Мене ми стоиш како да си преставник на некое десно-ориентирано исламско крило... ама ајде, времето ќе покаже!
Ете ова ми се допаѓа!

Значи не ми ти се допаѓаат имамите...

Исто и христијанските свештеници не се заморуваат со овие прашања...

Само ние, што не треба се заморуваме и на крајот криви што надминуваме „црвени граници“!
Па реално не го знаеш секое прашање а трчаш да одговориш само за да спасиш малку од малку од твојата религија, и не знаеш исто така (или не сакаш да знаеш) какви импликации прави исламскиот закон кога се преставува како апсолутен закон на планетата со изјавата дека твојто бог е еден и неговиот закон апсолутен!
Ниту ти не си седнал да размислиш за тоа... зборуваме за вера тука, не за знаење, за вера...
Како може муслиманинот да не ги разбира потребите на другите да веруваат во нешто сосема друго?
ТИ и другите муслимани верувате дури и дека коранот и алах направиле се што е сега научно докажано... А не можете да издржите некој да верува дека Исус е бог или дека Хорус е оној што ги тегни конците на сите други богови познати на земјата...
Чудно...
Може да ми најдеш некаде во Коранот каде што пишува за WiFi и за ракетното гориво откриено од Jack Parsons?
Ок, велиш ти мојот јас твојот пат, ама мојот бог ќе те суди. Еми мојот ќе ти приреди гозба заради твојата лудост по Земјата... и што сега? Да ги пуштиме кучињата (dog -> god) во рингот да се борат, друго не останува

Мене не ми смета ти во што веруваш, но да бараш за тебе толеранција, а ти да не ја нудиш, како?
Да споредуваш света книга со наука, како? Мислам... твојот бог не постои на Земјата штом премногу луѓе се сомневаат во неговото постоење... не може да му ги нудиш зборовите како апсолутна вистина на нешто во кое мора да верува човек а не да го спознае!
И не само во Р.М. секаде муслиманинот не го разбира Коранот како што гледаме и затоа и имаме толку крвави и насилнички убивања „во името на коранот и богот“ што и те како го ужаснува светот!
Грешам некаде во овој пост?