Господ и лагата

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
.

Пријателе, те читам дека плукаш по нешто што доволно неможеш да го знаеш и си навлекуваш проклество ...

Внимавај!

Контрадикциите во библијата се за да се сопнат на ними сите оние “мудреци и умници“ коишто со дечјо срце нема да веруваат во Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Исуса Христа!

Поздрав

.

Спиро мајсторе,не правиме муабет за мудри и филозофски контрадикции туку за реални,математички,очигледни контрадикции.

Спиро мајсторе,не правиме муабет за мудри и филозофски контрадикции туку за реални,математички,очигледни контрадикции.

Ти како би ја дефинирал философијата ? Гледам како нешто погрешно ја перцепираш, најискрено те прашувам ?

Инаку, јас имам разбрано дека и во Куранот има контрадикции. Куранот е поделен на два дела, пред Мухамед да се стекне со политичка и воена моќ, и потоа. Се вели, ако се наиде на контрадикција да се земе она тврдење што доаѓа од вториот период, односно кога Мухамед имал политичка и воена моќ како конечно.

.

Без Христос во срцето, твоето (вашето) читање и сфаќање на библијата нее ништо поарно од она на хитлер, караџиќ, младиќ и такви слични крвави “христијани“ и “учители“ фаризејски! :)

,

4 И Господ му рече: „Помини низ градот Ерусалим и обележи ги со знакот ‘тау’ челата на сите што тажат и плачат заради гнасностите што се прават во него!”
5 А на другите им рече пред моите уши: „Тргнете по него низ градот и убивајте без милосрдие. Вашите очи нека не се сожалат и немајте милост.
6 Погубете ги старците, младинците, девојките децата и жените; истребете ги сите до последниот. Но, врз кого ќе биде знакот ‘тау’ него не го зафаќајте. Почнете од Моето светилиште!” И тие почнаа од старешините, кои што стоеја пред Домот.
7 И им рече: „Обесветете го Мојот Дом и наполнете му го дворот со трупови! Тргнете!” И тие излегоа та почнаа да убиваат низ градот.

Како со Христос во срце би звучеле овие зборови спиро?

радост среќа песна блаженство??

Ти како би ја дефинирал философијата ? Гледам како нешто погрешно ја перцепираш, најискрено те прашувам ?

Инаку, јас имам разбрано дека и во Куранот има контрадикции. Куранот е поделен на два дела, пред Мухамед да се стекне со политичка и воена моќ, и потоа. Се вели, ако се наиде на контрадикција да се земе она тврдење што доаѓа од вториот период, односно кога Мухамед имал политичка и воена моќ како конечно.

Најди,цитирај па ќе дискутирај.. немој да разбираш многу :)

Кога овде на форум ќе спомнам филозофија или филозофирање,тогаш да знаеш дека мислам на непотребно вртење во круг за нешто што е јасно како ден.
А инаку за филозофија како наука немам размислувано ниту имам време на тоа да го трошам.

Најди,цитирај па ќе дискутирај.. немој да разбираш многу :)

Кога овде на форум ќе спомнам филозофија или филозофирање,тогаш да знаеш дека мислам на непотребно вртење во круг за нешто што е јасно како ден.
А инаку за филозофија како наука немам размислувано ниту имам време на тоа да го трошам.

Не се треси.
Ипсисимус наоѓа логички недоследни ствари во Куранот.

Филозофирање вртење во круг, а ? :D

Не ти е срам вака што си неук ?

За Куранот. Теоретичарите на тој начин ја вршат поделбата, за тоа како е Куранот пишуван. Јас сега не пишувам ништо ново.

Не се треси.
Ипсисимус наоѓа логички недоследни ствари во Куранот.

Филозофирање вртење во круг, а ? :D

Не ти е срам вака што си неук ?

За Куранот. Теоретичарите на тој начин ја вршат поделбата, за тоа како е Куранот пишуван. Јас сега не пишувам ништо ново.

Ипсимус не може да се среди себеси,не може сам со себе да се договори кој е и што е,не можам и не сакам со такви луѓе да губам време.

