле пет влакна на косата и сл. буквално за крајно смешни работи го легитимираат и психички малтретираат секој втор-трет граѓанин во критичните точки каде што се поставени да патролираат !
Читам повеќево постови на темава се анти-Албански а зашто скоро никој не погледнува подлабоко во приказната, зашто ни се случуваат овие работи последниве година-две, како до пред две години беше мирно и ги немаше овие гадости, напаѓачите на децата треба да се фатат и казнат но проблемите сепак потекнуваат од повисоко ниво т.е. ова се последици од една неадекватна, болна и тотално промашена повеќегодишна политика !
П.С. Не сум опозиционер, не сум комуњар(како што многумина обожаваат да кажат/етикетираат), политички сум неутрален и само реално ги гледам работите во надворешноста секојдневно и имам право да си го кажам сопственото мислење по било која тема или случка и молам постов да не се брише !
позз

lg.php

Д.Лисиче(Чатал) - с.Горно Лисиче, ул.“Горно Лисиче“, нас.Лисиче , бул.“12-та Македонска Бригада“, ул.„Никола Карев“, бул.“К.Ј.Питу“, бул.“Кочо Рацин“, ул.“11-ти Октомври“, ул.“Димитрија Чуповски“, бул.“Свети Климент Охридски“ - Дом на Печат и ОБРАТНО

СКОПЈЕ

Тепачка во 33-ка, повреден е еден средношколец

Вчера на автобуската постојка на улицата „Трета Македонска бригада“ во автобус на ЈСП број 33 околу 15 ученици без повод и причина физички го нападнале М.С.(17) удирајќи го со тупаници по телото.

mkd-87761.jpg
М.С. е пренесен во болницата „Св. Наум Охридски”. Полицијата презема мерки за откривање на сторителот.
Тепачка вчера имало и на автобуската постојка на булевар „Борис Трајковски“ кога без повод и причина непознато лице физички ги нападнало Б.М.(16) и Ф.К.(16), нанесувајќи им видливи повреди. Се преземаат мерки за откривање на сторителите.

Нападнале малолетници и на булевар Борис Трајковски , по се изгледа и тие се македонци , мене ме чуди од каде оркиве толку се ојачаа па и во македонски средини почнаа да напаѓаат.

Не ми се верува да се Македонци ;)
Нема теорија да нападнат сред К.Вода или Аеродром :)
Или Македонци се шлакале меѓусебе (да знаете колку пати се тепаа групи од Аеродром и К.Вода последниов период ќе се крстите) или го изеле некои од брајчата.

Ептен јак ти бе,само се прашувам да ти застане така ти да беше шоферот кај ќе се исереше,дали одма на волан или ќе излезеше надвор/

Зш морално е да стегниш кочница за да се исериш? Уз возење трткај си по малце...
бтв, од кај знаел шоферот дека овие со голфот не се убијци шо планирет нешто слично ко кај тоа Смилковското? Пример...
То ми беше поентата, а за Рамбо, никој не е Рамбо дур не ти зачкрипит животот....

Не ми се верува да се Македонци ;)
Нема теорија да нападнат сред К.Вода или Аеродром :)
Или Македонци се шлакале меѓусебе (да знаете колку пати се тепаа групи од Аеродром и К.Вода последниов период ќе се крстите) или го изеле некои од брајчата.

А како во сред аеродром нападнале македонец од долно лисиче, 33 поминува низ горно и долно лисиче.

А како во сред аеродром напарднале македонец од долно лисиче, 33 поминува низ горно и долно лисиче.
Па никој не потврдил дали е Македонец или не, а во Горно и Долно Лисиче има еден куп Албанци.
Автобусот колку што знам оди од Долно Лисиче до Дом на печат и минува низ Аеродром, а како што сфатив нападот бил во Аеродром...

Жителите во Стајковци во страв од нови насилства

15.11.2013 | 17:17
Македонија
Прочитано: 420
Страв и паника кај жителите на Стајковци по вчерашниот хорор во автобусот 65-ка каде маскирани лица претепаа осум деца.

65089.jpg
Влегоа со метални шипки и палки и неконторлирано почнаа да маваат по нас – раскажува ученик кој вчера со автобусот патувал до дома.

Синоќешниот инцидент денеска беше главна тема во училишниот двор.

Веста стигнала и до овие ученици. велат дека се исплашени.

Возменирени се и родителите. Велат дека постојано живеат во страв и загриженост од нови насилства.

Доцна синоќа во месната заедница на селото надлежните ги смируваа страстите.

Апелираа до министерката Јанкуловска селото да добие полициско одделение.

Во Стајковци денеска беше мирно, но забележително беше засиленото полициско обезбедување.

Па никој не потврдил дали е Македонец или не, а во Горно и Долно Лисиче има еден куп Албанци.
Автобусот колку што знам оди од Долно Лисиче до Дом на печат и минува низ Аеродром, а како што сфатив нападот бил во Аеродром...

Во долно лисиче нема албанци, јас сум од Драчево , долно лисиче е одма до нас, често одам таму , во горно лисиче може има не знам.

Pa nemora da go razberes dovolno e da gi vidis tvoite angeli so ne tepaat deca i da prestanes da ja krivis samo ednata strana.

Оди бе у курац заедно со твоето чистење на гомната.Кој почна прв со нападите ?
Сигурно не се симнале марсовци и ги нападнале средношколците во автобусот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom