Девица до прва брачна ноќ

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Ја па знам обратни примери, многу повеќе од овој твојов наведениов.
И малце ми е бесмислена причинава "Еј па не знам за сигурно ама ај за секој случај ако ми се приработи на 40+ години да се работам сега ко зајак". Океј, како што рече има примери спротивни на твојот. И сега?

Знам девојки кои не се согласуваат со ова воопшто.
А бе Срце, секој за себе. Примери имало и ќе има секакви. И секој пример е свој, посебен и едниствен.

Јас сакам да имам избор. Сакам да пробам повеќе работи пред да се одлучам за една, која ќе треба да ја имам за стално. Исто како кога купувам фармерки, пробувам повеќе, додека не ги најдам вистинските за мене. Сигурно нема да ги купам првите кои ќе ги видам, а ми стојат како да сум посрана во нив и ми се 3 броја поголеми или ми се мали и не ми влегуваат од колената нагоре. Ама оти први нив сум ги видела, па ај сега мора да си ги купам.
Така и со партнери. Тоа не значи дека ќе се работам како зајак со секој еден на кој што ќе налетам, за на 40+ да не го правам тоа. Значи ќе пробам неколкумина, оние за кои мислам дека вреди да се пробаат. Оние кои предходно ме привлекле, дали со шарм, дали со физички изглед, дали со интелект, или со сите овие работи заедно.
Тој што ќе ми одговара и кој што ќе има исти или слични потреби, желби и погледи кон сексот како и мене, со тој ќе бидам. Ама тоа не значи за да го најдам тој таков еден, дека пред него ќе легнам со стотина, за кога ќе бидам сопруга и мајка да изигравам светица.
За мене сексот е доста важен дел од една врска. Ако јас сакам ванила секс, а тој сака садо-мазо секс, нормално дека нема да ми одговара тој партнер на мене. Ќе си барам некој кој ќе сака ванила секс исто како мене.

Знам и јас девојки кои не се согласуваат со тоа, ама пак истите тие се жалат дека не се задоволени од нивните партнери како што треба, па за тоа и си купуваат играчки.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Хмммм сум измешал цитат и тагирање претходно...
Него шо ќе му дојде ванила секс?

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
После неколку години брак сексот со твојот сопруг ќе изгледа вака anyway:

Ставро ако си зачинуваме сексуален живот, сигурно нема да се сведи на самозадоволување...

Ни десет нема да ти се доволни. Како ќе знаеш дека е најдобар ако не си ги пробала сите? А секогаш ќе има нови за пробуење. Значи, те чека долга и систематска дегустација. Со лес!
Перета, мене одамна ми е најден тој што ми треба. И најдобар ми е. Не се секирај ти за мене. Мене ми е прекрасно. :pipi: Ти пожелувам и ти да си ја најдеш најдобрата за тебе. ;)
--- надополнето: 7 октомври 2013 во 22:00 ---
Хмммм сум измешал цитат и тагирање претходно...
Него шо ќе му дојде ванила секс?
Рашири раце и нозе и чекај да ти влезе. :D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ставро ако си зачинуваме сексуален живот, сигурно нема да се сведи на самозадоволување...
После неколку години можеш да му стваиш и Вегета, црн пипер и чили, џабе е...

:icon_mrgr:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Перета, мене одамна ми е најден тој што ми треба. И најдобар ми е. Не се секирај ти за мене. Мене ми е прекрасно. :pipi: Ти пожелувам и ти да си ја најдеш најдобрата за тебе. ;)
Не се секирам, и баш ми е драго шо ти е најдобар и прекрасен. Сепак, со оглед на твоето љубопитство, потенцијал и години, ти претстои долга дегустаторска кариера, што не е би требало да е никаков проблем. Инаку ја не верувам во најдобри. Нема такви. :pipi:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Еден од многуте квалитети кои јас ги барам кај мојот иден брачен партнер. За секој е различно, ама мене ми е битно да ми е погоден сексот со брачниот партнер.
Не реков дека не е битно ама споредбата ти беше некако лоша затоа што спореди само добри вкусови. Што значи ако сексот ти е 7/10, имаш у меѓувреме "афера" со типац каде сексот е 8/10, го баталуваш дечкото :)
Перета, мене одамна ми е најден тој што ми треба.
Немаш пробано двојно чоколадо, сникерс и гуарана. Првин тие пробај ги.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Не се секирам, и баш ми е драго шо ти е најдобар и прекрасен. Сепак, со оглед на твоето љубопитство, потенцијал и години, ти претстои долга дегустаторска кариера, што не е би требало да е никаков проблем. Инаку ја не верувам во најдобри. Нема такви. :pipi:
А во што веруваш ти? Какви има според тебе?

Не реков дека не е битно ама споредбата ти беше некако лоша затоа што спореди само добри вкусови. Што значи ако сексот ти е 7/10, имаш у меѓувреме "афера" со типац каде сексот е 8/10, го баталуваш дечкото :)

Немаш пробано двојно чоколадо, сникерс и гуарана. Првин тие пробај ги.
А зошто да имам афера? Ако сексот ми е 7/10, ќе го направам да ми биде 10/10. Секој учи лесно, треба само да кажеш што ти одговара, а што не.
--- надополнето: 7 октомври 2013 во 22:16 ---
После неколку години можеш да му стваиш и Вегета, црн пипер и чили, џабе е...

:icon_mrgr:
Ова од искуство го кажуваш?
Јас не мислам така.

Ајде еве нека каже Струмикс, он е среќно женет со години.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Чекај сеа, одеднаш си спремна да го поправаш сексот од 7/10?? Зошто сеа не сакаш да пробуваш страчатели и авокада??????????

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Чекај сеа, одеднаш си спремна да го поправаш сексот од 7/10?? Зошто сеа не сакаш да пробуваш страчатели и авокада??????????
А бе многу грешка си ме разбрал. Значи ќе пробам страчатела, и ја оценувам со едница. Терам даље. Пробувам ананас го оценувам со 7 и работам на тоа да стане 10. Сега вака појасно е?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Сега е појасно. Само што нема човек што јаде цело време сладолед од чоколадо а го оценува со единица :)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
А бе многу грешка си ме разбрал. Значи ќе пробам страчатела, и ја оценувам со едница. Терам даље. Пробувам ананас го оценувам со 7 и работам на тоа да стане 10. Сега вака појасно е?
Сепак останува ананас... ама можеш да направиш да ти биде интересен :)
Тоа нека биде и одговор на тагот :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.047

Перо, девица не се мисље само на женско. Дај кажи твојто дали е избор или виша сила?

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
фактички ти инвестираш во ананасот ;)

--- надополнето: 7 октомври 2013 во 22:27 ---
Сепак останува ананас... ама можеш да направиш да ти биде интересен :)
Тоа нека биде и одговор на тагот :)
еве на пример може да направи pina colada со ананасот

Kajgana Shop

На врв Bottom