Девица до прва брачна ноќ

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Кога станува збор за сексуални партнери, повеќе би сакала да имам пробано неколку, од колку на 40 + години кога ќе бидам со неколку деца да ми текне дека сум го поминала целиот живот само со еден а не сум пробала ништо различно. Па тогаш да земам да шарам. Вака додека сум млада и без обврски спрема маж, деца, можам да пробувам и да бирам што ми одговара или не.

Ова со 40+ години обавезно се спомнува во темава. Од кај бе знаете дека сите на 40 години кои имале еден партнер во животот дефинитивно се покајуваат и се раскурвуваат? Па добро бар што е на денешницава лесно - криво ти е што си имала само еден? Океј, купи си вибратор, купи си уште 1000 секс играчки, нема да ти текне на машко, не па да брукаш деца.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Не го оправдувам којзнае колку, но во еден битен аспект ова со девиците до брак е океј. Тоа што не си заслепен од сексуалната страст и чаршавска нежност во проценката дали сакаш да бидеш со некој и дали тој сака да биде со тебе. Посвесен си за и околу врската и блискоста е побазирана на пријателството и заедништвото отколку на допири.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Ова со 40+ години обавезно се спомнува во темава. Од кај бе знаете дека сите на 40 години кои имале еден партнер во животот дефинитивно се покајуваат и се раскурвуваат? Па добро бар што е на денешницава лесно - криво ти е што си имала само еден? Океј, купи си вибратор, купи си уште 1000 секс играчки, нема да ти текне на машко, не па да брукаш деца.
Срцка од примери околу мене го знам. :) Не викам сите, ама поголемиот дел. Другарка моја која има денес две деца, со еден првиот што ја скина се омажи, а денес се работи со не знам колку. И замисли нема ни 30. Ова е само еден пример. А ги има многу вакви.

Играчки, вибратори не е исто. Друго e кога нечиј допир, на човек од крв и месо ќе те попали, друго е пластика или силикон да те допира. Разликата е огромна. ;)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Срцка од примери околу мене го знам. :) Не викам сите, ама поголемиот дел. Другарка моја која има денес две деца, со еден првиот што ја скина се омажи, а денес се работи со не знам колку. И замисли нема ни 30. Ова е само еден пример. А ги има многу вакви.
Ја па знам обратни примери, многу повеќе од овој твојов наведениов.
И малце ми е бесмислена причинава "Еј па не знам за сигурно ама ај за секој случај ако ми се приработи на 40+ години да се работам сега ко зајак". Океј, како што рече има примери спротивни на твојот. И сега?

Играчки, вибратори не е исто. Друго e кога нечиј допир, на човек од крв и месо ќе те попали, друго е пластика или силикон да те допира. Разликата е огромна. ;)

Знам девојки кои не се согласуваат со ова воопшто.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
И шо сеа, да си чкртаат луѓето врски со девојки на кои што тие им биле први затоа што х личности се уверени дека жена без три кура не умира ?

љољ...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Ни најмалку. Ама ако цел живот јадеш само сладолед од чоколада, како ќе знаеш дека ванилата, јагодата или страчателата не се подобри или поубави, а уствари никогаш не си ги пробал? Мене ми е смешно и глупаво да си девица до прва брачна ноќ.
Хмм, брачен партнер треба да се одбира во зависност од тоа колку е добар сексот?
Јас тоа го добив од твоево размислување.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Хмм, брачен партнер треба да се одбира во зависност од тоа колку е добар сексот?
Јас тоа го добив од твоево размислување.
Еден од многуте квалитети кои јас ги барам кај мојот иден брачен партнер. За секој е различно, ама мене ми е битно да ми е погоден сексот со брачниот партнер.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
И шо сеа, да си чкртаат луѓето врски со девојки на кои што тие им биле први затоа што х личности се уверени дека жена без три кура не умира ?

љољ...

У јеботе ме подзамисли сеа...........

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.445
Поени од реакции
11.366
превише се замарате кога на крајот и онака ништо нема да можете да смените ..
едноставно судбина :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Еден од многуте квалитети кои јас ги барам кај мојот иден брачен партнер. За секој е различно, ама мене ми е битно да ми е погоден сексот со брачниот партнер.
После неколку години брак сексот со твојот сопруг ќе изгледа вака anyway:

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Значи само прашање на време кога девојчето ќе ми раскине.Или јас да ја остаам за секој случај,да не испадне да се земеме некад па да ме јаде црв секој пат коа ќе излезам од дома.Што мајка барав да ја отворам групава :place:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Не викам дека секоја жена... т.е. не само жена, и маж... сите сме луѓе, сака да проба нешто различно во животот... Тоа е индивидуална работа.
Можно е, па дури и природно, да имаш желба да пробаш некој/а друг/а.
Човекот сам по себе не е моногамен. Општеството го направило таков преку некои свои норми.
Што вика Srcee дека познава некоја која се ебе со кој стигне, не е воопшто чудно, но не е чудно ни она што го викаш ти, т.е. обратниот пример.
Секој човек е за себе, и различен од другите.
Да, вибратори, дилда стреп он и остали играчки помагаат... но не можат да го заменат она вистинското.
Ептен глупо е да правиш будала од партнерот, т.е. да се ебеш наоколу со кој стигнеш... или макар со некој љубовник, љубовница... не е фер кон оној со кој го делиш животот имаш деца...
На крајот на краиштата, постои свинг :) Сите задоволни.
Но, убаво е кога човек, независно маж или жена, си ја тера младоста како што сака, па и да се ебе наоколу.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Ајде да се надоврзам Бидејќи повеќето ќе кажат дека сексот не е толку битен но јас мислам дека тоа намерно го кажуваат колку луѓето да не помислат нешто за нив демек идат ради секс... Сексот како секс е дел од секоја врска, брак пробајте да немате секс едно 5 месеци а во врска да сте и кажете после како ви е врската... Зборот ми е во тоа што секој жив човек сака да има секс без разлика дали е во врска, брак или не.

До мене што се однесува за брак не би ми била потреба девица бидејќи има сосема други побитни работи отколку тоа да ми биде девица...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Доволни се два тројца, па и десет нека бидат, за да откриеш што ти е убаво, а што не и да стигнеш до онoј што би бил најдобар за тебе.
Ни десет нема да ти се доволни. Како ќе знаеш дека е најдобар ако не си ги пробала сите? А секогаш ќе има нови за пробуење. Значи, те чека долга и систематска дегустација. Со лес!

Член од
3 јуни 2013
Мислења
329
Поени од реакции
218
Ти до сега се само невини си имал? Или не си имал ниту една па за тоа вака мислиш? Или трета опција е дека си со првата со која што си бил и која си ја скинал. Да ти кажам право си ме разочарал. Не очекував ваков пост од тебе.
Се зезав. Али гледам не ми успеа обидот за расказам. Реално ми е сеедно има побитни работи од редоследот.

Kajgana Shop

На врв Bottom