deatx.
Офчарче
Дефинитивно Порано , поради неколку причини , повеќе пари , поубав живот ... истотака , незнам зошто , но понекогаш мразам зошто светот толку брзо напредува , исто така , го мразам денешното однесување на малите деца - пиљиштарци ....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас одговорив во темата „Народе како сте“,кој одговор би одговарал
и за во оваа тема. Ако можеш дај пренеси го тоа ваму (јас не знам).
Тогаш-некогаш беше подобро,имаше или се осеќаше еднаквоста,поточно
малкумина беа нееднакви,повеќето беа задоволни со она што го имаа,
а имаа малку,понекогаш само кришка леб,насолена со шеќер а потоа натопена-попрскана со вода од маалската чешма на улица,за да не падне шеќерот трчајќи и бркаиќи се со другарчињата кои исто така истото го држеа во раце како доручек или ужинка,немавме тогај кремови и тостови.
И поарно ни беше.
Имам доста пишувано за овие работи и тие времиња кога и поповите одеа пешки и често ги сретнувавме и гледавме,а сега за да го видиш треба или да се венчаш или да умреш,пу-пу тогаш ни ќе го видиш,ни ќе го чуеш.
Штета што се запустива излетите,каде се дружевме и игравме. Плажите на Вардар,Сарај,Кривината на Треска(има-м тема за неа отворено)Катланово.
А најповеќе што го снема скопското корзо-тоа е најголема загуба, тоа дружење во друштва го нема повеќе(и за тоа на многу места пишувава)
се отворија тие кафичи од 10-тина квадрати и ја отруја младината.

Па еве и јас да кажам, животот порано беше многу поубав. Се она што го имаше порано ( среќа, вистинска љубов, вистински пријатели...) денес го нема ( сепак постојат исклучоци).
Додека пак се она што го имаме денес ( некој повеќе, некој помалку пари, смарт телефони, 3Д телевизори, лажни пријателства, љубов од корист...) порано го немаше, но сепак животот беше подобар.
Порано децата излегуваа надвор куќички по дрва да прават, а денес само за компјутерот.
Порано со пари сите беа тука некаде, а денес сите се поделени на ниска, средна и висока каста.
Ме интересира мислењето на чичко @Anco околу оваа тема![]()
Пак да има технплошки вишоци,криминални приватизации,крадење,решавање проблем за 2-3 месеци,нови вентилатори..................Еее ќе го барате сега БЦ.![]()
Еее ќе го барате сега БЦ.![]()
еве се убив од плачење
Пак да има технплошки вишоци,криминални приватизации,крадење,решавање проблем за 2-3 месеци,нови вентилатори..................
НЕ БЛАГОДАРАМ
Пак да има технплошки вишоци,криминални приватизации,крадење,решавање проблем за 2-3 месеци,нови вентилатори..................
НЕ БЛАГОДАРАМ
Порано бензинот бил џабе , немало казни за појас ,светла преку ден, пун гепек глупости (елеци мелеци кур се тресе) , да несмееш навечер после 11 да возишБашка , лајфстајлот бил подруг порано..поубав барем за мене..