Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
е да, гледам и на тоа.... ама овој шо 101кс е 74 киловати, а прашав за тоа , не треба 21 година, туку само 2 години возачко искуство, зборев со инструкторот од автошколата... а оваа шо е 101 кс, газдата ми вика дека била побрза од 110ката а и помалку трошела, башка била од поновите модели, демек бил ист моторот со голф 5..? затоа прашувам некој да не знае повеќе или само се некои трикови на овие шо препродаваат...
Тоа се од поновите PD дизел мотори на фолкс, стариот мотор е 90 новиот пд е 101 кс, точно дека тој мотор одеше и во 5ката ... последните модели на гољф 4 се со такви мотори

Тоа се од поновите PD дизел мотори на фолкс, стариот мотор е 90 новиот пд е 101 кс, точно дека тој мотор одеше и во 5ката ... последните модели на гољф 4 се со такви мотори
да, ама кој модел повеќе го преферираш ? ?

да, ама кој модел повеќе го преферираш ? ?
Не би земал бидејќи тоа ти е исто како да бараш невина во јавна куќа ... може ќе ја најдеш ама ќе биде скапа
така и со голфот, добар голф 4 тди тешко дека ќе најдеш со вистинска км итн

кога би одбирал постариот 90кс би го одбрал поради поедноставниот систем и издржливоста

Volkswagen-Golf_IV_1997_1024x768_wallpaper_07.jpg

Значи шо е маката? Тоа црвеното ме заебава. Кога ставам клучот и уште на контакт давање, си се вклучува парното и дува. И тоа на 2-ка дува најслабо, на сите други бројки и 0 дува појако. Бевме на електричар вика тоа цело ќе треба да се смени. Ама кај да барам на старо вакво нешто, некој имал сличен проблем?
П.С. Колата нема клима, климатроник и шо ти знам, класика парно само.

Исто и совети околу менување масло, кое масло, на колку км, филтри итн. не се на одмет.
1.9 тди е во прашање.

Ама кај да барам на старо вакво нешто
У Куклиш, на пример.
--- надополнето: 17 октомври 2013 во 16:04 ---
е да, гледам и на тоа.... ама овој шо 101кс е 74 киловати, а прашав за тоа , не треба 21 година, туку само 2 години возачко искуство, зборев со инструкторот од автошколата... а оваа шо е 101 кс, газдата ми вика дека била побрза од 110ката а и помалку трошела, башка била од поновите модели, демек бил ист моторот со голф 5..? затоа прашувам некој да не знае повеќе или само се некои трикови на овие шо препродаваат...
Не е побрза, ама не е ни (осетно) поспора. Исто и за потрошувачката.

Здраво на сите на голф 3 1.8 бензин сакам да ставам мотор ТДИ 90 исто од 3ка дали треба да се менува мењачот ? и кој други работи треба да се менуваат за ваква промена ? секој совет е добредојден поз

Здраво на сите на голф 3 1.8 бензин сакам да ставам мотор ТДИ 90 исто од 3ка дали треба да се менува мењачот ? и кој други работи треба да се менуваат за ваква промена ? секој совет е добредојден поз

Како може на бензин и дизел да пасува ист мењач?Нормално дека треба да се менува.Другите се шасиски промени,држачите на мотор и тако даље.Треба на А-тест да го поминеш,да пријавиш у МВР дека имаш друг мотор и да ти го пишат бројот у сообраќајна.Али скапо е.Терај така,не сум слушнал на некој полицијата да му проверува број на мотор,е на регистрацијата да не ти прават проблеми.

Здраво,
во план сум да земам кола на бензин за потоа да ја надоградам со плин. Проблемот е што не знам каков автомобил да одберам (со буџет до 2500 евра без плинскиот уред). Ако можат искусните на форумов да ми предложат некој автомобил кој што не троши многу и не е премногу скап за одржување.

Однапред фала.

Здраво,
во план сум да земам кола на бензин за потоа да ја надоградам со плин. Проблемот е што не знам каков автомобил да одберам (со буџет до 2500 евра без плинскиот уред). Ако можат искусните на форумов да ми предложат некој автомобил кој што не троши многу и не е премногу скап за одржување.

Однапред фала.

Опел Астра F 1.6 8v мотор, ќе ти троши 7-8 литра негде, нема потреба ни плин да и ставаш, се наоѓа добро зачувана и за помалце од 2000 евра. Или опел астра G која е понов тип али има исто таква со 1.6 мотор, нез само колку идат тие али најверојатно до кај 2.500-3000 се.

Здраво,

Однапред фала.
Отприлика што сакаш да земеш? кратко мало ко корса, 206, пунто или поголемо малку како кордоба, астра или слично

имаш преголем избор за овие пари, само дефинирај нешто подетално
--- надополнето: 19 октомври 2013 во 23:32 ---
Опел Астра F 1.6 8v мотор, ќе ти троши 7-8 литра негде, нема потреба ни плин да и ставаш, се наоѓа добро зачувана и за помалце од 2000 евра. Или опел астра G која е понов тип али има исто таква со 1.6 мотор, нез само колку идат тие али најверојатно до кај 2.500-3000 се.
Околу 10 трошат реално г-то со 1.6 мотор во град
плус опел и плин не се мирисаат добро

Отприлика што сакаш да земеш? кратко мало ко корса, 206, пунто или поголемо малку како кордоба, астра или слично

имаш преголем избор за овие пари, само дефинирај нешто подетално
--- надополнето: 19 октомври 2013 во 23:32 ---

Околу 10 трошат реално г-то со 1.6 мотор во град
плус опел и плин не се мирисаат добро

ја сеа му предложувам кола а не пикавец, може и вектра да земе ако сака човекот уште поудобна кола. И од каде ова дека опел и плин не се мирисале? Многумина знам што возат опел на плин па немаат проблеми.

ја сеа му предложувам кола а не пикавец, може и вектра да земе ако сака човекот уште поудобна кола. И од каде ова дека опел и плин не се мирисале? Многумина знам што возат опел на плин па немаат проблеми.
Еве му вектра за 2 со плин, ако е реална км и е добра и те како вреди
некој несака толкава кола затоа го прашав какво ауто сака
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=964599
--- надополнето: 19 октомври 2013 во 23:55 ---
Здраво,

Однапред фала.
Гледав пасат тегет боја 99-00 тука некаде ама 1.8 бензинец без турбо, мислам 5 клипа дека е ... 2500 евра ја дава, пред американ колеџ пералната

од огласиве
Мој избор накратко
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=964599
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=960761
или помали
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1483190-Ford-Fiesta--04-uvezuvana-so-klima
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=869223
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=755198
исто така Астри имаш еден куп ... земи си со CDX опрема тоа е најјаката
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=967479
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=967264

Здраво,

Однапред фала.

А зошто да не биде дизел?
-Имаш голем број на Ланос,со плин ќе ти испадне 2000 евра комплет
Иначе ја би зел Брава 1.6 16 вентили 103 коња + плин.

drugar moj ima Golf 3 1.6 75hp ce ja stavi 3ta brzina(bavno vozi)
i ce ja dadi naednash gasta ce gi krene obratajte a ne odi sho moze da bide toa ? benzinec ne pravi taka
--- надополнето: 20 октомври 2013 во 02:45 ---
drugar moj ima Golf 3 1.6 75hp ce ja stavi 3ta brzina(bavno vozi)
i ce ja dadi naednash gasta ce gi krene obratajte a ne odi sho moze da bide toa ? benzinec ne pravi taka

Здраво,

Однапред фала.

земи си алфа ромео 156 1.6 твинс парк.... да те види господ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom