Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.vicsnatural.com/
da ne ja ima kupeno nekoj programata da saka da ja spodeli ili da ne ja ima nekade postaveno na piratska strana
--- надополнето: 28 октомври 2013 во 17:11 ---
da ne ja ima kupeno nekoj programata da saka da ja spodeli ili da ne ja ima nekade postaveno na piratska strana

--- надополнето: 28 октомври 2013 во 17:11 ---

brat,neznam koja e programava i dali e dobra,ama zosto ne najdes nekoja od mnogute besplatni programi so gi ima na internet?
Neznam so celi imas,taka da nemam so da preporacuvam jas so moeto malo iskustvo,ama na bb.com forumite ima dosta pocetnicki/intermediate programi

Ете поради овие работи, што мислиш дека членовите овде се хиреархиски подредени настануваат заблуди.

Замисли како е (секојдневно) да работиш некој работа која не е платена, а ја работиш од добра воља и желба да помогнеш на некој, ќе трпиш некој да ти се обраќа на овој начин како ти мене?

А долколку не ти е по мерак моето раководење со подфорумов, жали се на соодветното место па можеби ќе ја земат во предвид твојата нервоза.

EDIT:

Патем, дека ми е работа нели - неколкуве мислења подоцна ќе бидат избришани поради оф-топик дискусија.

Чисто информативно и јавно - мислам дека треба под итно да се банира копукот кој употреби расистичка навреда „циган“ не знам кој беше го има погоре. За ова другово вие си знаете. Тој „циган“ копук ни еден најверојатно има поголем функционална сила од ти икад шо ќе имаш.

Чисто информативно и јавно - мислам дека треба под итно да се банира копукот кој употреби расистичка навреда „циган“ не знам кој беше го има погоре. За ова другово вие си знаете. Тој „циган“ копук ни еден најверојатно има поголем функционална сила од ти икад шо ќе имаш.

Најди ја соодветната содржина и стисни на Пријави. Ќе биде разрешена во најбрз можен рок.

brat,neznam koja e programava i dali e dobra,ama zosto ne najdes nekoja od mnogute besplatni programi so gi ima na internet?
Neznam so celi imas,taka da nemam so da preporacuvam jas so moeto malo iskustvo,ama na bb.com forumite ima dosta pocetnicki/intermediate programi

na bb.com se sranje programite pogledni nekolku videa od deckovo i probaj gi vo teretana ke svatis deka mnogu luge pogresno vezbaat ne zagabe e eden od najbaranite isntruktorori vo svetot
--- надополнето: 29 октомври 2013 во 14:41 ---
http://www.myfitnessstudio.co.uk/2010/01/best-personal-trainers-in-the-world/

na bb.com se sranje programite pogledni nekolku videa od deckovo i probaj gi vo teretana ke svatis deka mnogu luge pogresno vezbaat ne zagabe e eden od najbaranite isntruktorori vo svetot
--- надополнето: 29 октомври 2013 во 14:41 ---
http://www.myfitnessstudio.co.uk/2010/01/best-personal-trainers-in-the-world/

Ne loso me razbra,programite na bb.com se sranje.ti zboram na bb.com forumite.
da ne ispadne deka ti jadam gomna ili neso eve ti link so go najdov so mozebi ke ti pomogne
http://torrenttown.org/main/34646-vics-natural-bodybuilding-techniques.html

ne sum go probal torentov ama mozebi e ok

Досега не сум правел супер сетови, а планирам да почнам некаде накај петок, па да ве прашам што мислите за комбинацијата на мускулните групи:

1. гради/грб
2. бицепс/трицепс
3. рамо/нозе

Пиам креатин скоро 1 месец но многу јадам и млечна храна овие 2 дена пред легнување ми се повраќа и осекам тресење на телото и пиам апчиња за против повраќање и се смирувам и заспивам па сега да ве прашам за помош дали е од креатинот или од млечната храна ??
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 13:39 ---
Пиам креатин скоро 1 месец но многу јадам и млечна храна овие 2 дена пред легнување ми се повраќа и осекам тресење на телото и пиам апчиња за против повраќање и се смирувам и заспивам па сега да ве прашам за помош дали е од креатинот или од млечната храна ??

Од креатинот не ти е сигурно. Најубаво е да одиш и да се консултираш со твојот матичен лекар.

Мислам дека владее вирус. Јас, неколку членови од моето семејство и доста блиски луѓе имавме слични тегоби минативе денови.

Во се си во право. Е, сега, ако си во се што имаш пишано во право, незнам како инвестиција од 200 евра, еднократна, ќе доведе до зголемување на чланарините? Имајки го во предвид фактот дека за да отвориш и маалска теретана по периферијата ти се потребно најмалку 10.000 евра и на таа инвестиција формирале цени какви што формирале.
Една работа со која не се сложувам е, која е врската ако во теретана има 10 или 15 луѓе кои не редовно плаќаат чланарина?

nikoj ne rece deka ne trebalo da pravat danocnite inspektori kontroli,niti pa nekoj se misli deka e trosok voveduvanjeto na fiskalen aparat,No kade bea tie inspektori celi 12 godini bidejli zakonot e od 2001 godina!
znaci nikakva kontrola,nikakva edukacija ili opomena celi 12 godini i naednas prva kontrola i odma drakonski kazni od po 65oo evra?? ako ne ste znaele UJP si donese upatstvo za nivnite inspektori vo juni 2013 godina za da im pojasni kade se treba da baraat fiskalen aparat.E sega koga za niv trebalo edukacija zosto ne gi izvestija i barem za pocetok opomenija i zdruzenijata? spomnuvas i drugi kontroli i od drugi institucii,tocno e deka ke gi ima i toa od agencija za mladi i sport koi ke baraat licenci za sport,sanitarni inspekcii,trudovi inspekcii itd itd samo ke recam tesko si provinciite i malite klubovi.na golemite klubovi vo golemite gradovi ke im se iscisti na nekoj nacin konkurencijata zatoa i mnogumina se raduvaat a sto e so malite mesta so 20-30 clenovi? kade tie mozat da izdrzat da imaat vraboteni lica,strucen trener,medicinsko lice,tusevi,atestirani spravi isto uste ne a se predvideno vo po nekoja tocka vo 101 razlicni zakoni?ili ke gorat vo interes na biznisite na centralno nivo?

nikoj ne rece deka ne trebalo da pravat danocnite inspektori kontroli,niti pa nekoj se misli deka e trosok voveduvanjeto na fiskalen aparat,No kade bea tie inspektori celi 12 godini bidejli zakonot e od 2001 godina!
znaci nikakva kontrola,nikakva edukacija ili opomena celi 12 godini i naednas prva kontrola i odma drakonski kazni od po 65oo evra?? ako ne ste znaele UJP si donese upatstvo za nivnite inspektori vo juni 2013 godina za da im pojasni kade se treba da baraat fiskalen aparat.E sega koga za niv trebalo edukacija zosto ne gi izvestija i barem za pocetok opomenija i zdruzenijata? spomnuvas i drugi kontroli i od drugi institucii,tocno e deka ke gi ima i toa od agencija za mladi i sport koi ke baraat licenci za sport,sanitarni inspekcii,trudovi inspekcii itd itd samo ke recam tesko si provinciite i malite klubovi.na golemite klubovi vo golemite gradovi ke im se iscisti na nekoj nacin konkurencijata zatoa i mnogumina se raduvaat a sto e so malite mesta so 20-30 clenovi? kade tie mozat da izdrzat da imaat vraboteni lica,strucen trener,medicinsko lice,tusevi,atestirani spravi isto uste ne a se predvideno vo po nekoja tocka vo 101 razlicni zakoni?ili ke gorat vo interes na biznisite na centralno nivo?

Жал ми е, но дефинитивно пишуваш работи кои не ги познаваш.
Прашуваш каде била УЈП сите овие години??? Зарем треба некој контрола да направи за да не научи како треба да работиме?! Тоа што ти го кажуваш како закон од 2011 е законот за фискализација. Но, ние не падваме од Марс, па сега никој ништо не знаел што се случуваше пред 2001 и како функционираа теретаните до тогаш. По закон, воопшто не е ни потребна фискализација, ако теретаните години наназад работат според било кој постоечки закон за евиденција на членови и промет остварем од чланарина или по било кој друг основ. Дали некој има такво нешто, тоа е прашањето.
Каде пишува дека мора да има вработено лице во здружение на граѓани како организација која се бави со спортска дејност?!
Што има лошо во поставување на стандарди во теретаните, како лиценциран инструктор, атестирани справи и се тоа што ти го набројуваш???

Ako moze nekoj da pomogne :D trening za ramo kolku vezbi da praam neznam tocno mi rekoa nekoj po 2 za sekoj del od ramoto edni 3 nekoj od poiskusnive da pomogne fala odnapred

Досега не сум правел супер сетови, а планирам да почнам некаде накај петок, па да ве прашам што мислите за комбинацијата на мускулните групи:

1. гради/грб
2. бицепс/трицепс
3. рамо/нозе

sve e vo red spored mene osven gradi i grb. Grb mozes da iskombiniras so trapez i listovi , gradite vezbajgi sami.
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 19:30 ---
ima neko od vas koristeno http://www.napumpajse.com/shop/topaci-na-masti/rapidcuts-shredded.aspx

RAPIDCUTS SHREDDED( TOPAC NA MASTI ) , pofalbi ili kritiki za topacov?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom