Господ и лагата

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Во врска со “контрадикцијава“ се работи за 7 небеси(кој впрочем представува и најмала небеса).7 небеса(нашиот универзум) е обвиена со 6,шестата со 5......секоја наредна небеса е поголема од предходната.Се што лежи во нашиот универзум(сонце,месечина,галаксии....) представува дел од 7 небеса.Се што лежи на 7 небеса(како центар на сите други универзуми или небеси) спаѓа во сите други т.е месечината е дел од 7-те универзуми.

Во врска со другите “контрадикции“(секако на оние што ги интересира: http://www.quran-islam.org/main_top...ns/contradiction_claims/part_two_(P1339).html )

Се извинувам за оф топик...
Во врска со контрадикцијата убаво пишува дека меѓу тие седум биле и сонцето и месечината, а дека звездите биле на најблиското небо. Така да ментални гимнастики од типот универзуми и слично не проаѓаат.

Te напушти Исус тебе, не ти е веќе во срцето, тоа е сега празно и студено, те напушти милоста божја инаку ќе знаеше што велат писмата:

На оној што бара од тебе, дај му, и не го одбивај оној што ти сака нешто на заем.

Туку вие љубете ги непријателите ваши и чинете добро, и на заем давајте, не очекувајќи ништо. Така, ќе биде голема наградата ваша и ќе бидете синови на Севишниот; зашто и Он е добар кон неблагодарните и кон лошите.

А бе знаев спиро дека само однадвор си христијанин и верник.

.

Ме искушуваш како што твојот отец (сатаната) го искушуваше Христа, злоупотребувајќи го Светото Писмо!

Внимавај!!!

.

Реков јас друже ќе најдеш филозофски наизглед контрадикции,кои се побиени или ќе бидат порано или подоцна.
Побиено е дека звездите се подалеку од сонцето и месечината?

.

Шо станува спиро? ете Византија пропадна и падна од страна на Алаховите следбеници, Рим падна под варваи и пагани, руското царство за секогаш е уништено и то од страна на комунисти. Која власт спиро за тебе е најбожја? Америка? Кина? Индија? Германија? Грција??

.

Ќе видиш која е најбожна! :)

.

.

Ме искушуваш како што твојот отец (сатаната) го искушуваше Христа, злоупотребувајќи го Светото Писмо!

Внимавај!!!

.

значи, христијанин си додека не дојде во прашање твојата материјална благосостојба
фала, сега знаеме кој од кои позиции настапува.

.

значи, христијанин си додека не дојде во прашање твојата материјална благосостојба
фала, сега знаеме кој од кои позиции настапува.

.
Кој гладниот го нахранува, жедниот го напојува, болниот го посетува и лекува, на правдина затворениот го поткрепува и ослободува, ... тој нема гајле кога аздислаците и темниците - нити духовно, нити материјално - не ги помага! :)

.

.

.
Кој гладниот го нахранува, жедниот го напојува, болниот го посетува и лекува, на правдина затворениот го поткрепува и ослободува, ... тој нема гајле кога аздислаците и темниците - нити духовно, нити материјално - не ги помага! :)

.

али ни пари не дава.... уше една лага на христијаните...

.

али ни пари не дава.... уше една лага на христијаните...

.

А што ти се вртат парите толку во глава? o_O

Ако некој ме нахранува кога сум гладен, ме напојува кога сум жеден, ми дава облека кога мојата е стара или скината, ме лечи кога сум болен, ме штити кога на неправда ме напаѓаат и затвараат, ... зошто пак мие потребна парата?

Јас имам нешто што е многу повеќе од парата, така? Јас имам пријател кој ме љуби и се грижи за мене!

Но ти пак ќе дојдеш со парата, бидејќи појќе ја љубиш од се’, можеби? o_O

А оние, што сакаат да се збогатуваат, паѓаат во искушение, во примки и неразумни и штетни желби, што го потопуваат човекот во пропаст и погибел.
Зашто коренот на сите зла е среброљубието, на кое што некои, откако му се предадоа, се отклонија од верата и си навлекоа многу маки.

(1 Тимотеј 6:9+10)

.

.

.

Ако некој ме нахранува кога сум гладен, ме напојува кога сум жеден, ми дава облека кога мојата е стара или скината, ме лечи кога сум болен, ме штити кога на неправда ме напаѓаат и затвараат, ... зошто пак мие потребна парата?

.

Лесно е се на готово да чекаш и добиеш,затоа не ти требаат пари.Во меѓувреме ние останатите мораме да заработиме пари за да може да се прехраниме и облечеме.

Може да дојдам кај тебе на вечера?:cautious:

.

Лесно е се на готово да чекаш и добиеш,затоа не ти требаат пари.Во меѓувреме ние останатите мораме да заработиме пари за да може да се прехраниме и облечеме.

И јас - Фала и Слава БОГУ што можам - слично како најпојќето други (повеќе физички) работам и си ги заработувам животните потреби!

Може да дојдам кај тебе на вечера?:cautious:

.

Бујрум, ќе јадеме што дал Господ, само немој како некои што стомакот, месото и пиењето им е бог, па да ми вртиш со очи како со филџани, бидејќи такви меови кај мене не можат да се најадат и напијат, тоа (и толку колку) што сакаат тие да јадат и пијат! :)

.

.

.

Бујрум, ќе јадеме што дал Господ, само немој како некои што стомакот, месото и пиењето им е бог, па да ми вртиш со очи како со филџани, бидејќи такви кај мене не можат да се најадат и напијат, тоа што сакаат тие да јадат и пијат! :)

.

Фала Спирос,исто како да сум бил кај тебе,сериозно.
Нека е милоста божја со тебе;)

.

Јас имам нешто што е многу повеќе од парата, така? Јас имам пријател кој ме љуби и се грижи за мене!

Но ти пак ќе дојдеш со парата, бидејќи појќе ја љубиш од се’, можеби? o_O

.
Вртиш сучиш и се обидуваш да избегаш од прашањето, дали ќе му даиш на чоекот 500 евра?

светите писма велат:
На оној што бара од тебе, дај му, и не го одбивај оној што ти сака нешто на заем.

Туку вие љубете ги непријателите ваши и чинете добро, и на заем давајте, не очекувајќи ништо. Така, ќе биде голема наградата ваша и ќе бидете синови на Севишниот; зашто и Он е добар кон неблагодарните и кон лошите.

али некако не ти се слушат овие зборови. Ја немаат потребната светлина, не се доволно мудри и исполнети со милост?? хахахах еее спиро спиро... не е само да знаеш да обоиш текст на форум доволно да бидеш хистијанин. Си има тука и други работи кон кои некако чуствуваш одбивност... си бараш изговори, не било така, вртиш муабетот, префрлаш на друга теме... сепак новчаникот в џеп има поголема тежина отколку исус во срцето “зашто, каде што е богатството ваше, таму ќе биде и срцето ваше“.
Не се секирај така е со 99,99% од “христијаните“, по ништо ти не се разликуваш од нив, дури и црквата денешна да може исус да ја види од една страна - ќе се згрози.

E мој Спиро.. а јас само позајмица ти побарав, замисли да ти побарав нешто џабе. Слабо ова христијанството во практика. Најлоша работа е што сега ме фрли на темната страна, онаму каде што Лет3 е во право...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom