Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

G

garthok

Гостин
Малце чудна е темава, ваљда све она што е мејнстрим е префорсирано под дефолт. Иначе се држам јас лично до оригинални бендови, уникатни, ме ежат оние нови копи-пејст бендови, мислам „зошто по ѓаволите би сакал да слушнам некој што звучат ко Порјкупајн три?“

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Малце чудна е темава, ваљда све она што е мејнстрим е префорсирано под дефолт. Иначе се држам јас лично до оригинални бендови, уникатни, ме ежат оние нови копи-пејст бендови, мислам „зошто по ѓаволите би сакал да слушнам некој што звучат ко Порјкупајн три?“
Aми глеј, Поркјупајн звучат на Флојд, Кримсон и слична багра, ако бараш толкава оригиналност. Обично сето потекнува од некаде, само начинот на кое се пласира има влијание. Да не се сфатиме погрешно, и мене ми се страшен бенд и голем фан им сум.

G

garthok

Гостин
Aми глеј, Поркјупајн звучат на Флојд, Кримсон и слична багра, ако бараш толкава оригиналност. Обично сето потекнува од некаде, само начинот на кое се пласира има влијание. Да не се сфатиме погрешно, и мене ми се страшен бенд и голем фан им сум.
Joк, они се уникатни. Уникатни пошто се меѓу првите (ако не и првиот бенд) што ја користи таа мешавина од звуци. А дека се копија на Кримсон, Флојд... my ass. Те сфаќам иначе и претпоставував дека ги слушаш, мислам од километар се глеа (па и преку форум) кој има добар вкус за музика :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Joк, они се уникатни. Уникатни пошто се меѓу првите (ако не и првиот бенд) што ја користи таа мешавина од звуци. А дека се копија на Кримсон, Флојд... my ass. Те сфаќам иначе и претпоставував дека ги слушаш, мислам од километар се глеа (па и преку форум) кој има добар вкус за музика :)
Не не мислев на копија, туку мислев дека се осеќа шмекот од тие бендови во нив. Како да го заживуваат јесте на еден поинаков начин, но сепак се чувствува се мириса шмекчето ме разбираш :) Нели и Харисон тропаше со Кримсони едно време.
Под оригиналност се префрлив на ептен строга оригиналност, топла вода, ко Дивижн со пост панкот, ко Флојд со посебната психоделија, ко Скип Џејмс и така натака. Моја грешка.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
sve sto e mainstream e preforsirano toa e reklama.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
One Direction, Jonas Brothers :sick:, до некаде Guns 'n' roses.

Дееј, од крајност у крајност :D

Иначе искрено, баш ме замисли темава за тоа кој бенд го хејтам.. Не ми текнува на ниеден бидејќи едноставно не го слушам тој бенд што не ми се допаѓа и тоа е тоа. Едноставно не се замарам со такви :rolleyes:

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
depеche mode не ги поднасам, за префорсирано не знам ама ме нервират коа ѓи слушам.
nuff said

W

Werther

Гостин
И металика на пример..............
Ех, сега, зошто баш Металика ?

Ride the Lightning и Тhe Black Album закон беа. Тоа што на новиве албуми, првично St.Anger ги упропасти продукцијата, те разбирам.

Megadeth се далеку попрецент бенд. :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ех, сега, зошто баш Металика ?

Ride the Lightning и Тhe Black Album закон беа. Тоа што на новиве албуми, првично St.Anger ги упропасти продукцијата, те разбирам.

Megadeth се далеку попрецент бенд. :)

Не ми беше муабетот кај Мегадет да ги насочам, но ако прајме муабет треш треш, има бендови кои корнат каде каде, па не се нели толку преценети :)
Slayer, Overkill да речеме.

Да не дојди до забуна, сум ги слушал металика како тинејџер и не сметам дека имаат ептен лоши песни, туку ете мислам дека по самото име МЕТАЛика, младинава која допрва се затрчува да слуша таква музика, добива примамување од името и горе долу од старт ги става во подобра ситуација од останати метал бендови, не само треш, туку општо.

W

Werther

Гостин
Не ми беше муабетот кај Мегадет да ги насочам, но ако прајме муабет треш треш, има бендови кои корнат каде каде, па не се нели толку преценети :)
Slayer, Overkill да речеме.

Да не дојди до забуна, сум ги слушал металика како тинејџер и не сметам дека имаат ептен лоши песни, туку ете мислам дека по самото име МЕТАЛика, младинава која допрва се затрчува да слуша таква музика, добива примамување од името и горе долу од старт ги става во подобра ситуација од останати метал бендови, не само треш, туку општо.
Не верувам дека заради името се затрчуваат. Мислам дека повеќе се слушаат Iron Maiden, да речеме, кај тие што почнуваат да слушаат метал.

Fade to Black и My Friend of Misery се одлични песни кај Металика, ќе се сложиш. :)

Јас порано многу повеќе слушав метал и многу повеќе бендови знаев. Малку ми стана досадна таа музика, и ја редуцирав бројката на бендови. Метал бендови кои сега ги слушам се: Iron Maiden, Metallica, Black Sabbath, Danzig, NightWish, Dio, Dream Theater. Толку. (и My Dying Bride, но во подруга категорија би ги сместил)

Но, многу, многу поретко слушам метал од порано. :)

Преценети се Korn, Antrax, Slipknot. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom