YouTube (официјална тема)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Деновиве добив понуда за YouTube партнерство од една голема мрежа која е една од најдобрите на YouTube и чекам да ми ја разгледаат апликацијата. Ако се излезе како што треба и ако почнам да работам со нив ќе се обидам да најдам повеќе луѓе од Македонија што имаат квалитетни канали за да ги регрутирам и нив како партнери. Имаат одлични начини за заработка и како што гледам веродостојни се и имаат над 1300 партнерски канали, така да очекувам да биде добро.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
LoL а колку заработува ? Само онака љубопитност оти седење цел ден на стол и газот ќе биде рамен како плочкест што е за жалење :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk - now Free

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Верувал или не на Јутуб многу луѓе заработуваат одлично. Се зависи до тоа колку ти се квалитетни видеата и каналот. Има луѓе што месечно заработуваат над 30.000 долари. Газот ќе ти стане мазен ама кога ќе заработиш некоја солидна сума секој месец што тука во Македонија можеш само да ја сонуваш нема да ти биде мака.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.803
Поени од реакции
2.371
не можам да отворам 90% од видеата... што се случува со Јутјуб ?!

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Кај мене е се океј. До тебе е нешто ваљда.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Верувал или не на Јутуб многу луѓе заработуваат одлично. Се зависи до тоа колку ти се квалитетни видеата и каналот. Има луѓе што месечно заработуваат над 30.000 долари. Газот ќе ти стане мазен ама кога ќе заработиш некоја солидна сума секој месец што тука во Македонија можеш само да ја сонуваш нема да ти биде мака.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Да беше толку лесно сите ќе правеа пари... Тоа се само неколку канали што можат да се избројат на прсти што генерираат толкави суми на пари месечно...

Бидете реални , 1.000 до 2.000 долари месечно е доста за наш стандард... И некој ако го достигне тоа е голем успех...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Деновиве добив понуда за YouTube партнерство од една голема мрежа која е една од најдобрите на YouTube и чекам да ми ја разгледаат апликацијата. Ако се излезе како што треба и ако почнам да работам со нив ќе се обидам да најдам повеќе луѓе од Македонија што имаат квалитетни канали за да ги регрутирам и нив како партнери. Имаат одлични начини за заработка и како што гледам веродостојни се и имаат над 1300 партнерски канали, така да очекувам да биде добро.

1. Koja мрежа?

2. Дај линк од твојот канал.

3. Како работи монетизација за МК, извини ме мрзи да читам голема е темата.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Да беше толку лесно сите ќе правеа пари... Тоа се само неколку канали што можат да се избројат на прсти што генерираат толкави суми на пари месечно...

Бидете реални , 1.000 до 2.000 долари месечно е доста за наш стандард... И некој ако го достигне тоа е голем успех...

Јасно дека сите ќе правеа пари на тој начин, но младината на Западот се повеќе се впушта во онлајн заработката, а богами има и доста постари не само млади луѓе. Да можам да заработувам 2000 долари месечно онлајн јас би рипал од среќа, ќе можам да живеам како човек во оваа нечовечка држава.
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 19:50 ---
1. Koja мрежа?

2. Дај линк од твојот канал.

3. Како работи монетизација за МК, извини ме мрзи да читам голема е темата.

http://www.acifinnetwork.com/

http://www.youtube.com/vlecka

Ако те прифатат за партнер во некоја од мрежите што се веќе партнери на YouTube тогаш можеш да заработуваш без разлика од која држава си. Всушност ти не работиш директно за YouTube и не си нивни партнер туку работиш за партнерот на YouTube, во случајов за Acifin Network, тие се оние што те плаќаат и преку кои заработуваш пари. Многу тешко се влегува и во овие мрежи бидејќи секојдневно огромен број на луѓе им праќаат апликации но многу малку се одобрени. Инаку каналот на YouTube треба да ти биде беспрекорен, да немаш никакви проблеми со Copyright и слично.

Мене апликацијата ми беше одбиена без објаснување зошто, им пратив неколку мејлови но не ми одговорија. Го контактирав дечкото од САД што ми прати покана за партнерство во мрежата и ми кажа дека и него во исфрлиле без да му објаснат зошто и без да му платат околу $6000 долари, па сега ќе поднел тужба против нив.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Јасно дека сите ќе правеа пари на тој начин, но младината на Западот се повеќе се впушта во онлајн заработката, а богами има и доста постари не само млади луѓе. Да можам да заработувам 2000 долари месечно онлајн јас би рипал од среќа, ќе можам да живеам како човек во оваа нечовечка држава.
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 19:50 ---

http://www.acifinnetwork.com/

http://www.youtube.com/vlecka

Ако те прифатат за партнер во некоја од мрежите што се веќе партнери на YouTube тогаш можеш да заработуваш без разлика од која држава си. Всушност ти не работиш директно за YouTube и не си нивни партнер туку работиш за партнерот на YouTube, во случајов за Acifin Network, тие се оние што те плаќаат и преку кои заработуваш пари. Многу тешко се влегува и во овие мрежи бидејќи секојдневно огромен број на луѓе им праќаат апликации но многу малку се одобрени. Инаку каналот на YouTube треба да ти биде беспрекорен, да немаш никакви проблеми со Copyright и слично.

Мене апликацијата ми беше одбиена без објаснување зошто, им пратив неколку мејлови но не ми одговорија. Го контактирав дечкото од САД што ми прати покана за партнерство во мрежата и ми кажа дека и него во исфрлиле без да му објаснат зошто и без да му платат околу $6000 долари, па сега ќе поднел тужба против нив.

1. Што спаѓа под copyright поточно? да немаш никакви strikes, или строго твој материјал да подигаш?

2. Дали ако си имал strikes во минатото, можеш да бидеш партнер повторно?

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
1. Што спаѓа под copyright поточно? да немаш никакви strikes, или строго твој материјал да подигаш?

2. Дали ако си имал strikes во минатото, можеш да бидеш партнер повторно?

Се што не е твој материјал музика, видео, филм, анимација било што ти е страјк од почеток.

За директно партнерство со YouTube, каналот мора да ти биде чист. Не смееш да имаш ставено никакви материјали што не се сопствено твои или ако веќе споделуваш такви мораш да имаш договор со претставникот и/или сопственикот на тој материјал дека ти дозволува да правиш со него што сакаш, но за Македонија тоа капут, не важи бидејќи Македонија не е во земјите на YouTube партнерство. Тука немаш теоретски шанси за партнерство воопшто, дури и да ги исполнуваш условите.

Ако се приклучиш преку друга мрежа, пример таа јас што ти ја кажав во претходниот пост, тие бараат твоите видеа да имаат повеќе од 2000 views дневно, тоа е минималната квота но колку повеќе толку подобро. И кај нив важи истото правило за Copyright Material, не смееш да споделуваш ништо што не е твое или немаш писмен доказ/договор дека ти е дозволено да го користиш. Мораш на секое видео каде што имаш искористено песна или музика од изборот на YouTube да ставиш Credits, информации за изведувачот на песната/музиката и издавачката куќа. Директно лепење на музика на видеото што не е твоја исто така не е дозволена.

Имаш низ интернет многу за овие работи, побарај на Гугл сигурно ќе најдеш. Доколку прекршуваш и едно правило од тие што се наведени од YouTube или партнерската мрежа никогаш нема да бидеш прифатен.

Така да прочитај си повеќе за ова низ интернет и види си ја ситуацијата со каналот па ако мислиш дека имаш шанса пробај си ја среќата. И внимавај да не налеташ на некоја лажна мрежа бидејќи ги има многу, главни и најдобри се само 4 -5, другите се смешни.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

Фала ти на појаснувањето, кај мене цел канал е базиран на copyright материјал, го почнав како хоби, не заради профит :)

Ако има некоја шанса да се премине преку тоа ок, ако не здравје, ќе разгледам. Иначе ме контактираа 2 мрежи, ама на Google најдов за нив дека не се баш нешто и не се ни замарав да им одговорам.

Член од
8 септември 2009
Мислења
147
Поени од реакции
5
едно малку чудно прашање :)

Дали може некако да се подеси каналот на youtube, да кога отвараш нови видеа да не се лоадираат и започнуваат веднаш туку од како ќе се кличне на плеј, ама не за мои сопствени видеа, туку кога отварам други :)
се надевам ме ќе ме разбере некој и ќе ми помогне, ако случајно постои нешто вакво

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.670
Поени од реакции
14.551
едно малку чудно прашање :)

Дали може некако да се подеси каналот на youtube, да кога отвараш нови видеа да не се лоадираат и започнуваат веднаш туку од како ќе се кличне на плеј, ама не за мои сопствени видеа, туку кога отварам други :)
се надевам ме ќе ме разбере некој и ќе ми помогне, ако случајно постои нешто вакво

http://www.hongkiat.com/blog/stop-youtube-autoplay/

M

Mamba.

Гостин
Неможам на раат да пуштам јутуб...секое видео на секој 5 секунди сецка...шо е работата?

3-4 дена е вака може и повише

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Неможам на раат да пуштам јутуб...секое видео на секој 5 секунди сецка...шо е работата?

3-4 дена е вака може и повише
И на мои другари така им прави, незнам зошто но кај мене се е во ред.

Kajgana Shop

На врв Bottom