GavolRulz
hippopotomonstrosesquipedaliophobia
- Член од
- 23 март 2008
- Мислења
- 12.752
- Поени од реакции
- 11.655
Два пати сум носел досега и фала богу не ми правеле проблеми.прават ли проблем на граница за суплементи ?
Два пати сум носел досега и фала богу не ми правеле проблеми.прават ли проблем на граница за суплементи ?
Последен пат пред месец дена видов во Спортикс, околу 800 денари 100 таблети (1000mg на таблета). Имаше бајаги на рафтовите, мислам дека останало.Дали знаете некаде да има Аргинин и која цена е?
Секогаш има бајаги на рафтовиПоследен пат пред месец дена видов во Спортикс, околу 800 денари 100 таблети (1000mg на таблета). Имаше бајаги на рафтовите, мислам дека останало.
Гледам нова продавница отвориле во скопјево за суплементи, БРУТАЛ, вчера бев и некои чкља фирми али има и поефтинки работи.
Да, комбинирај ги со б-комплекс.Дали е добра комбинацијата на протеин(gold standard) со BCAA и глутамин. Не се занимавам со бодибилдинг туку со endurance спорт, по 10 тренинга неделно плус 3x теретана. Целта ми е побрз опоравок после тренинг. ???
https://www.facebook.com/BrutalSupplementStore еве ти фб има инфо таму улица неможам да ја барам на мапата ми кочи мн интернетовКаде е , дај мапа ..
Осекам дека наскоро ке се презасити пазарот со се и сешто, само она што треба (прави суплементи) неможи да се внеси во Македонија и да се продава.Гледам нова продавница отвориле во скопјево за суплементи, БРУТАЛ, вчера бев и некои чкља фирми али има и поефтинки работи.
скапи се суплементиве за наш џеб, уште 100 продавници да отворат нашиве продавачи одат со преголема маржа. 3500 денари за веј протеин со вакви плати е ПРЕТЕРИЗАМ. Во Германија истиот пумпач минатата година го земам за 2400 денари каде платите му се преку 2000 евра, а во мкд ми бараат 3200 денари и после нема развиток на спортот. За храната да не правиме муабет веќе отиде во неповрат во однос на платите она што е квалитетно.Осекам дека наскоро ке се презасити пазарот со се и сешто, само она што треба (прави суплементи) неможи да се внеси во Македонија и да се продава.
Дали некој во последно време го има сретнато Х-Панд од Дајматаз да се продава негде?
Се согласувам и го подржувам твоето мислење, напротив баш сакав и да го спомнам тоа, ама ајде да не е со надополнување. Но кога сме веке тука храната во републикава стана луксуз и навистина е луксуз (платите ни се катастрофа невидена), одвај можиш да закрпиш за да се прехраниш како обичен човек, а не пак да се занимаваш со спорт (ББ,кик бокс, бокс, БЈЈ,пливање ....) професионално/хоби па да си на избалансирана исхрана. За суплемент со месеци треба да си скратиш многу работи за да си го дозволиш. Спортот во републикава на најниско можно ниво, секој ден се тешиш самиот себеси дека ке е подобро, но што не ке видиш и слушниш низ денот те убиваат во секој поглед и така секој ден одново и одново.скапи се суплементиве за наш џеб, уште 100 продавници да отворат нашиве продавачи одат со преголема маржа. 3500 денари за веј протеин со вакви плати е ПРЕТЕРИЗАМ. Во Германија истиот пумпач минатата година го земам за 2400 денари каде платите му се преку 2000 евра, а во мкд ми бараат 3200 денари и после нема развиток на спортот. За храната да не правиме муабет веќе отиде во неповрат во однос на платите она што е квалитетно.
најдобро ке ти е да собереш пари да се пуштиш до бг да си земеш све што ти треба за наредни неколку месеци. за нарачување ebay , имав нарачано порано стигна нормално мала канта протеин беше не ми текнува која фирма .http://www.bodybuilding.com/store/univ/creatine.html
од универзал креатинов од интернет од некоја страна дали можи да се порача (само да не е сила бг оти прескап е таму). Некаде до кај 1600-1700 денари од 1 кг дали може да е најде.