Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Абе коњ не гледаш дека напишав тоа го прочитав некаде но пак вашиот буџет е најмалку 8 пати поголем од Лирија ама дјабе ви е, играчите играт како мувла без глава немат поим што прават

Смирено елоквентен,намачкај се со очка лој ќе ти помине.

Незнам што е потрагично што примивме од Мега Визура 100 коша или тоа што играчиве се тотално незаинтересирани за кошарка .. летнаа у облаци Евро куп , Аба ... срамота . Немаше да ми биде криво да изиграа машки па макар изгубиле и со 100 коша разлика ама ова е .. Дај боже воспитни Владо да им држи зошто ова вака не иде . 6 порази едно по друго ужас .

Не е само до буџетот. Ги видовте играчите на Мега Визура? Еве линк до составот. Најстар им е Варда со 34 години, вториот најстар (Немања Радовиќ) има 22, третиот 21на. СИТЕ останати се родени 93та година или покасно. Вчера беа совршен пример за играње школска кошарка. Сериозно, клубовиве треба да го земат видеото, да го анализираат и да поднаучат нешто, пошто тоа што МЗТ вчера го играше беше катастрофа. Париравме само 8 минути од прва четвртина. После тоа - одбраната во минус влезе. Не нула, туку во минус. До толку беше лоша.
И како што кажа Влада на тајм-аут во втора четвртина, во прва четвртина направија само 3 фаула за 10 минути, а во втора 3 фаула во ЕДЕН НАПАД! Кој им кур бе?

Друго е Србија друго е Македонија другар(колку и да продаваме квази патриотизам) нема тука таленти, нема школи, гледај меч од U20 лигата во македонија играчи со по 1.93-4 играт на позиција 3-4.
Да има таленти да има школи и МЗТ ќе има клупа. Партизан па и Мега цели тимови направија од такви деца(Партизан најстариот 89, Мега 91). Има МЗТ солиден буџет за балакански клуб, али со тие пари и тоа реноме кое го има МЗТ, може да донесе просечни играчи од типот на Лучич, Оташеви, Дејвис. За нешто повеќе треба пари, треба работа со млади играчи, да имат желба млади дечки од соседни држави да дојдат и да играт за МЗТ.
Внатрешната линија на МЗТ е ужас освен Гечевски другото ништо не вреди, и Чековски на моменти(мада ова година ногу послабо игра дефанзива, што му беше јака страна). Вчера вториот центар на Мега ги првеше магариња буквално. Надворешната со Дамјан Синовец и Костовски е нешто подобра(барем офанзивно). Не ми е јасно зошто Лукович од Куманово не го зедоа, типот вреди дупло од Рејнолдс и Лучич заедно.

Каква таква важно победа излезе, да се одбележи и годишнината од падот на Реал, ама не смее бе да не можат топка да пренесат, основни работи, и лани истово беше на почеток со Пипан... Гечевски цар!

Иначе мислам дека не сум се произнел на форумов, али од тоа време на Књазев, Мирза, Војнович сум за МЗТ, без разлика што сум од Центар:D

Победа и те како вредна,Гечевски само како рутински ги работи:cuc:.И да овој беше тој Костоски што не доби шанса од Пипан(n),дечкото си ги користи својте минути,не троши топки,не силува некој си шут,освен коа осеќа дека му иде.А за постеноста на Мзт неам коментар,како не демек бил работен ден и затоа немало,еве у викенд се скинаа идејќи,ова не важи за Фемилии.Ама ок ги разбирам Мзт е од Аеродром,па има изглеа некој бојкот према нив:tapp:.Или па може не им е интересно,не е некое дерби па им е срам да се чекираат на Фб.Абе аман 100 денара е карта,ја лично не сум од Ск,да сум секој меч би идел.И вака не би ми било проблем да идем,ама неам превоз за назад.Ама затоа тиа што имаат можност,си се шлаат по улици,наместо да изгледаат некоја квалитетна утакмица.

Победа и те како вредна,Гечевски само како рутински ги работи:cuc:.И да овој беше тој Костоски што не доби шанса од Пипан(n),дечкото си ги користи својте минути,не троши топки,не силува некој си шут,освен коа осеќа дека му иде.А за постеноста на Мзт неам коментар,како не демек бил работен ден и затоа немало,еве у викенд се скинаа идејќи,ова не важи за Фемилии.Ама ок ги разбирам Мзт е од Аеродром,па има изглеа некој бојкот према нив:tapp:.Или па може не им е интересно,не е некое дерби па им е срам да се чекираат на Фб.Абе аман 100 денара е карта,ја лично не сум од Ск,да сум секој меч би идел.И вака не би ми било проблем да идем,ама неам превоз за назад.Ама затоа тиа што имаат можност,си се шлаат по улици,наместо да изгледаат некоја квалитетна утакмица.
Па и не беше нешто ногу корисен играч Костовски денес, одбрана слабо водење игра исто(кога играше он 3-4 пати МЗТ не помина сопствена половина) само шут што му е добра страна.
Гечевски секоја чест тука може да се додаде и Синовац, доста квалитетен играч.

Абе коњ не гледаш дека напишав тоа го прочитав некаде но пак вашиот буџет е најмалку 8 пати поголем од Лирија ама дјабе ви е, играчите играт како мувла без глава немат поим што прават

:vozbud:

Фала курцу победа . Тивко пеам , за да можеш да ме чуеш само ти , колку љубов ќе ти дадат АЕРОДРОМ ФЕМИЛИ :) папапапапа :)

Ако го гледате Костовски како поентер тогаш е солиден играч, али ако го гледате како комплетен играч тогаш е катастрофа.Еден помал пресинг и веднаш се губи, па 3-4 пати не поминаа центар, за одбрана да не зборуваме. Ако дадеш 10-15 коша не те прави тоа добар кошаркар, а притоа твојот играч што го чуваш дал 20 поени, а си имал и 3-4 изгубени топки. Очајно на тимот му треба Илиевски, да добие на сигурност во нападот, зошто во овој момент сите се ангажирани да пренесат топка преку половина, а кога ќе пренесат едвај останува време за напад, па се доаѓа до безидејност во нападот со нерезонски шутеви и акции.

Костовски како фрла 3ки смешно :)
поентер е он добар беше за run and gun во Куманово, за тука доста слабо се снаоѓа поготово на пресинг..против Партизан мислев дека Кинси ќе му земеше неколку чисти топки кога он ја водеше :)
Синовец заедно со Лучич се добри трансфери поготово првиот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom