TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Хехе :) И мислам дека Прва ТВ парира со RTL Televizija (хрватската) и со Nova хрватската. Тие се според мене најдобрите телевизии со колажен програм на балканот.

Најтипичен пример се вестите: у сител се издераваат “ГРУЕВСКИ КАЖА ОВА....КАЖА ОНА...ЦРВЕНКОВСКИ...ЗАЕВ“, додека вестите на Прва се ем 15 минути, ем има од се по нешто.

И овие политичариве у нашава земја идат у ептен обратен смер. Јас СУМ за ВМРО, бидејќи се капиталистички ориентирани, али со овие лажгиве нигде не идат (читај: “модернизацијата“ на Сител). Нема да набројувам и да навлегувам во другите сфери, туку ќе останам на таа за ТВ:
МРТ, иако модернизирана сепак е државна и за нејзе немам што да зборувам. Супер е, нека продолжи како што е.

Немаме ниедна квалитетна емисија, ако сте запознаени со Exkluziv/Exploziv што се емитуваат на PRVA и RTL (да не кажам и ред други емисии од нивна продукција - Nadrealna TV, Sindjelici, Bulevar-B92, Paklena Kuhinja, Domacine Ozeni se, Tvoje Lice Zvuci Poznato, и ред други) смешно е да се споредуваат со нашите, ниско-буџетни, мизерни емисии. 24 Exkluziv, бре бре, јака емисија у пичку матер, смешки живи и студиото и програмата, а пишуваат според европски стандарди...
Знам дека треба да се земе лиценца за да телевизијата емитува на таков начин, али зошто да не се потрудиме?
Сител има Full HD камери? Па што? Да ја гледам Лила и нејзините брчки/дупки по лицето (верувајте ги има многу, ја имам сретнато face 2 face), или да ја гледам госпоѓа миленце у HD?
Не е дека немаме пари, туку нема кој да седи по кафиЌЌине 24/7 (читај: незнаеме како да ги трошиме), не размилсувајќи дека телевизијата е втор фактор на социјализација.

Член од
28 ноември 2011
Мислења
80
Поени од реакции
3
Na stranata pisuva onoven hd resiver o denari kako mozam da go zamenam so stariot ili treba da zeam hd kanali..i tie hd-to da mi bidat u 24 dogovor?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
@Rossi46, замената не е бесплатна. Се плаќа за монтажа 1230 денари(еднократно) и мораш да го земеш HD пакетот со цена од 143денари(месечно). ;)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Club X пакетот е отклучен бесплатно за новогодишниве празници за сите корисници и додадени се Nova RS и Boka TV.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.039
Поени од реакции
8.355
Sto e ova NOVA.RS??
Club X пакетот е отклучен бесплатно за новогодишниве празници за сите корисници и додадени се Nova RS и Boka TV.
Nova.rs e нов тв канал од Србија кој велат дека ќе биде конкуренција за Prva tv и Pink пакет каналаите. Газда на тој канал е поранешниот директор на Prva tv Dejan Jocić.На тој канал ќе даваат Величенствениот ,ќе има доста богати студија ,емисии,филмови и ќе има и HD верзија на самиот канал .

A Boka е некој нов тв канал од Црна Гора ,името е од Бока Которска но не знам што канал ќе биде тоа .

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Nova.rs e нов тв канал од Србија кој велат дека ќе биде конкуренција за Prva tv и Pink пакет каналаите. Газда на тој канал е поранешниот директор на Prva tv Dejan Jocić.На тој канал ќе даваат Величенствениот ,ќе има доста богати студија ,емисии,филмови и ќе има и HD верзија на самиот канал .

A Boka е некој нов тв канал од Црна Гора ,името е од Бока Которска но не знам што канал ќе биде тоа .

Супер лого имаат овие Nova, тоа "о" им се врти(анимирано е). Но сеуште немаат програма, вечер во 20:00 почнуваат. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom