Дали вреди да се биде добар?

Вреди, но треба да се бидете спремни за последиците. Доброто кај некои луѓе брзо се заборава.

kaj nas ne vredi zatoa sto dobrinata se smeta za naivnost,a ne za nesto pozitivno!

Кај нас во ова чудесна земја невреди да си добар, али јбг и ѓубре со сила да бидеш неможеш треба да си опериран од многу работи.

Дали вреди да се биде добар...
Зависи што подразбирате под тоа „да се биде добар“ - јас на пример подразбирам дека да се биде добар значи едноставно да се оди по формулата акција-реакција. Односно, за оние кои те почитуваат - имај почит, за оние кои не те почитуваат - возврати им со иста мера.
Помогни, очекувај да ти помогнат, ако не ти помогнат заборави да направиш следно нешто добро за нив.
Ако треба да бидеш со некого, биди, ако не бидат со тебе кога тебе ти треба(освен ако не се поради некоја екстра тешка причина) - избриши ги од листата на живите.
Ама пред сѐ биди си добар за себе си: не си го уништувај здравјето клукајќи се со алкохол, цигари и триста чуда(тука правам исклучок), не си ги насочувај силите, мислите на работи што се распаќе, едноставно труди се за себе, изгради се како личност, заработи си го парчето леб на маса(автоматски не биди паразит, не кради)...

зависи..... за кого како. Битна е проценката за кого треба да се биде добар :)

зависи..... за кого како. Битна е проценката за кого треба да се биде добар :)
Како знаеш да процениш, кој заслужува да бидеш добар?

Како знаеш да процениш, кој заслужува да бидеш добар?
Јас од прва на сите им давам шанса. Ако ме заебе или се понаша кретенски, како да продолжам да бидам добра со тој човек?

Јас од прва на сите им давам шанса. Ако ме заебе или се понаша кретенски, како да продолжам да бидам добра со тој човек?
Ама па од друга страна, секоја треба и втора шанса да добие. Може и ти во животот нешто ќе зезнеш и ќе бараш втора шанса. Треба да се простува и да се даде втора шанса, ако и тогаш те заебе, сфаќаш дека не се променува и дека не му е важно твоето мислење и тогаш треба да се батали :)

Тука ако си добар само луд може да те напраат,јас би рекол дека не вреди да си добар/а.

Ама па од друга страна, секоја треба и втора шанса да добие. Може и ти во животот нешто ќе зезнеш и ќе бараш втора шанса. Треба да се простува и да се даде втора шанса, ако и тогаш те заебе, сфаќаш дека не се променува и дека не му е важно твоето мислење и тогаш треба да се батали :)
Јасно де. Со таквите луѓе станувам повнимателна и ако ме заебе по втор пат, тек тогаш веќе бришам се по список. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom