Гледав и не видов тема отворена за анимирани филмови па викам ај да отварам и да видам дали некој гледа и кои ги гледа.
Темата е за новости од анимираниот свет на филмови предлози забелешки кратка рецензија и др
Истотака може да си издвоите листа за анимирани филмови кои треба според вас да се гледаат впечатоци од ликовите и др.
Инаку според најдобри анимирани филмови кои ми оставиле длабок печат се:
The Iron Giant филм со неверојатна сторија и понекогаш солзи ми наидуваат на сцената кога тој се жртвува
Јапонската филмска анимирана индустрија според мене најдобрата во целиот свет доаѓа со еден од легендарните анимирани филмови Princess Mononoke
Уште еден ако можам да кажам од класиците на Јапонската индустрија.Филм кој иако со голема фантазија и сцени во кои изобилуваат со крв и насилство.Сепак те тера да го гледаш повторно и повторно
За овој немам коментар
Камелеонот и неговата дружина.Е еден од поновите анимирани што се направени по мој вкус
Ненадминливата дружина и пустата верверица која никако да дојде до нејзиното богатство сите делови се интересни од ICE AGE
Љубовна драма која вреди да се гледа.Главниот лик Такаки во својот пат на пронаоѓање на љубовта
Враќање во детството ЏУНГЛААА
Нотр Дам Франција Камбани статуи што зборат Есмералда.Сето тоа не доведува до Квазимодо
Човечката алчност за уништување на една прашума полна со живот иако ние тоа не го забележуваме
Ахх мојот прв гледан анимиран филм кој и до ден денес ми остана во сеќавањата
http://www.youtube.com/watch?v=1dEv8cdXJig ме ограничува форумот да не поставувам повеќе од десет медиа линк