Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
На Стефчо формата, бајаги ризична ми чини :icon_lol:
Со тек на време ќе се оправи. Инаку behind the scenes крена и повеќе Стефчо, а воедно и јас, само што не ги снимивме тие кревања. Стеф е баниран од темава, зборам во името на двајцата.
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 03:24 ---
Со тек на време ќе се оправи. Инаку behind the scenes крена и повеќе Стефчо, а воедно и јас, само што не ги снимивме тие кревања. Стеф е баниран од темава, зборам во името на двајцата.
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 03:32 ---

--- надополнето: 27 октомври 2013 во 03:24 ---

--- надополнето: 27 октомври 2013 во 03:32 ---

Секако дека ќе се оправи, само не треба да се декларира како фитнес тренер додека не се оправи. Го гледаме веќе 2 години како се ,,оправа''.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Секако дека ќе се оправи, само не треба да се декларира како фитнес тренер додека не се оправи. Го гледаме веќе 2 години како се ,,оправа''.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Не знам ти што очекуваш, но Стефан има ОК кревања за некој со просечна генетика кој имал проблеми со вишок килажа во минатото. Плус како што си наведе Стеф во другата тема, тој моментално има 12 клиенти. Кога ќе можете 180+кг да кренете и да имате повеќе клиенти тек тогаш може да мрчите муда, pardon my language. Освен Gjoroski не гледам тука друг член кој го постигнал тоа.

Јас од еден фитнес тренер очекувам барем вежбите да ги изведува правилно. Како ќе ми покаже тој на мене кога ни он самиот не знае да ги изведува правилно, искрено кога го гледав на видеото со грбот свиткан како Гаргамел страв ме фати. И тоа што он дига 180 кг не е мерило за знаење.

Јас од еден фитнес тренер очекувам барем вежбите да ги изведува правилно. Како ќе ми покаже тој на мене кога ни он самиот не знае да ги изведува правилно, искрено кога го гледав на видеото со грбот свиткан како Гаргамел страв ме фати. И тоа што он дига 180 кг не е мерило за знаење.
Има деформитет од teen years затоа таков му е грбот. А 250+кг како натурал би било мерило за знаење?

Не ме сфаќај буквално со килажите. Сакам да кажам дека тоа не е показател. Еве за пример во теретана идеше еден ром со само 1 месец стаж и дигаше исто, ако не и повеќе од дечките шо вежбаат по 3 години и со видливи резултати на нив, ама он од бодибилдинг немаше врска.

Не ме сфаќај буквално со килажите. Сакам да кажам дека тоа не е показател. Еве за пример во теретана идеше еден циган со само 1 месец стаж и дигаше исто, ако не и повеќе од дечките шо вежбаат по 3 години и со видливи резултати на нив, ама он од бодибилдинг немаше врска.
Па и ти не ме сфаќај погрешно. И јас како повеќето тука не бев сигурен дали Стеф е компетентен за тренер, но се запознав и контактирам со него често и се убедив во спротивното. Иначе за кревањето тежини, знам дечки што вежбаат 5+ години и се сеуште virgins на 100кг тежина на шипка. Едно е кога проаѓа обични квази билдерчиња по теретаните, а сосема друго е да стекне солидни нивоа на сила. Тоа не можеш да го постигнеш без паметни тренинзи, начин на исхрана, волја итн.

Гледате колку мислиме на вас со Стефчо.

ко ќе снимате наредно видео нека пази стефчо поќе на кичмата, помалку еуфорија и нека се намести прво, после нека трча да ги дигне. Ко шо се затрча си реков уште непречекорена шипката ќе тргни да ја дига ;)

Освен Gjoroski не гледам тука друг член кој го постигнал тоа.

Ти со сите лично се познаваш и ги знаеш нивните достигнувања?

Или чим не се снимаме и мрсиме по форуми кој што има и постигнал - автоматски ги декларираш како
обични квази билдерчиња
?

Па Myers јас длабоко се извинувам(во споредба со тебе моето его е непостоечко и знам да се извинам ако некој навистина го заслужува тоа, се разбира ако се покаже тоа така, ти текнува кога ти ми измрчи и ми рече нешто на следниов начин, "И што сега? Очекуваш да ти се извинам?") ако имаш постигнато поголем успех од горенаведеното. А за квази билдерчињата, зошто ми вадиш од контекст? Тоа зборев за тој циганот што Иван го спомна.
Иначе се познавам со неколку членови од овој подфорум, а Стеф познава уште повеќе, се разбира од тие што редовно постираат така да зборам колку да се рече.
Јас не се сметам за тренер туку за gymrat(никој и ништо), но еве да речеме ако се споредам со Стеф. Од физички аспект јас сум далеку посилен и подобро изгледам. Имам добри познавања за нутриционизам, но исто и Стеф. Имам добри познавања за типови на тренинзи, но исто и Стеф. Стефан има 12 клиенти, јас имам 0. Game over.

Мене ми е јасно зошто има толку омраза кога станува збор за Стефан. Претходно реков дека Стефан има некоја просечна генетика која успеал да ја зафркне во своите teen years. Затоа има и деформитет на грбот, loose skin, нема некоја атлетска позадина како дете плус има преминато низ тешки периоди во својот живот иако нема да ги изјасни во јавност. Јас ќе му помогнам со моите совети колку можам, иако сум никој и ништо, и со тек на време ќе ги помине сите тие пречки и ќе има тело за респект. Друга работа, Стефчо има направено доста трол видеа кои членовите тука не сакаат да помислат дека се трол видеа заради nerdy изгледот на Стеф. Сакаат да мислат дека Стеф е толку антисоцијален и затупен што кога ја видов и другата страна од приказната сфатив дека you all got trolled.

Стефан чека одговор од тебе на "Искуства со Личен Тренер". Биди фер и исполни си го зборот.

Прво викаш дека никој од овде не е способен како другар ти Стефан, и никој освен Бобан нема ништо постигнато, потоа подмукло нудиш извинување и иницираш поголема кавга.

Не верувам дека било кој (ако има, поправи ме) дека го боли курот за што тоа Стефан постигнал и како он бил напатен и изнамачен за да дојде до тоа што е.
Сите од овде си имаме свои проблеми и самите си знаеме како ги пребродуваме.
Како што он криел за неговите проблеми, така некој од нас бира да крие за успехот кој го има постигнато и не гледа морална потреба да го изнесе својот приватен живот на форум каде секој може да ги злоупотреби истите информации.

А токму поради фактот што другар ти „тролал“ (кој успех) е перманентно баниран од повеќето битни теми.
Овој подфорум не е за патешествијата на Стефан, ниту пак служи за исмејување и омаловажуње.
Само поради тие причини ги избришав сите (непотребни) мислења во темата за моментална физичка состојба, каде повеќето го ругаа Стефан и неговата генетика.

И за крај, објасни ми подетално за што се работи и што тоа чека Стефан од мене, затоа што не ми текнува што сум ветил.

И чим збориме за подмукло, пак ми вадиш зборови и реченици од контекст, кој рече дека тука НИКОЈ нема НИШТО постигнато?

Очигледно ги боли чим на секој негов пост коментираат, така да тој аргумент ти паѓа во вода.

Точно, не мора никој да си изнесува лични информации, дали успеси или падови, на форумов, но зошто тогаш реагираше кога споменав дека не сум запознаен со фактот дека некој тука има што има поголем успех. Тоа мене ми покажа дека ти мислиш дека си, да речеме подобар.

Да, да, исто како и фактот што требаше да банираш член кој што сакаше да ме нарани со кур поради мојот пост кој што беше искрен и немаше никаква навреда туку само му укажа дека треба да си пролиста неколку стотици страни од темава. Ти само ги избриша мислењата, а нити го банираше, нити ништо. Гледам и другиве што серат нон стоп ги банираш, а Стефан за што му даваше опомени и го банираше? За негови лични мислења за гејнер, дневен внес на протеини(за кој и јас не се согласувам со него) и мала пооштра дискусија со Ѓороски? Јаки модераторски атрибути, особено непристрасност.

"Немаш посетено ниеден семинар, немаш прочитано ниедна книга, немаш поминато ни четвртина од тоа што го имаат поминато лиценцираните тренери, се немаш запозанено со никој што ќе те упати во овој спорт на сигурни врати. И уште безброј други работи кои треба да ги поседуваш како услов за да почнеш да земаш пари од некој.

Целото знаење што го поседуваш, се базира на интернетот и се што ќе прочиташ на него.

Тој што би те одбрал тебе, е или во голема заблуда или навистина нема никаво познавање за овој начин на живот.

Иако ова никогаш не сум го кажал јавно, еве сега за прв пат - секој што ќе ти даде пари на рака за твоите три дневни резултати (како што велиш ти) ќе добие бесплатно едногодишно вежбање во теретаната што е во моја сопственост.

Ако се обидеш да ме реплицираш со мислење кое индиректно ќе го исмејува моето (бидејќи јас сум мртов сериозен) или пак јавно понудиш услуга за пари на овој подфорум, ќе бидеш испратен во халата за принуден одмор на одредено време." - Myers

Ајде сега продолжи си да си модерираш т.е. да сереш каде што не треба и да се правиш наудрен.

Ајде сега продолжи си да си модерираш т.е. да сереш каде што не треба и да се правиш наудрен.

Ете поради овие работи, што мислиш дека членовите овде се хиреархиски подредени настануваат заблуди.

Замисли како е (секојдневно) да работиш некој работа која не е платена, а ја работиш од добра воља и желба да помогнеш на некој, ќе трпиш некој да ти се обраќа на овој начин како ти мене?

А долколку не ти е по мерак моето раководење со подфорумов, жали се на соодветното место па можеби ќе ја земат во предвид твојата нервоза.

EDIT:

Патем, дека ми е работа нели - неколкуве мислења подоцна ќе бидат избришани поради оф-топик дискусија.

Ајде сега глуми жртва и игнорирај го претходно напишаното. Чим ти дозволуваш мене така да ми серат зошто да не го добиеш и ти истиот третман? И ќе се жалам да ти кажам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom