ЈСП - случки, прашања, дискусии

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Да, да. Ама ова до сега важеше за автобуски линии со кои се возат поголем број албанци, кои минуваат низ >20% албански општини итн. Со 41 е ново. На почеток мислев дека е грешка, ама кога видов и на предната табла дека стои на албански знаев дека процесов на промена ќе биде над цел ЈСП.
ЈБГ, кога прашав за ова, ми рекоа дека спроведуваат само закони.
Прашував дали има некои дупки по тоа законите (за јазици и сл.) никој не ми одговори. Така да, нема што да се прави.

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Мислам дека ЈСП токму и така направи на почетокот, само на линии како 2ка, 9ка и некои селски поставија двојазични дисплеи, но сега има на скоро сите линии и рекоа дека ќе има на сите до Нова година. Но се уште не ми е сфатливо да видам двојазично, па дури и на 4ка или 5ка.

Додека Хрватите го кренаа на нозе Вуковар поради кирилицата, ние тука ќе си прифаќаме двојазичност врз основа на лажиран попис и бутање на Сарај со Кондово во Скопје.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Автобусиве ни се двојазични од памтивек или не се лажам дека е ова новост? Честито нека ни е во секој случај...:facepalm:
Чекај да ги видиш билетите и слободните :icon_mrgr:

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Све све,ама прееска беше врвот.Си чекам да ми тргне автобусот од Железничка(53ка трга у 19 и 25) и другарчево си тргна 19 и 20,небитно,јас си бев внатре.Е сеа,стига до кружниот тек кај континентал,и врти за пак да дојде на желзничка.Застанува на железничка,се симнува објаснува на билетара нешто минута време и пак си се качува и трга(не,не зимаше карти),и си тера по регуларна траса.Си викам што кој кур зашто така,и за да се симнам на станица,слушам една жена си збори со внукот:
-Знаеш ли што ми се деси,ми избега автобусот пред нос,му мавтам му мавтам за да застена ама он си шиа,па му се јавив на татко ти он се знаел со шоферот и му се јавил и му рекол да се врати.
Само слушам тоа и у глава си замислувам сценарија како ја мачам.Ова ми се чини дека на никој друг му се нема дсено,а и нема да му се деси :D
(не ни сакам да му се деси на никој друг)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Све све,ама прееска беше врвот.Си чекам да ми тргне автобусот од Железничка(53ка трга у 19 и 25) и другарчево си тргна 19 и 20,небитно,јас си бев внатре.Е сеа,стига до кружниот тек кај континентал,и врти за пак да дојде на желзничка.Застанува на железничка,се симнува објаснува на билетара нешто минута време и пак си се качува и трга(не,не зимаше карти),и си тера по регуларна траса.Си викам што кој кур зашто така,и за да се симнам на станица,слушам една жена си збори со внукот:
-Знаеш ли што ми се деси,ми избега автобусот пред нос,му мавтам му мавтам за да застена ама он си шиа,па му се јавив на татко ти он се знаел со шоферот и му се јавил и му рекол да се врати.
Само слушам тоа и у глава си замислувам сценарија како ја мачам.Ова ми се чини дека на никој друг му се нема дсено,а и нема да му се деси :D
(не ни сакам да му се деси на никој друг)
Треба да го запамтиш бројот на автобусот оние 1ХХХ или ако е стар тоа се бројки до 1000 и да се јавиш во нивниот центар. Можеби мајсторот ќе добие некоја казна. Ако не за друго барем ќе пробаш

Член од
31 август 2013
Мислења
149
Поени од реакции
338
Денес во 2-ка имав неверојатно искуство (буквално-неверојатно, да не видев, ама навистина немаше да верувам)-си седнал еден од по рамковен, си соблекол патики и ги опнал нозете на седиштето карши него (од седиштата во новите автобуси што се на крај, завртени едни накај други). :facepalm: И си зборува цело време на мобилен, онака, ко сам дома да си е, си ги подместува тоа чорапите, а внатре гужва, луѓе стојат, се стискаат, важно тој се оптегнал и нормално никој не му кажува да си собере тоа копитата и да седи нормално... мислам, од една страна, кој би сакал да седне на место каде што се луфтирал претходно овој, ама од друга страна, копито едно, се гледа дека со намера меѓу другото си седи така, дрзок, арогантен, работава „ми се може бе“... :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom