- Член од
- 13 март 2012
- Мислења
- 478
- Поени од реакции
- 128
Ако сакаш да го шитнеш објави го тукаDokolku ima interes imam i sliki kade moze da se vidi sostojbata.
Ако сакаш да го шитнеш објави го тукаDokolku ima interes imam i sliki kade moze da se vidi sostojbata.
Јас го имав на 4.3 и леташе, немаше воопшто никаков проблемТие што имате Nexus 4, имате направено апдејт на 4.3? И ако имате, како се понаша телефонот после апдејт? Читам на интернет, доста луѓе се жалат, дека после 4.3 многу работи се заебувале. И уште едно прашање, дали морам да апдејтирам на 4.3 за да можам на 4.4?
1. Нема проблем на 4.3 (Google Now се губи со 4.3 во Македонија, барем така пријавија повеќе луѓе и јас).Тие што имате Nexus 4, имате направено апдејт на 4.3? И ако имате, како се понаша телефонот после апдејт? Читам на интернет, доста луѓе се жалат, дека после 4.3 многу работи се заебувале. И уште едно прашање, дали морам да апдејтирам на 4.3 за да можам на 4.4?
Прво фала на одговорот. Инаку, Google Now воопшто го нема? Подобро би напраил OTA на 4.3, па после на 4.4, не ми се експериментира баш многу многу .1. Нема проблем на 4.3 (Google Now се губи со 4.3 во Македонија, барем така пријавија повеќе луѓе и јас).
2. Ако сакаш ОТА, треба да ставиш 4.3 за да добиеш 4.4. Ако идеш со фастбут или со зип преку custom recovery, можно е да можеш директно но треба да провериш. Кога ќе излезе 4.4 за Н4, можеш преку фастбут да го флешнеш при што се ти се брише.
Поздрав.
1. Нема проблем на 4.3 (Google Now се губи со 4.3 во Македонија, барем така пријавија повеќе луѓе и јас).
2. Ако сакаш ОТА, треба да ставиш 4.3 за да добиеш 4.4. Ако идеш со фастбут или со зип преку custom recovery, можно е да можеш директно но треба да провериш. Кога ќе излезе 4.4 за Н4, можеш преку фастбут да го флешнеш при што се ти се брише.
Поздрав.
Кај мене не можеше да се оправи, ако имаш линк дај да пробам. Го пробав тоа ти што го пиша, не сакаше, иако не е многу страшно бидејќи не го користам затоа што е лимитиран во информации кои ги нуди за МКД.Google Now не се губи во Македонија воопшто. Се што треба да направите е да ги избришете апдејтите на Google Search, па се стартува Google now, и се е решено. Кога ќе се апдентува google search проблемот ќе го нема.
Кај мене не можеше да се оправи, ако имаш линк дај да пробам. Го пробав тоа ти што го пиша, не сакаше, иако не е многу страшно бидејќи не го користам затоа што е лимитиран во информации кои ги нуди за МКД.
За такво нешто немора да имаш custom rom но мораш да го рутираш телефонот.Сакам да ги ограничам јадрата на Нексус 4-ката со параметри. Има неколку програмчиња ама гледам сите се за custom rom. Прашањето ми е дали има некој програм што на стандардниот работи? Инаку од вчера е 4.4.3. Ч)
Направи фактори ресет на телефонот, и кај мене прави така понекогаш после апдејт на софтверот.Napraviv update na 4.3 i Google Now ne se izgubi. Izvinete za latinicata.
Како што ти пишаа погоре, а можеш да ја пробаш и Trickster MOD, јас оваа ја користам. И најверојатно ќе ти треба кастом кернел за да ограничуваш јадра затоа што мислам дека не може со сток, ама пробај. Рут обавезн, нормално.Сакам да ги ограничам јадрата на Нексус 4-ката со параметри. Има неколку програмчиња ама гледам сите се за custom rom. Прашањето ми е дали има некој програм што на стандардниот работи? Инаку од вчера е 4.4.3. Ч)