UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.488
Поени од реакции
5.581

ПЕНАЛ ЗА СТАРАТА ДАМА !
Uefamadrid, uefamadrid УАААА ПЕДЕРИ

Полека брат, се спасивте денес со судиите. Знаеш што ќе ви се случи со оваа игра против појака екипа?

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.207
Поени од реакции
18.317
Дискутабилен пенал во најмала рака и црвен картон паднат од небото. Како што забележав судијата кога му извади црвен на Киелини покажа со раката кон голот на Јуве. Обично ваков гест значи дека го исклучил поради тоа што фаулот наводно спречил чиста шанса за гол. Е сега од каде извади дека Роналдо имаше чиста шанса за гол, кога Киелини речиси ја имаше веќе топката, тоа е друг муабет. На прва јас помислив дека го удрил со лактот, а тој дали и го допре со раката. Најмногу што можеше да свирне фаул и жолт. Дури и тоа е дискутабилно, ама ајде ќе кажеш за намерата.

Во секој случај можеше подобар резултат да извади Јуве, посебно во првото полувреме. Првиот гол кој го примивме е гол што не смее никогаш да се случи, а не во 4та мин. кога концентрацијата треба да биде на највисоко ниво. Отворено влезе во натпреварот Конте, што според мене беше добар потег, ама требаше малку поумерено. Тоа значи дека на почетокот Јуве мораше да биде поагресивен кога Реал ја имаше топката, а не да ги чекаат.

По реваншот може се да се случи. Не смееме да загубиме пак, пред се од психолошки аспект. Реков уште после нерешеното со Галата дека клучен натпревар ќе ни биде гостувањето во Турција, со единствен услов да не победи Галата во Мадрид. Шансите ни најмалку не се загубени, ама ги плаќаме киксовите од првите две кола.

Во однос на колово можам да кажам дека Баерн е уште поголем фаворит, отколку што ми беше пред почетокот на сезоната. Објективно овие Реал и Барса што ги видов ова коло, не можат нерешено да му извадат на Баерн, а камоли победа. Освен ако не се појави друг конкурент од некој посреден тим и се разбира факторот среќа ако не им се испречи, Баерн има досега најголеми шанси да го повтори освојувањето на ЛШ.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
А едно време паметно не ја посетував темава после завршување на натпреварите, сега не знам зошто се излажав :ROFLMAO:
Ја ја посетувам, читам и си фаќам сеир.

Еве на пример ова на Видал е потег на вечерта и ме потсеќа на ова

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Вау, собери некое лајкче од хејтерите.:свиркам: Сликата е голови, шутеви, посед, картони каде шо има комплетна доминација, па вреди да се стаи само што ретко се дешава некој тим уопште да не шутне.
Доминација во поглед на картони е сериозна работа :icon_mrgr:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Зависи Мота и бускетц? Панчев против данска? Играње со лакт во фаца е директен црвен. Е сега некои и со мал допир при градење да го поткачат другиот и да почне да се тркала по теренот (како бускетц) и да си изнуди црвен. Инаку и да се дели жолт секако како втро жолт ќе си иимаше црвен и пак исто ќе беше. Ама и киелеини е теле топката доби тек на движење накај него тој наместо да ја гради топката тој отиде со расирени раце накај роналдо. Аматерски според мене и за пеналот и фаулот изигра.
Абе океј, директен црвен картон поради класично ударање со лакт у фаца се дава и на фаул на центар. Овде немаше баш такви услови, не беше класично мавање со лакт преку нос, ја постави раката во пределот на фацата на КР и овој си се фати за фацата и ``глумеше`` демек расцветан му е носот.

И баш поради тоа што Киелини фаулираше, КР беше фаулираниот а судијата изгледа не судел поголема утакмица од Арминија Билефилд-Ханза Рошток и затоа му залепи директен црвен.

Според мене било кој друг судија да беше, ќе свирнеше фаул и жолт картон.
Патем кој кур стои тој судија позади голот, баш пред него беше случката, тој сигурно виде дека немаше класично лактање.

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Полека брат, се спасивте денес со судиите. Знаеш што ќе ви се случи со оваа игра против појака екипа?
Знам, јебига. Ете сабота од барселона ќе наебиме. :D
Али ипак, Видал... :pos:

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.851
Поени од реакции
10.306
Видал не изнуди црвен со дајв, ама некој друг се прпелкаше убедливо со рака на око без никаков контакт (y)

G

Geezer

Гостин
Ај добро, тебе ќе те прашуваме што да пишуваме.

Што и да беше глупаво беше. Ама и те разбирам зошто не го сакаш Гвардиола, боли уште а Даворче :icon_lol:

Кога не можеш и одма '' Ај бе, ти ќе ни кажуваш, што си овде, шериф '' ? Повеќе од јасно.

Не ме боли тоа. Воопшто, голот не го даде Гвардиола. Гвардиола не беше судија на натпреварот.
Ме боли тоа што такви како тебе ја газат земјава и постојат во државата. Е тоа ме боли.

@ЧЕНТО

Ха-ха! Како ли ти текна мајсторе?

M

Mario Gómez

Гостин
Абе можеш да јадеш гомна колку сакаш, ама однос на шутеви 34 спрема НУЛА, од кои 21 во рамките на голот и притоа победа со 5-0, макар да е и против Плзен, што некои тука сакаат да ја омаловажат, не се гола статистика и се повод за фалба на навивачи на Баерн. Имаат право да се курчат, им се може.
Вие да сте на нивно место, вашите екипи да имаат иста статистика, ќе се срамите од статистиката, а?

Единствено нешто во што водат Плзен се фаули, жолти картони и одбрани на голманот(Нојер не знам ни дали бил присутен на овој натпревар). Тоа бате, не е гола статистика. Тоа е ДОМИНАЦИЈА.
И да не спомнувам шо во одбраната играа Контенто како централен бек, Ван Бујтен и Рафиња, прв пат играат заедно, значи тројца првотимци као Лам, Данте и Боатенг не играат у одбрана.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Работата е што Киелини доби директен црвен, немаше жолт пред тоа.
Знам дека доби директен црвен но мислев дека имаше жолт претходно но небев сигурен. Инаку за удар со лакт се суди директен црвен но она беше поцеќе удар за градење со исправени раце затоа е само жолт, но не е првпат вакво нешто. Мота доби за посмешна ситуација црвен и тоа на средина на теренот без шанса за гол. Ај ова барем накај гол трчаше.

Инаку ако тоа беше црвен дирекно и ова би требало, но критериумите не се секогаш исти.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Кога не можеш и одма '' Ај бе, ти ќе ни кажуваш, што си овде, шериф '' ? Повеќе од јасно.

Не ме боли тоа. Воопшто, голот не го даде Гвардиола. Гвардиола не беше судија на натпреварот.
Ме боли тоа што такви како тебе ја газат земјава и постојат во државата. Е тоа ме боли.
Што не можам бе? Па ти почна со тоа демек треба да се забранат некои фрази некои не ги разбираат бла, бла, бла!

Јас ти кажав дека смешен испаѓаш со тој пост бидејќи Баерн покрај таква статистика даде и 5 гола а ти се дразни да кажеш гола статистика. Со кој памет бе :tapp:

Чекај ти уште мислиш на Иниеста бе :pos:, ја мислев на Супер Купот против Баерн. :свиркам:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.207
Поени од реакции
18.317
Знам дека доби директен црвен но мислев дека имаше жолт претходно но небев сигурен. Инаку за удар со лакт се суди директен црвен но она беше поцеќе удар за градење со исправени раце затоа е само жолт, но не е првпат вакво нешто. Мота доби за посмешна ситуација црвен и тоа на средина на теренот без шанса за гол. Ај ова барем накај гол трчаше.

Инаку ако тоа беше црвен дирекно и ова би требало, но критериумите не се секогаш исти.
Судијата на Киелини не му даде црвен заради неспортски потег, туку наводно спречување чиста шанса за гол. Не му даде за пеналот жолт, туку му даде на Видал поради приговор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom