Albafone - Нов мобилен оператор само за македонските албанци во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Секоја компанија која влегува во државава и инвестира е добро за секој граѓанин, директно или индиректно влиае...
Индиректно влиае кога компанијата плаќа данок и со тоа се пуни буџетот на државата, а директно кога компанијата ја намалува невработеноста и дава директни средства во населението - плати...
Т-мобиле и остала не влиаеле дирекнтно кај албанците...

Секоја држава подготвува стратегии како населението да се вработува, особено тие дела на државата каде има огромна невработеност и сиромаштија, како што денеска владава отвара економски зони во централна и источна Македонија, како што во Рио де Жанерио бразилците прават стотици студии како да се модернизираат нелегалната фавела, или па преместувањето на главниот град од Рио во Бразилија за населување на тој празен огромен простор...

Таква стратегија требаше да има за македонските албанци за нивно рано интегрирање во општеството, се разбира ако сакаа албанците да се интегрираат, ако сакаа албанците да не се иселувааат масовно последните 50 год, ако сакаа албанците да бидат лојални кон државата и да не кукаат за се и сешто денденеска...
Рамковниот договор е последица на немање стратегија од страна на државата.
Ако добро те сфатив, Албафон е плод на борбата на македонскиот албанец од 1945 до денес за свој мобилен оператор.
Или подолу велиш дека Албафон би ја намалил невработеноста. Колку би ја намлил? Со вработување на 10-20 луѓе во секој град? И колку би вработил?
Владата отвора економски зони секаде. Само ко што гледам зјаат празни. Значи гледано од аспект на Бразил, Бразил ја сече амазонската шума за да го насели тој простор.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Албафон не е дискриминирачки за македонците, туку е почитувачки за албанците ... што не беше случај досега.

Ова е слично како афроамериканците за време на дискриминацијата во САД да отвореа своја автобуска линија во која ќе можеа да седнат кај сакаат , а не само позади.

Животна желба ми е да ги гледам овие од ЕВН во банкротирачка конкуренција.
Albafon je samo poqetak na ostfaruvanje na avtoktonite prava za site albanci! Dosta vishe albancite se robovi u Ballkanot! Od sega albancite treba SFE da imaat ETNIQKI POQITUVAQKO: albanski bollnici so samo albanski doktori i albanski pacijenti, (u Remedika i Sistina da nema nijeden, sfe u Prishtina da ide!), albanski struja shto qe go plaqa sekoj albanec ali profitata qe go ide u xhep samo na albanci, albanski vazduh shto qe go dishe samo albanci, albanski voda shto qe stfara otrov za nealbanci, albanski umus za cfeqe shto qe go raste samo u albanska bafqa, albanska svetlost za da gledash za oqi, albanski autobusi shto qe gi demolirat samo albanci, ali shtetata qe go plaqat samo albanci, za da bide airot samo albanski, i albanska deca shto lovat riba shto qe go ubivat samo albanci za xhabe u Bajram ili u Ramazan. Mene zhivotna zhelja mi je da ti gledam kako zhivejesh u jedna vakfa armonia kade shto SFE qe bide albansko (qak i kravite qe go mukat po albanski) i kade nikoj drug nema da zhiveje osfen puno albanci. A ja qe ti gledam u televizija i qe ti divim za lepota. Po, vëllai, pasha zotin!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.578
Поени од реакции
5.173
Ако добро те сфатив, Албафон е плод на борбата на македонскиот албанец од 1945 до денес за свој мобилен оператор.
Или подолу велиш дека Албафон би ја намалил невработеноста. Колку би ја намлил? Со вработување на 10-20 луѓе во секој град? И колку би вработил?
Владата отвора економски зони секаде. Само ко што гледам зјаат празни. Значи гледано од аспект на Бразил, Бразил ја сече амазонската шума за да го насели тој простор.
Никаде не реков дека се сложувам со маркетиншката политика на Албафон, туку само ти одговорив на тоа што прашуваше зошто мислиме дека не обесправуваат другите оператори...

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Никаде не реков дека се сложувам со маркетиншката политика на Албафон, туку само ти одговорив на тоа што прашуваше зошто мислиме дека не обесправуваат другите оператори...
Мислам дека одговорот наПетар над тебе е идеален.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.458
Aли зато недај Боже некој да се избацеше со оператор само за Македонци, јајцава до сеа три пути дијаманти ќе ми ги напраевте и ти и останатите Албанци на форумов, плус оние НВО-а по обичај сеа што ќутат, ќе јаукаа по сите медиуми. Плус тука ќе беа и еден куп форумџии, неалбанци, кои ќе го дрвеа навелико за наводниот македонски национал-шовинизам (по навика наречен национализам).
Али коа јавно се рекламира нов оператор САМО ЗА АЛБАНЦИ, e тоа нема гајле.
Но, мене не ме зачудуваат двојните аршини кои владеат во земјава, ме чуди заспаноста на Македонецот, а инаку јас лично не сум толку против вакви активности, пошто знаете, како е, коа неќеш да бидеш преплавен од ѓубре, боље на куп да биде собрано, на видик, неголи да ти се мота у околина.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.731
Поени од реакции
49.248
ако е ова е чаре за повиците од разни шконови од швајцараија австрија и слично што утињаат броеви и не разбираат што значи грешка, нека биде.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.360
Ми се свиѓа концептот што немаат интерконекција со Вип и Т Мобиле.Баш се софпаѓа со нивниот слоган.Значи нема мрчење со други мрежи само на нивното:pos:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
срањето е што хостираат преку ОНЕ, па со нив има

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.458
Добро. Ако некој каже дека телефонскава компанија, која јавно истакна дека е само за Албанци, е направена првенствено во контекст на останатите систематски активности на албанската заедница, во правец на Голема Албанија или изгонување на каурите - ќе кажам дека се лаже.
Првенствената функција на оваа компанија е да извлече што е можно повеќе пари на сметка на националистичката заслепеност на Албанците. Секундарно е тоа што го потенцираат форумџииве.
Не е ништо ново ова. Албанците одсекогаш купуваат само од Албанци (освен кога нема Албанци кои продаваат тоа што им треба). Оваа пракса ни е многу добро позната одамна. Нормално е да се појават некои кои ова ќе го искористат.

И ова не е прв таков обид. Има и други.

Еве најобичен пример:
Кога открија затруени слатки од една слаткарница во чаршија, и покрај посочувањето во медиумите, и покрај многуте отидени во болница, Албанците јавно пред камера, на вести, со полни ќеси во рацете истакнуваа дека за инат ќе купуваат од таму. Смешно, но сосем нормално, е што се зголеми бројот на затруени од таму.

Друг пример:
Кога идам да регистрирам кола сите Албанци кои чекаат ред, исклучиво носат Албсиг осигурување. Не ги обвинувам, нивни пари, нивна желба. Само што Албсиг, важи за една компанија што најтешко исплаќа осигурување. Еве за ова збори, ако сакаш, со некој кој има искуство во ова со осигурителни.

Работата е што Албанците треба да ги даваат парите на кој сакаат, нивни пари се. Но и Македонците треба да го имаат тоа право - да ги даваат парите таму кај што сакаат, без да им јаде гомна некој.
Датум: 21.10.2013, 18:14
ПРОПОВЕД ИЛИ омраза
Имамот Рушани: „Не купувајте во нивни продавници“
Kонтроверзна проповед во која гостиварскиот имам Зекрија Рушани ги повикува исламските верници во земјава да не купуваат производи во „нивни продавници“ е содржана во видеоснимка, која вчера се појави на социјалните мрежи. Во придружната информација се истакнува дека овој имам ги повикал верниците да ги бојкотираат македонски производи и да купуваат само албански. Тој, меѓутоа, демантира и тврди дека неговите зборови „биле извадени од контекст“ од проповедта која била одржана пред две години. Од видеоснимката се слуша какви совети делел.

- Не купувајте во нивни продавници, затоа што тие утре ќе ве убијат со вашите пари. Ве сакаат само ако сте како нив. Тогаш ќе ви кажат дека сте добри. Нашата држава е единствената што својот буџет го гарантира од нашите, муслимански гурбетчии - нагласи имамот.

Рушани вчера ни изјави дека во проповедта никаде не ги спомнувал ниту Македонците ниту македонските производи.

- Такво нешто не сум кажал. Тоа беше едно мое предавање, на кое сум зборувал за исламско банкарство. Ставовите што се искажани на моето предавање од пред две години се одраз на реалната состојба во државата и немаат цел да шират омраза и нетрпеливост помеѓу Македонците и Албанците - потенцира Рушани.

Според него, бојкотот го спомнал само како можност за да се изрази незадоволството од економската политика, според која, државата досега ништо не инвестирала во регионите во земјава каде што живее албанско население. (Б.Ѓ.)

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Шо мислите Т-мобајл и ВИП ќе ги пуштат Албафон ?

Ми се чини (не сум добро запознаен) дека има некоја регулатива на АЕК според која мора да направат интерконекциски договори...само има простор за влечкање....2-3 месеци преговарање, 2-3 месеци медијација итн...

Јас мислам дека во Т-мобајл (по претпоставка дека Албафон највеќе ќе ќари нивни сегашни корисници) ќе ја влечкаат работата и можеби ќе направат проценка што им се исплати повеќе...дали да платат казна и да не им дозволуваат интерконекција, дали да ги пуштат и да изгубат дел од корисниците.

Додуша друга работа и друго прашање е дали еден албанец ќе сака повеќе да купува од албанец или од германец :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom