Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Ух, таман да пишам за Biohazard дека ги газат на сите новокомпонирани new age metal, и остали срања, ми текна дека темава е за преценети бендови, и дека името Biohazard од ниеден аспект неможе да се сврсти во темава :icon_lol:

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
A7X,Disturbed,Bullet for my valentine Papa roach, KoRn и сличните педерски бендови, посебен хејт спрема овие.

Послем тоа

Slayer, megadeth, AC/DC, Aerosmith, Scorpions, Whitesnake и голем дел од сите бендови споменати на темата

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Ех, сега, зошто баш Металика ?

Ride the Lightning и Тhe Black Album закон беа. Тоа што на новиве албуми, првично St.Anger ги упропасти продукцијата, те разбирам.
A Master of Puppets? До негде и Justice for all, па и последниов албум им беше сосема успешен и погоден.
Дечки (до турвиор енд френдс) уозбилете се, Металика да ги сместиш во преценет или незаслужен бенд во метал музиката и особено трешот вајда се работи само за инает и хејтеризам, да, имаат неколку тешки утки, како и речиси секој бенд, ме нервираат што почнаа да личат на бизнис фраери наместо на музичари и се тоа, но дека музички се преценети или просечен бенд, НИКАКО.
Ајде да не забегуваме, ќе бидат и тие на тапет, па секој ќе пука со својот арсенал :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
A Master of Puppets? До негде и Justice for all, па и последниов албум им беше сосема успешен и погоден.
Дечки (до турвиор енд френдс) уозбилете се, Металика да ги сместиш во преценет или незаслужен бенд во метал музиката и особено трешот вајда се работи само за инает и хејтеризам, да, имаат неколку тешки утки, како и речиси секој бенд, ме нервираат што почнаа да личат на бизнис фраери наместо на музичари и се тоа, но дека музички се преценети или просечен бенд, НИКАКО.
Ајде да не забегуваме, ќе бидат и тие на тапет, па секој ќе пука со својот арсенал :)
На тоа се однесуваше и мојот одговор. Малку го извитоперија трешот. Старата багра може да ја насети таа разлика, но не и младата, чунки младата се фаќа за последните албуми, а не за најстарите и се со ред наваму. Тука е зецот.

Инаку Кирк е добар гитарист, но од друга страна е еден од ретките гитаристи за кои мислењата се поделени во екстремности, од страшен до онака мех.......барем така говорат анкетиве и истражувањава кои сум ги сретнал кроз годиниве наназад.

Плус тие експриментираат па не ретко се слушаат призвуци од хевиот.

W

Werther

Гостин
Да, и тоа се добри албуми, всушност, најдоброто од Металика за мене е до '91. Ride and Lightning и Black Album ги земав како репрезентативен примерок бидејќи мене ми се најдобри.

За болдот, иако мене Металика најверојатно ми е во Топ 10 бендови, би рекол дека сега нема ништо останато од стариот Џејмс и Улрик. Сега се бизнис фраери, role-model за бизнис фраери.:)

Од '91 понатака Garage Inc. би рекол дека е најдоброто што излезе од Металика. :)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Старата багра може да ја насети таа разлика, но не и младата, чунки младата се фаќа за последните албуми, а не за најстарите и се со ред наваму. Тука е зецот.

Инаку Кирк е добар гитарист, но од друга страна е еден од ретките гитаристи за кои мислењата се поделени во екстремности, од страшен до онака мех.......барем така говорат анкетиве и истражувањава кои сум ги сретнал кроз годиниве наназад.
Можеби да, но многу од нив ќе продолжат да слушаат се претходно што направил бендот и ќе слушнат многу квалитетна музика, тие што не се створени за тврд звук ќе си останат само со Load и Reload, што како албуми се ок, но кога се знае дека стои името Металика позади нив, делуваат срање.

И јас сум читал спротивставени мислења но неможам да ги проценам најправилно бидејќи не сум толку музички поткован. Но, дека човекот знае да воведе душа во солажите нема збор тука, можеби не е разновиден во техники како Дејв (Мегадет) но неговата позиција во Металика е пред се соло гитарист и мислам дека ја извршува одлично.
За болдот, иако мене Металика најверојатно ми е во Топ 10 бендови, би рекол дека сега нема ништо останато од стариот Џејмс и Улрик. Сега се бизнис фраери, role-model за бизнис фраери.:)

Од '91 понатака Garage Inc. би рекол дека е најдоброто што излезе од Металика. :)
Го прават тоа зашто можат, но нашата слика, како фанови, за изгледот на овој гигантен металски бенд се менува, го губи карактерот и формата, мене највеќе ми смета ова нивно однесување поради тоа што им се меша во музицирањето, еве читам 2015та можно е да излезе албумот, па 2008м аизлезе последниот, сакаат луѓето да слушнат нешто ново, а не 3Д филмови, шиткање жици од гитарите на ebay и слични мудологии.

Па за мене и последниов албум беше солиден, личеше на старите. Имаше брза балада (налик One), имаше инструменталка (налик Call Of Ktulu) и останативе песни беа напукани со јаки рифови и брзина. Продукцијата не ми се допадна зашто делуваше совршено и албумот прегласен, како да била продукција за Ријана и сл. а не за треш метал бенд, каде мора да има малце поинаква атмосфера.

W

Werther

Гостин
Го прават тоа зашто можат, но нашата слика, како фанови, за изгледот на овој гигантен металски бенд се менува, го губи карактерот и формата, мене највеќе ми смета ова нивно однесување поради тоа што им се меша во музицирањето, еве читам 2015та можно е да излезе албумот, па 2008м аизлезе последниот, сакаат луѓето да слушнат нешто ново, а не 3Д филмови, шиткање жици од гитарите на ebay и слични мудологии.

Па за мене и последниов албум беше солиден, личеше на старите. Имаше брза балада (налик One), имаше инструменталка (налик Call Of Ktulu) и останативе песни беа напукани со јаки рифови и брзина. Продукцијата не ми се допадна зашто делуваше совршено и албумот прегласен, како да била продукција за Ријана и сл. а не за треш метал бенд, каде мора да има малце поинаква атмосфера.
Готово е според мене со Металика, го изгуби интензитетот музиката, а и настапите во живо.

Инаку, тоа е главната критика кон поновите албуми - продукцијата. St. Anger и Death Magnetic се одлични албуми.

Најдобро што може да очекуваме е еден Remaster да направат на St. Anger и DM. :) Да си ја поправат грешката.

Член од
20 јануари 2013
Мислења
1.591
Поени од реакции
3.608
Леле кој глупости се изначитав. Металика , Депеш Мод? Оти вака бе :tapp:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Леле кој глупости се изначитав. Металика , Депеш Мод? Оти вака бе :tapp:
Објасни оти глупости на пример, па да пробаме да дајме одговор на прашањето (по претпоставка да не си го поставил ради реда) :)

Член од
20 јануари 2013
Мислења
1.591
Поени од реакции
3.608
Како прво никогаш не пишувам мислења ради реда, колку да ми се брои. Вие два бенда ми се омилени и кога ги прочитав тука морав да искажам револт. И тие и тие се класика во својте правци , песни имаат хит до хит. Во живо звучат перфектно , атмосфера лудница. Нормално како и секој бенд или артист се случува да имаат утка со некој песни што е и нормално. Да речеш дека префорсирани се Аеросмит , Вајтснејк , Мјус, Пет Шоп Бојс да ве сватам , ама со вие два никако не се сложувам :)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
секој бенд понекогаш прави утки. металика не е исклучок. но финтата е во тоа да се издигнеш над грешките и повторно направиш добар албум. споредба: ГНР и металика.. гнр поо чајна демокраси пропадна, а металика по load и reload го направија st. anger, албум кој го достигна квалитетот на пред 90-тите барем 70%.затоа и се сеуште присутни. а за бизнис фраери, ..... па музиката е бизнис, и тука мора да се прават одстапки сакале или не.
но според мене нивна главен адут им се концертите. невероватни се, особено хетфилд кој го држи гласот цели 2ч. и прва и поседна песна ја пее со ист интензитет. нема утка. сум бил на два нивни концерти (софија и белград) и заклучокот е дека се НАЈ. иако рака на срце се малку “штедливи“ на пиротехника во споредба со рамштајн. кога сега би направиле споредба со други хард рок изведувачи, металика својата слава ја живее. другите најчесто ја доживуваат откако ќе се распаднат или умрат. единствени кои според мене порано ја живееја својата слава се ГНР. пак со нив:facepalm: appetite for destruction i use your illusion 1 и 2 беа албумишта. и концертите им беа супер. али егото си работи, така да се распаднаа, и еве лани на exit аксел со екипа пееше (ко магаре).
bottom line: срамота е ако вака ги погледнеме работите да ги плукаме. со нетрпение го очекувам новиот албум а и концерт во близина. нормално ќе се организираме ако не има повеќе ;)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.541
Поени од реакции
87.700
Линкин Парк, барем според мене префорсиран бенд. Направија два добри албума (Hybrid Theory, Meteora) и потоа како да пропаднаа полека. Ретко кој сингл после овие два албума ми се свиѓал...

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Дефинитивно Мизар никогаш не сум можел да ги сварам нивните песни. Никогаш не сум одвоил време толку, антипатичен бенд до сега не сум нашол на врвот на листата ми се они.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Дефинитивно Мизар никогаш не сум можел да ги сварам нивните песни. Никогаш не сум одвоил време толку, антипатичен бенд до сега не сум нашол на врвот на листата ми се они.
Болдираното т.е црното и црвеното се исклучуваат меѓу себе и се пример за контрадикција :)

W

Werther

Гостин
Дефинитивно Мизар никогаш не сум можел да ги сварам нивните песни. Никогаш не сум одвоил време толку антипатичен бенд до сега не сум нашол на врвот на листата ми се они.
И ти си модератор на подфорумот Музика...

Kajgana Shop

На врв Bottom