Господ и лагата

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Ти напиша дека се' тоа НАСА евидентирала. Дека НАСА ги потврдила „научните чуда во Куранот“. Еве го сајтот на НАСА, напиши во search bar за чудата, и постирај овде.

Нели ти е срам бе да лажеш ? Ох, заборавив, смрдливата идеологија тоа го поттикнува. Мора една работа да разбереш, кога доаѓаш на форум, не си со тие забрадените идиоти што ти кажуваат дека Куранот е безгрешна книга, не можеш да лажеш и продаваш смрдлива пропаганда. Ти текнува ?
Друже ти реков веќе дека ова го читав пред неколку години кога почнав да се образувам,информирам повеќе за својата религија.
И нормално ќе наидеш и на вакви информации,во Исламот е убедувањето пред верувањето.
За да веруваш треба да си убеден во доказите на тоа што ти го нудат за верување.
Одвоив време,се распрашав,гледав видеа.
Ете одвои си 4 саати ако толку те интересира,ако не те интересира нема потреба да ја продолжуваме дискусијава.

Демек, тој забрадениот ако го слушам 4 саати како тресе зелени за безгрешниот Куран, инстантно ќе поверувам ?

Нема да биде попаметно, да ти седнеш, и размислиш во какви глупости веруваш ? Ти се сервираат глупости на еден педофил од пред 1400 години. Налет тоа, и уште лажеш по форумов ?

Демек, тој забрадениот ако го слушам 4 саати како тресе зелени за безгрешниот Куран, инстантно ќе поверувам ?

Нема да биде попаметно, да ти седнеш, и размислиш во какви глупости веруваш ? Ти се сервираат глупости на еден педофил од пред 1400 години. Налет тоа, и уште лажеш по форумов ?

Во недостаток на домашно воспитување и аргументи се посегнува по навреди и вулгарности.
Познато е дека не преферирам таков вид на дискусија.
Добра ноќ.

Во недостаток на домашно воспитување и аргументи се посегнува по навреди и вулгарности.
Добра ноќ.

Недостаток на аргументи ? Најдоа контрадикција, Ипсисимус ти напишал каде е, јас ти постирав сајт. И повторно продолжуваш да лажеш и шириш лицемерие.

Дај постирај ја студијата на НАСА „за преполовената Месечина“ , бидејќи овде експлицитно тврдиш дека имале објаснување:
Ниски се ова удари кои не поминуваат.
За месечината,побарај си видеа на јутјуб,ти реков дека и до НАСА има објаснувања за тоа,не измислувај сабји.

Недостаток на аргументи ? Најдоа контрадикција, Ипсисимус ти напишал каде е, јас ти постирав сајт. И повторно продолжуваш да лажеш и шириш лицемерие.

Дај постирај ја студијата на НАСА „за преполовената Месечина“ , бидејќи овде експлицитно тврдиш дека имале објаснување:

Добра ноќ.

А како преферираш, како овде:

Кога на Шемса и' се закануваше ?

Па и културен глуми...

Друже говориме за брутални навреди.
Само од тебе се изнагледав навреди за неколку минути,на ниту една не ти возвратив.
И шемса тука после претерано навредување ме испровоцира да го напишам тоа.
И пак не користам вулгарности и слично.
и ти од милион навреди кон мене,најде еден од ретките постови каде како-така сум возвратил.
тоа крајно лицемерно и нечесно,но среќа што јас знам дека поинаков третман нема ни да добијам овде.
и после сите навреди ми викаш: Ај објасни ми..
па не ми паѓа на памет.

Друже говориме за брутални навреди.
Само од тебе се изнагледав навреди за неколку минути,на ниту една не ти возвратив.
И шемса тука после претерано навредување ме испровоцира да го напишам тоа.
И пак не користам вулгарности и слично.
и ти од милион навреди кон мене,најде еден од ретките постови каде како-така сум возвратил.
тоа крајно лицемерно и нечесно,но среќа што јас знам дека поинаков третман нема ни да добијам овде.
и после сите навреди ми викаш: Ај објасни ми..
па не ми паѓа на памет.

Да лажеш и продаваш лицемерие изгледа често на памет ти паѓа, се' тоа по прописите на Исламот...

Не бе ич нема!

:свиркам:

Во врска со “контрадикцијава“ се работи за 7 небеси(кој впрочем представува и најмала небеса).7 небеса(нашиот универзум) е обвиена со 6,шестата со 5......секоја наредна небеса е поголема од предходната.Се што лежи во нашиот универзум(сонце,месечина,галаксии....) представува дел од 7 небеса.Се што лежи на 7 небеса(како центар на сите други универзуми или небеси) спаѓа во сите други т.е месечината е дел од 7-те универзуми.

Во врска со другите “контрадикции“(секако на оние што ги интересира: http://www.quran-islam.org/main_top...ns/contradiction_claims/part_two_(P1339).html )

Се извинувам за оф топик...

а до вчера беше поинаку, нели? земјата во центар, и тако даље. и ѕвездите најблиску до нас :pos:
но денес, кога науката малку отиде понапред, сега ќе се вадиме на тоа дека претходно било лошо протолкувано, демек денес е тоа вистинското :pos: абе ај, прикаски за мали деца.

.

а до вчера беше поинаку, нели? земјата во центар, и тако даље. и ѕвездите најблиску до нас :pos:
но денес, кога науката малку отиде понапред, сега ќе се вадиме на тоа дека претходно било лошо протолкувано, демек денес е тоа вистинското :pos: абе ај, прикаски за мали деца.

Во центарот на универзумот, околу што се’ се врти, е Милоста (Мудроста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Господа Исуса Христа!

Да ги собереш сите сознанија, сите научнички умови, сите дурбини, телескопи, апарати, дијаманти, злата, пари, плати, ... тие сите заедно не се вредни нити 1% од најмалечката клетка на Љубовта БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Господа Исуса Христа! :)

... кога би ги знаел сите тајни и би го имал сето сознание ... а Љубов не би имал, тогаш би бил ништо !

(1 Коринтј. 13:2)

Од Љубов световите го создаде
Од Љубов и ги одржува
Од Љубов Првороденото (Христа) ни Го даде
Преку Него се’ и сите ги повржува

За Него само јас пеам
За Него јас сакам само да знам
За Него јас и само живеам
И Неговиот Совршен Ислам! :)(y)

.

Спиро мајсторе,не правиме муабет за мудри и филозофски контрадикции туку за реални,математички,очигледни контрадикции.

:) Па тоа и ти велам: Бидејќи буквата (и бројката) убива, додека Духот оживува! (2 Кор. 3:6)

Што се работи за титулата мајстор (со кој можеш да го ословуваш твојот брат let 3), јас таа со благодарност ја одбивам, а за причината кликни тука и погледни во Светата Книга која ја мразите и пробувате да ја погазите. :(

.

Како со Христос во срце би звучеле овие зборови спиро?

радост среќа песна блаженство??

.

Со Христос во срцето нема да ги сфатиш буквално туку Духовно!

Јас сум сигурен дека ти (со помош на твојте многу книги кои што си ги читал) знаеш за што стојат (симболизираат) старозаветните седум народи кои го опкружуваат израел и (секогаш кога израел не го слуша ГОСПОДА) го окупираат!

Се сеќаваш? Низ седум пустињи мораше да врви и седум (силни) народи да победи?!
01israel.gif
:)

.

.

Со Христос во срцето нема да ги сфатиш буквално туку Духовно!

Јас сум сигурен дека ти (со помош на твојте многу книги кои што си ги читал) знаеш за што стојат (симболизираат) старозаветните седум народи кои го опкружуваат израел и (секогаш кога израел не го слуша ГОСПОДА) го окупираат!

Се сеќаваш? Низ седум пустињи мораше да врви и седум (силни) народи да победи?!
01israel.gif
:)

.

Ма какви бе спиро, 400 километри пустина ја врвеа 40 години!? И то со господ водени. То ти е спиро 10 километри годишно. Не е ни еден километар во ден бе спиро. Јас денес како атеист и без водство на дедо боже од сабајле поминав 6-7 километри до пазар по продавници па дома... и тоа пешки бев. Па јас да ги водев ќе стигнеа до ветената земја за 3 месеци комплет со се шатори жени деца стари и млади.
Бог е само кочницата во одењето напред.

А инаку за филозофија како наука немам размислувано ниту имам време на тоа да го трошам.

Паметно, реално немаш никаква потреба да го уклучиш мозокот.

А и опасно е, може главоболка да добиеш.

Ма какви бе спиро, 400 километри пустина ја врвеа 40 години!? И то со господ водени. То ти е спиро 10 километри годишно. Не е ни еден километар во ден бе спиро. Јас денес како атеист и без водство на дедо боже од сабајле поминав 6-7 километри до пазар по продавници па дома... и тоа пешки бев. Па јас да ги водев ќе стигнеа до ветената земја за 3 месеци комплет со се шатори жени деца стари и млади.
Бог е само кочницата во одењето напред.

.

Не е Совршениот БОГ кочницата, туку егоизмот, похлепата, неверата, ... кои како лути змии ги јадат луѓето.

Се сеќаваш на бакарната змија (?), ... е Христос е безкрајно повеќе од неа, која е само симбол и сенка Христова!

Што се работи за одењето, јас знам (посебно во нашево време) дека луѓето се спремни, како неверните израелци во пустињата, многу да одат и трчаат по мамонските храмови (посебно на саботен ден :)) , но тоа не променува ништо на фактот дека 1 милиметар во правиот правец е безкрајно повеќе одколку 1000 километри во грешниот! :D

Ајде сега неколку стиха за медитација - пишани преку раката на Апостолот кој што вие антихристијаните посебно го мразите - во однос на борбата, па можеби преку Новиот Завет (во кој е сведоштво за Клучот на Спасението) ќе ви се отворат срцата, очите и ушите за суштината на Стариот Завет! :)

Браќа, потсилувајте се во Господа и во силата на Неговата моќ!
Облечете се со сето оружје Божјо, за да се одржите против ѓаволското лукавство;
оти нашата борба не е против крвта и телото, туку против началствата, против властите, против светските управители на темнината од овој век, против поднебесните духови на злобата.
Поради тоа примете го сето оружје Божјо, за да можете да се браните во лош ден, та, откако ќе победите, да се одржите.
И така стојте, откако ќе се опашете со вистината и ќе се облечете во оклопот на правдата,
и нозете да ви бидат обуени во приправност за да благовестите мир.
А над се, земете го штитот на верата, со кој ќе можете да ги угаснете сите вжестени стрели на лукавиот;
земете го и шлемот на спасението и духотвниот меч, кој е Словото Божјо!

Ефес 6:10 +

. The Word of the Lord, ist the bigest Sword of the World!
(кликни тука за Евреи 4:12)

.
395629.jpg

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom