Цртани/анимирани филмови

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
Гледав и не видов тема отворена за анимирани филмови па викам ај да отварам и да видам дали некој гледа и кои ги гледа.
Темата е за новости од анимираниот свет на филмови предлози забелешки кратка рецензија и др
Истотака може да си издвоите листа за анимирани филмови кои треба според вас да се гледаат впечатоци од ликовите и др.
Инаку според најдобри анимирани филмови кои ми оставиле длабок печат се:
The Iron Giant филм со неверојатна сторија и понекогаш солзи ми наидуваат на сцената кога тој се жртвува

Јапонската филмска анимирана индустрија според мене најдобрата во целиот свет доаѓа со еден од легендарните анимирани филмови Princess Mononoke

Уште еден ако можам да кажам од класиците на Јапонската индустрија.Филм кој иако со голема фантазија и сцени во кои изобилуваат со крв и насилство.Сепак те тера да го гледаш повторно и повторно

За овој немам коментар

Камелеонот и неговата дружина.Е еден од поновите анимирани што се направени по мој вкус

Ненадминливата дружина и пустата верверица која никако да дојде до нејзиното богатство сите делови се интересни од ICE AGE

Љубовна драма која вреди да се гледа.Главниот лик Такаки во својот пат на пронаоѓање на љубовта

Враќање во детството ЏУНГЛААА

Нотр Дам Франција Камбани статуи што зборат Есмералда.Сето тоа не доведува до Квазимодо

Човечката алчност за уништување на една прашума полна со живот иако ние тоа не го забележуваме

Ахх мојот прв гледан анимиран филм кој и до ден денес ми остана во сеќавањата
http://www.youtube.com/watch?v=1dEv8cdXJig ме ограничува форумот да не поставувам повеќе од десет медиа линк

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Најдобар цртан филм според мене.
Топло ви го препорачувам да го изгледате.

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
немам добро видено :oops:
--- надополнето: 15 мај 2013 во 20:31 ---
Али немора да значи да иде во канта овдека е напишана листа на анимирани филмови кои ви се допаѓаат новости за филмови кои треба да се снимаат и др:)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Iceboy забушаваш..

Незнам зошто Escape from Planet Earth едвај 6-ка оцена стига, незнам дали сеуште паѓам само на бои, ама прекраснотии е, ептен добро сработено, ликвидно, детално.. рефлекции се познаваа, а и приказната не беше лоша, башка добар хумор, се насмеав на неколку наврати. Поголемо опуштање нема, голема препорака.

Незнам од анимираниве дали сум испуштил нешто, еве моментално Delhi Safari симнувам, па ќе видиме.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
њот сине дај листа на понови анимирани шо имаш гледано, да ми помине испитна и им седнувам, сега немам време за ништо...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Лего цртаниот до година ќе биде must watch.

Член од
27 септември 2013
Мислења
199
Поени од реакции
162
Tom & Jerry,дефинитивно,никад немојт да ми здосадит..и до ден денес го гледам..:)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.510
Поени од реакции
87.476
Пред неколку месеци го фатив случајно на телевизија (Disney Channel) вртејќи по каналите. Компјутерот ми беше расипан, па од досада морав да го гледам, и позитивно ме изненади. Обично одбегнував да го гледам овој канал пред се заради глупавите тинејџ-серии од типот на Хана Монтана со нивниот "хумор", ако може така да се нарече. Ова единствено им вреди од целиот канал, приказните се скоро секогаш исти, ама хуморот е на ниво. Топло ја препорачувам серијава (y)

Uchiha Sasuke

Sharingan User
Член од
21 март 2013
Мислења
3.619
Поени од реакции
7.380
Пред неколку месеци го фатив случајно на телевизија (Disney Channel) вртејќи по каналите. Компјутерот ми беше расипан, па од досада морав да го гледам, и позитивно ме изненади. Обично одбегнував да го гледам овој канал пред се заради глупавите тинејџ-серии од типот на Хана Монтана со нивниот "хумор", ако може така да се нарече. Ова единствено им вреди од целиот канал, приказните се скоро секогаш исти, ама хуморот е на ниво. Топло ја препорачувам серијава (y)

Ако ти е phineas and ferb интересна тогаш пробај ја Family guy нема да зажалиш :D

Kajgana Shop

На врв Bottom