Nexus 4 & Nexus 10

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Тие што имате Nexus 4, имате направено апдејт на 4.3? И ако имате, како се понаша телефонот после апдејт? Читам на интернет, доста луѓе се жалат, дека после 4.3 многу работи се заебувале. И уште едно прашање, дали морам да апдејтирам на 4.3 за да можам на 4.4?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Тие што имате Nexus 4, имате направено апдејт на 4.3? И ако имате, како се понаша телефонот после апдејт? Читам на интернет, доста луѓе се жалат, дека после 4.3 многу работи се заебувале. И уште едно прашање, дали морам да апдејтирам на 4.3 за да можам на 4.4?
Јас го имав на 4.3 и леташе, немаше воопшто никаков проблем
стај си пробај го и така за мн брзо време ќе има 4.4

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
1. Нема проблем на 4.3 (Google Now се губи со 4.3 во Македонија, барем така пријавија повеќе луѓе и јас).
2. Ако сакаш ОТА, треба да ставиш 4.3 за да добиеш 4.4. Ако идеш со фастбут или со зип преку custom recovery, можно е да можеш директно но треба да провериш. Кога ќе излезе 4.4 за Н4, можеш преку фастбут да го флешнеш при што се ти се брише.

Поздрав.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
1. Нема проблем на 4.3 (Google Now се губи со 4.3 во Македонија, барем така пријавија повеќе луѓе и јас).
2. Ако сакаш ОТА, треба да ставиш 4.3 за да добиеш 4.4. Ако идеш со фастбут или со зип преку custom recovery, можно е да можеш директно но треба да провериш. Кога ќе излезе 4.4 за Н4, можеш преку фастбут да го флешнеш при што се ти се брише.

Поздрав.
Прво фала на одговорот. Инаку, Google Now воопшто го нема? Подобро би напраил OTA на 4.3, па после на 4.4, не ми се експериментира баш многу многу :).

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428

Поздрав.

Google Now не се губи во Македонија воопшто. Се што треба да направите е да ги избришете апдејтите на Google Search, па се стартува Google now, и се е решено. Кога ќе се апдентува google search проблемот ќе го нема.

Sent from my Lumia 520

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Google Now не се губи во Македонија воопшто. Се што треба да направите е да ги избришете апдејтите на Google Search, па се стартува Google now, и се е решено. Кога ќе се апдентува google search проблемот ќе го нема.
Кај мене не можеше да се оправи, ако имаш линк дај да пробам. Го пробав тоа ти што го пиша, не сакаше, иако не е многу страшно бидејќи не го користам затоа што е лимитиран во информации кои ги нуди за МКД.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Кај мене не можеше да се оправи, ако имаш линк дај да пробам. Го пробав тоа ти што го пиша, не сакаше, иако не е многу страшно бидејќи не го користам затоа што е лимитиран во информации кои ги нуди за МКД.

Немам линк, тоа лично го правам јас на нексус 7 веќе неколку пати и секогаш успевало. И на официјалниот и на cyanogenmod ром.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Napraviv update na 4.3 i Google Now ne se izgubi. Izvinete za latinicata.

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
Сакам да ги ограничам јадрата на Нексус 4-ката со параметри. Има неколку програмчиња ама гледам сите се за custom rom. Прашањето ми е дали има некој програм што на стандардниот работи? Инаку од вчера е 4.4.3. Ч)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Сакам да ги ограничам јадрата на Нексус 4-ката со параметри. Има неколку програмчиња ама гледам сите се за custom rom. Прашањето ми е дали има некој програм што на стандардниот работи? Инаку од вчера е 4.4.3. Ч)
За такво нешто немора да имаш custom rom но мораш да го рутираш телефонот.
Franco Kernel Updater премиум верзијата ти дава таква можност, исто и PerApp Modes.

Можеш да ги најдеш ТУКА и ТУКА [DOUBLEPOST=1402020285][/DOUBLEPOST]
Napraviv update na 4.3 i Google Now ne se izgubi. Izvinete za latinicata.
Направи фактори ресет на телефонот, и кај мене прави така понекогаш после апдејт на софтверот.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Како што ти пишаа погоре, а можеш да ја пробаш и Trickster MOD, јас оваа ја користам. И најверојатно ќе ти треба кастом кернел за да ограничуваш јадра затоа што мислам дека не може со сток, ама пробај. Рут обавезн, нормално.

Kajgana Shop

На врв Bottom