BNP Paribas Masters - Paris | 26.10 - 03.11, 2013 |

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
17.044
Поени од реакции
16.573
250px-Logo_Masters_Paris-Bercy.svg.png

Дојде на ред и на последниот мастерс турнир во оваа тениска сезона, тоа традиционално години наназад се одржува во Париз, во спортскиот комплекс Берси, недела пред почетокот на завршниот турнир, каде ќе играат најдобрите осум тенисери во изминатава година.

Овој турнир во Париз повеќе е како квалификации за останатите тенисери кои не избориле место во тие 8 тенисери кои ќе учествуваат во Лондон, доволен доказ е и минатата сезона, каде во финалето гледавме дуел на Ферер - Јановиц, каде поуспешен беше шпанецот.
Главните фаворити испаднаа многу пред завршницата.

Па така, многу малце поени ќе бранат главните конкуренти, првиот тенисер во Светот минатата сезона воопшто не се појави на овој турнир, па секој поен ќе биде плус за него, истото може да се речи и за Ѓоковиќ, кој ланска сезона загуби во второто коло од Сем Квери, па оваа година се очекува да напредува на овој турнир.
Енди Мареј нема да го гледаме на турнирот поради повреда, па како трет носител е поставен шпанецот Ферер, воедно и бранител на титулата.
И Федерер на овој турнир нема да брани ниту еден поен, а тој исто ќе се бори за завршниот турнир во Лондон, каде сеуште не е сигурен, па во поволна ситуација е од останатите тенисери.
Оваа година се надевам дека ќе гледаме далеку по квалитетна завршница од минатата, безразлика што главните фаворити за титула формата ќе ја темпираат за турнирот во Лондон..

Први осум носители на турнирот:
1. Надал
2. Ѓоковиќ
3. Ферер
4. Дел Потро
5. Федерер
6. Бердих
7. Вавринка
8. Цонга

Главен ждреб

Награден фонд: € 3,204,745
Официјален сајт на турнирот: http://www.fft.fr/en/bnp-paribas-masters-official-website-0
Телевизија која ќе го пренесува турнирот: СК 1, СК 2, МРТ

Гласав за Надал. :icon_lol:

Лесен ждреб има Надал вака на прв поглед, само прашање е дали ќе запиња на овој турнир. Истото важи и за Ноле, а и за Федерер. За мене ова е еден од најглупите турнири во целата сезона, највеќе ради одвратниот агол на камерата со која се вршат преноси од централниот терен. Најружен за гледање дефинитивно.

Лесен ждреб има Надал вака на прв поглед, само прашање е дали ќе запиња на овој турнир. Истото важи и за Ноле, а и за Федерер. За мене ова е еден од најглупите турнири во целата сезона, највеќе ради одвратниот агол на камерата со која се вршат преноси од централниот терен. Најружен за гледање дефинитивно.

Stef , jas kako bivsh sportist , ne te razbiram bash so toa ,, dali ke zapinja,,
a i poveke pati go spomnuvash . Abe toa ti e ziva glupost. Razbiram da ne e spremen , da ne e fit so zdravjeto i sl , ama da ne zapinja :confused: . Kako odi toa , aj izleguvam na teren , ama nema da mavam mnogu spin oti ke mi se umori rakata a i ,, samo ,, 14 dena odmarav , a i benzin imam samo za 20 km , ke shtedam, nema mnogu da trcham. Nemoj so takvi alibi izjavi i ako izgubi Nadal ke vikash , vi rekov deka nema da zapinja , se chuva za London, on moze ama ne saka ,ne e do protivnikot . Shto da kaze Delpo , Fedex,Gaske , Ferer i ostala ekipa shto igra bez pauza, znachi fizichki se pospremni , ili pak ke go izvadish od arhiva kolenoto . Dobra izjava , zamisli samo na pres Nadal , ako izgubi i posle dava izjava , pa eve ne zapinjav mnogu
--- надополнето: 26 октомври 2013 во 22:54 ---
okolu zdrebot , Nadal na prv pogled ima lesen zdreb , ama Janovich da ne ne demantira , ovoj teren mu odgovara , motiviran e , a i kako igrach ne mu lezi na Nadal so ramnite udari , mislam deka ke e teshka borbata

Stef , jas kako bivsh sportist , ne te razbiram bash so toa ,, dali ke zapinja,,
a i poveke pati go spomnuvash . Abe toa ti e ziva glupost. Razbiram da ne e spremen , da ne e fit so zdravjeto i sl , ama da ne zapinja :confused: . Kako odi toa , aj izleguvam na teren , ama nema da mavam mnogu spin oti ke mi se umori rakata a i ,, samo ,, 14 dena odmarav , a i benzin imam samo za 20 km , ke shtedam, nema mnogu da trcham. Nemoj so takvi alibi izjavi i ako izgubi Nadal ke vikash , vi rekov deka nema da zapinja , se chuva za London, on moze ama ne saka ,ne e do protivnikot . Shto da kaze Delpo , Fedex,Gaske , Ferer i ostala ekipa shto igra bez pauza, znachi fizichki se pospremni , ili pak ke go izvadish od arhiva kolenoto . Dobra izjava , zamisli samo na pres Nadal , ako izgubi i posle dava izjava , pa eve ne zapinjav mnogu

Зборам за него, Ноле и Федекс, не само за Надал. Па крај на сезона е, и самиот знаеш колку е битен Лондон во споредба со остантите турнири пред него, односно тие што се после УС Опен. Најди ми еден пост пред УС Опен кај што сум рекол не знам дали Надал ќе запиња тука. Уствари да не објаснувам многу пример нека ти е ланскиот меч на Новак против Квери овде во Париз. Да играше Новак на своето ниво и да запињаше знаеш кога ќе тепаше Квери? Никогаш!

Зборам за него, Ноле и Федекс, не само за Надал. Па крај на сезона е, и самиот знаеш колку е битен Лондон во споредба со остантите турнири пред него, односно тие што се после УС Опен. Најди ми еден пост пред УС Опен кај што сум рекол не знам дали Надал ќе запиња тука. Уствари да не објаснувам многу пример нека ти е ланскиот меч на Новак против Квери овде во Париз. Да играше Новак на своето ниво и да запињаше знаеш кога ќе тепаше Квери? Никогаш!

Novak na toj mech propadna vo crna dupka kako i so Berdych vo Rim mslam beshe , ne e do zapinanjeto , inaku zoshto bi go dobival prviot set pa da posle se machi da igra ushte dva . Ima smisla ako igrash so poslab igrach pa da igrash so pola sili kolku shto e dovolno za pobeda , ama da gubish , da te gazat a da ne zapinjash ,ne mi odi ovaa pojava vo ista rechenica so Rafa

Novak na toj mech propadna vo crna dupka kako i so Berdych vo Rim mslam beshe , ne e do zapinanjeto , inaku zoshto bi go dobival prviot set pa da posle se machi da igra ushte dva . Ima smisla ako igrash so poslab igrach pa da igrash so pola sili kolku shto e dovolno za pobeda , ama da gubish , da te gazat a da ne zapinjash ,ne mi odi ovaa pojava vo ista rechenica so Rafa

Не знам, да не се објаснувам сега кога турнирот сеуште не е почнат, ќе видиме од понеделник натака кој како ќе се замара. Пак ќе кажам, Лондон а најбитното нешто во моментов, нормално уз борбата за првата позиција. Според мене не очекува интересен Мастерс во Париз и се надевам дека нема да гледаме очајна завршница на турнирот со треторазредни тенисери.

Anderkaver ne znam zosto ti e tolku cudno koga ke naides na situacija za teniser koga toj / taa stvarno ne dava ni 70/80 posto od svoite moznosti so cel da ne si go optovaruva teloto ili da se cuva za nareden pobiten turnir.Otsekogas go imalo toa i sekogas ke go ima nisto novo i nisto spektakularno. I jas sum fan na Nadal i tvrdam deka ne e logicno da napinja da go sovojuva turnirov koga vednas posle nego ide zavrsniot turnir koj aj da receme ima skoro vaznost ko gren slem. Nikoj ovde ne bara alibi niti opravduvanje za nekogo, realnosta e taa. Ne moze sekoj vo sekoe vreme da bide odmoren, da dava sto posto i da napinja za se da osvoi. I pak ne go branam Rafa nego posle se sto on osvoi i napravi ovaa godina i toj zamor, da se vratis na 1 mesto posle 6 meseci INTENZIVEN tenis, i go svakam da ne napinja mnogu na ovoj turnir. Ferrer Del potro ne e tocno deka igrale postojano, gubea na mnogu turniri vo ranite kola i ne igraa starsno teski finalinja kako sto Rafa igrase cela godina. Pa i sporedbata ne ti e na mesto. Mene mi e logicno i vo treto kolo da izgubi Rafa vo paris. Ajde ke vidime da ne preudicirame porano no ovoj masters uste ovaa godina nema da go smetam za seriozen. Narednata koga ke ima nedela pauza drugo ke e.

Мене лично ме иритира кога пред скоро секој турнир барем еден фан на Надал излегува со коментар дека или немало да се залага на турниров, или не е во свој 100%-тен капацитет да го освои турнирот. За на крај доколку го освои да му се придава епитет на Бог или Вонземјанин, каде и покрај многуте „тешкотии и препреки и 20% капацитет“ сепак го освои.

А дека тајмингов на турниров е глуп, најглуп е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom