Арно ова што го викаш, ама ако каже Лукаку овие од Челзи не ме шливат а најдобар шпиц сум има и се налути и побара да замине? Оти имаше некои такви изјави веќе.
--- надополнето: 12 октомври 2013 во 02:09 ---
Мозез е пратен на позајмица оти нема место за него и оти е класи подолу од конкуренцијата, за разлика од Лукаку.
Е мило ми е што сме имале член на одборот на Челзи да не просветли зошто Мозес бил пратен на позајмица
Од кое десно крило е полош Мозес ?
Класични десни крила во Челзи: Вилијан....
Толку се, така да далеку е од тоа да биде класи подолу од конкуренцијата. Со премиерлигашко искуство, воигран, се докажа дека знае да биде битен за клубот, помала плата зема од Вилијан и оп позајмица.
Ама добро напреднуваме, сега бар не бил Мурињо крив за позајмицата на Мозес
А за тоа погоре за Лукаку, големи се шансите да биде така. Како и да е според мене нема Лукаку да има голема иднина во Челзи, без разлика што Лукаку немал никакви изјави како што ти спомнуваш.
--- надополнето: 12 октомври 2013 во 02:20 ---
Ај ај немало да игра ако останел, еве Мурињо сите ги смени и никој не оправда доверба, а Лукаку уште на пријателските беше добар така да од кај знаете дека немаше да си обезбеди место? Башка нели Мурињо сере дека на тренинг ги гледал како се залагаат и затоа Мата не го играл на почеток (ВТФ?).
Да не претерувам ќе видиме што ќе биде и како ќе иде сезоната ама можно е еден Лукаку да го чини титула...
Затоа што помина 1 месец и Лукаку немаше ниеден старт. Мурињо скоро никогаш не играл 20 годишен играч пред 3 (три !!) искусни напаѓачи.
Мата на почетокот не играше поради тоа што:
Не беше во меч форма, беше краток период повреден па пар недели после повредата сеуште не беше 100%, имаме 10 АМ играчи што логично е да добијат шанса пред играч што играл цело лето, покасно се приклучил на тимот и има шанса да се повреди и поради тоа што ниеден (АМ) играч сезонава на Челзи нема да го изигра секој меч.
edit: Не е само одлуката за праќање на позајмица на Лукаку нешто што Челзи би можело да го чини потенцијална титула. Многу работи Челзи прави погрешно. За жал.