Другар информација од најпрва рака

бев вчера цел ден по рујница, малку влага уште не е излезена добро се отепав од шетање поминав терен друг пат во 2 дена што го поминувам. Јас собрав 3.400 грама и тоа мешана од три различни видови. Рујница портокалова млечка (Lactarius deliciosus) околу 2 и пол кг, смрчина рујница“ Lactarius deterrimus, Lactarius sanguifl uus: од овие две беа останатите мешавина. Портокаловата млечка веднаш ја пробав (салата си направив свежа како што е), а другите ги оставив за саламура да ги прават.
Слабо, бев излезен за рујница да соберам, али уште не е почната нема влага доволно. Али не е за жалење пак си собрав уште 9 кг други печурки. Околу 8кг си собрав ВОЛЧЈО ЛЕПЧЕ, ЗРНЕСТА МАСЛОВКА, Лигавка или како и да се вика -оваа (Suillus granulatus) неа ја исчистивме од лушпата горе и ја спакував во замрзнувач за пржење ќе биде, 6 парчиња срндач (СОНЧАРКА, СРНСКА ПЕЧУРКА( Macrolepiota procera), нив планирам да ги пржам утре оти така ми се најубави (но прво ги варам во 3-4 води), САМОВИЛСКО КАРАНФИЛЧЕ, Шајче, ливадарка-(Marasmius oreades) околу 300 грама и таа планирам да ја пржам оти инаку ја немам готвено (прво варење после пржење). Ако знаеш некој рецепт за овие видови како да ги зготвам би ти бил благодарен ако напишеш