Какви предиспозиции треба да имаш за таква работа? Какви луѓе ги имаат таквите предиспозиции? Ете ти го одговорот. Инаку почесто и треба да бидат груби, пошто секад има лиглиња шо ќе пробуваат да се извадат на било кој начин. Барем кога се работи за тие што немаат карта, у спротивно не.
Груби и неучтиви не само груби,тие 2 карактеристики им одат заедно каи нив.Нека ме казни 200 денари ако не носам карта,но не и да ми се дере и брбори(ми се нема вакво нешто случено,само се земам запример),но сум бил сведок како се дере,вика,збори,па и врата да затвори возачот по негова наредба,бидејќи едно дете немаше слободна,патниците чекаат еден подолг период додека не се реши случајот.
Треба да имаат една единствена предиспозиција,да бидат учтив кон сите,сепак тоа се потрошувачи,а таквите треба да се вработат во затворите,со тие ,,лингури,, да се расправаат и евентуално тепаат,а не да им се дерат на деца!
За пример ќе ја земам и полицијата,сум бил сведок и на ваков настан,возачот не носеше возачка ,без да му се дере полицаецот му напиша казнени поени,мислам 15.