За филозофирањето добро читај што напишав не се прај глуп со сила.
Реков дека за мене народски кажано филозофирање е кога некој ме врти во круг за нешто што ми е јасно,
А не дека филозофијата како наука е вртење во круг.

Ипсимус не може да се среди себеси,не може сам со себе да се договори кој е и што е,не можам и не сакам со такви луѓе да губам време.

За филозофирањето добро читај што напишав не се прај глуп со сила.
Реков дека за мене народски кажано филозофирање е кога некој ме врти во круг за нешто што ми е јасно,
А не дека филозофијата како наука е вртење во круг.

Oк, ти што своето знаење го прибираш од тие забрадените посигурно знаеш на што си.

Поназад си напишал, и покрај очигледната контрадикција во Куранот, дека тоа се наизглед филозофски контрадикции - што жити леб значи ова ?

Тоа, од цитираниот дел, е евидентно контрадикција.

Се залета да се просераваш за Библијата, ти покажаа дека и Куранот не е поарен, и сега ќе тресеш глупости за да се извадиш ?

Oк, ти што своето знаење го прибираш од тие забрадените посигурно знаеш на што си.

Поназад си напишал, и покрај очигледната контрадикција во Куранот, дека тоа се наизглед филозофски контрадикции - што жити леб значи ова ?

Тоа, од цитираниот дел, е евидентно контрадикција.

Се залета да се просераваш за Библијата, ти покажаа дека и Куранот не е поарен, и сега ќе тресеш глупости за да се извадиш ?

Не реков конкретно за таа,туку дека 1400 години наназад се најдувани тие "контрадикции" па на крај испаѓало дека нема ништо од тоа.
И ова сега,прво. Го виде ли постот на ипсимус и што напишал човекот????
Јас уште не можам да го сварам прашањето и што е тука контрадикторно или погрешно??

Јас уште не можам да го сварам прашањето и што е тука контрадикторно или погрешно??

Сура 71:
15. Zar ne vidite kako je Allah sedam nebesa, jedno iznad drugog, stvorio,
16. i na njima Mjesec svjetlim dao, a Sunce svjetiljkom učinio?
Сура 37:
6. Mi smo nebo najbliže vama sjajnim zvijezdama okitili

Ако месечината, сонцето и ѕвездите се распоредени на седум "неба" тогаш дали тврдењето дека ѕвездите се на најблиското небо не е погрешна?
Интересно, сега не гледаш ништо контрадикторно, а овде си напишал дека не си кадарен:
Не сум стручен точно да одговорам на прашањава,можам да ви пратам книга која најјубаво ги објаснува овие работи.
Оваа тема не ми е позната за да можам сигурно да ви одговорам или да дадам некое толкување.
Ако не ти е позната темата во која Ипсисимус најде недоследност, што се залетуваш да спориш ?

Интересно, сега не гледаш ништо контрадикторно, а овде си напишал дека не си кадарен:

Ако не ти е позната темата во која Ипсисимус најде недоследност, што се залетуваш да спориш ?

Ме следиш во чекор тоа е добро. :)
Јас кога ги напишав библиските контрадикции кои и ќор може да ги види,прашав дали треба уште..
ако треба, ќе продолжам.

А ипси вади од нафталин некоја негова контрадикција и тука демек сега ме прашува дали било грешно тоа или не.
Го спорам прво него како човек кој бара контрадикции на Куранот,затоа и го спорам,бидејќи Куранот го отворил само кога требало да се расправа овде со мене на форум.
Темата и сега велам дека не ја познавам многу,и навистина има убава книга која ги објаснува овие работи и на македонски е.
Она што конкретно тој го цитира,јас стварно не гледам што е тука контрадикторно или погрешно.
Ете реално ти кажи,или ако знаеш поконкретно да го формулираш прашањето слободно пиши,јас навистина не гледам што е тука грешно.

Ме следиш во чекор тоа е добро. :)
Јас кога ги напишав библиските контрадикции кои и ќор може да ги види,прашав дали треба уште..
ако треба, ќе продолжам.

А ипси вади од нафталин некоја негова контрадикција и тука демек сега ме прашува дали било грешно тоа или не.
Го спорам прво него како човек кој бара контрадикции на Куранот,затоа и го спорам,бидејќи Куранот го отворил само кога требало да се расправа овде со мене на форум.
Темата и сега велам дека не ја познавам многу,и навистина има убава книга која ги објаснува овие работи и на македонски е.
Она што конкретно тој го цитира,јас стварно не гледам што е тука контрадикторно или погрешно.
Ете реално ти кажи,или ако знаеш поконкретно да го формулираш прашањето слободно пиши,јас навистина не гледам што е тука грешно.

Точно е тоа, бидејќи Библијата е збир на народни приказни. Често преправана, додавани делови, отфрлени... Но, и во Куранот има доста весели работи, не заостанува. Ипсисимус реагираше на твоето лицемерие... ;)

Еве ти еден сајт, сите глупости во Куранот, и за ѕвездите, сонцата, месечините на дофат.

Точно е тоа, бидејќи Библијата е збир на народни приказни. Често преправана, додавани делови, отфрлени... Но, и во Куранот има доста весели работи, не заостанува. Ипсисимус реагираше на твоето лицемерие... ;)

Еве ти еден сајт, сите глупости во Куранот, и за ѕвездите, сонцата, месечините на дофат.

Знам друже,ги читав јас овие работи и пред тебе,а ти си ги нашол само за оваа прилика :)
И одамна си расчистив со ова,прашувајќи учени луѓе и на крај одвоив 4 саати и ја изгледав оваа дебата
Така да,тоа кај мене не поминува :)

Знам друже,ги читав јас овие работи и пред тебе,а ти си ги нашол само за оваа прилика :)
И одамна си расчистив со ова,прашувајќи учени луѓе и на крај одвоив 4 саати и ја изгледав оваа дебата
Така да,тоа кај мене не поминува :)

Дај жити леб, постирај ги тие научните студии од НАСА за тоа дека „солена и слатка вода не се мешаат“ , „Месечината била преполовена и одново споена“ и „седумте неба на кои ѕвездите биле најблизу“.

Ти напиша дека се' ова НАСА евидентирала. Е сега, за да не биде лажно тврдење, влези на НАСА официјалниот сајт, и постирај ги овде истражувањата.

Да видиме колку тие што си ги слушал се учени. И колку во Куранот има вистини.

Дај жити леб, постирај ги тие научните студии од НАСА за тоа дека „солена и слатка вода не се мешаат“ , „Месечината била преполовена и одново споена“ и „седумте неба на кои ѕвездите биле најблизу“.

Ти напиша дека се' ова НАСА евидентирала. Е сега, за да не биде лажно тврдење, влези на НАСА официјалниот сајт, и постирај ги овде истражувањата.

Да видиме колку тие што си ги слушал се учени.

Друже ти реков веќе дека ова го читав пред неколку години кога почнав да се образувам,информирам повеќе за својата религија.
И нормално ќе наидеш и на вакви информации,во Исламот е убедувањето пред верувањето.
За да веруваш треба да си убеден во доказите на тоа што ти го нудат за верување.
Одвоив време,се распрашав,гледав видеа.
Ете одвои си 4 саати ако толку те интересира,ако не те интересира нема потреба да ја продолжуваме дискусијава.

Друже ти реков веќе дека ова го читав пред неколку години кога почнав да се образувам,информирам повеќе за својата религија.
И нормално ќе наидеш и на вакви информации,во Исламот е убедувањето пред верувањето.
За да веруваш треба да си убеден во доказите на тоа што ти го нудат за верување.
Одвоив време,се распрашав,гледав видеа.
Ете одвои си 4 саати ако толку те интересира,ако не те интересира нема потреба да ја продолжуваме дискусијава.

Ти напиша дека се' тоа НАСА евидентирала. Дека НАСА ги потврдила „научните чуда во Куранот“. Еве го сајтот на НАСА, напиши во search bar за чудата, и постирај овде.

Нели ти е срам бе да лажеш ? Ох, заборавив, смрдливата идеологија тоа го поттикнува. Мора една работа да разбереш, кога доаѓаш на форум, не си со тие забрадените идиоти што ти кажуваат дека Куранот е безгрешна книга, не можеш да лажеш и продаваш смрдлива пропаганда. Ти текнува ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom