Ѕвезда на тапет (Вес Андерсон)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Jас би го окарактеризирал, како за нијанса надпросечен, но пред се актер кој ги добива поголемиот дел од своите улоги заради изгледот...

Во Contact, и Frailty беше солиден.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Jас би го окарактеризирал, како за нијанса надпросечен, но пред се актер кој ги добива поголемиот дел од своите улоги заради изгледот...

Во Contact, и Frailty беше солиден.

Taка некако и јас го перципирав, ама некако изгледаше уозбилено, работејќи годинава и следнава со големи имиња од режисери, големи проекти и филмови..
Може да испадне the next best thing, почна со трансформации, проекти каде бараат повеќе од само појавување на сет.. затоа го ставив, старите филмови му се просек, да.
Сигурен сум дека годинава добива номинација. Онака, се нафаќам на кладба, еве симболично 5 $. :icon_lol:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Искрено, покрај Shannon, ММ да земе оскар е злодело зрело за доживотен затвор, не ме занимаат никакви трансформации :icon_lol:

Shannon, е едно 5 класи подобар актер.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
MM во сите скоро се смета за споредна, дури и во Mud..
Shannon за глава, се согласувам, а и со се друго. Самошто познавајќи ја академијата, најверојатно нема ни да го номинира.. :facepalm:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ајде да направиме апдејт. Ново име на тапет: Кијану Ривс.

Правел што правел човекот, со улогата во Speed го доби вниманието од сите страни иако и пред тоа си имаше две солидни улоги.

Како и да е, сега веќе 49 годишниот Киану стана мега популарен со Матрикс. Трилогија која го направи многу богат, макар што човекот си остана скромен.

Некои го критикуваат дека не знае да глуми и дека има само еден израз на лицето, други ќе ви кажат епа во тој израз е штосот. Знае или не знае да глуми оставам на вас да продискутирате.

Сега веќе стана и режисер (Man of Tai Chi), а многу се очекува и од ултра скапиот филм 47 Ronin.

Да не заборавиме и на улогите во The Devil's Advocate, Sweet November, Constantine. Може да речете дека сте го виделе секаде, во акција, романса, трилер.

Која е вашата пресуда. Добар или лош актер? Која негова улога најмногу ви се допаѓа?

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Ништо посебно од актер. Мене ми е баш антипатичен.
Тапа филмови(по мене) има едино може да пројдат Брзина и Адвокатот на ѓаволот иако во тој филм целиот кредит иде кај Пачино али ајде нека му е.
Ретко му ги гледам филмовите пошто ми е досаден глумец.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.216
Поени од реакции
8.317
Ништо посебно од актер. Мене ми е баш антипатичен.
Тапа филмови(по мене) има едино може да пројдат Брзина и Адвокатот на ѓаволот иако во тој филм целиот кредит иде кај Пачино али ајде нека му е.
Ретко му ги гледам филмовите пошто ми е досаден глумец.

Константин?
Матрикс?
Ремек дело.

H

HoT IcE

Гостин
Просек. Никад не ми бил ни доволно интересен за да му ја анализирам доволно глумата. Матрикс е ремек дело како приказна, како филм комплетно, а глумата на на Ривс можеше да биде далеку подобра. Впрочем, ликот му одговараше на неговото роботско понашање и фаца без емоција, типичен покерфејс во било каква ситуација.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Не сметам дека е некој предобар, извонреден актер.

Но има некој Х фактор кој работи во негова корист, шарм и харизма. Од физички изглед, мене ми преубав, во Холивуд нема лепота ко него.
Ми изгледа ко доста приземен човек, може и премногу. Пред неколку години читав за него, има многу глупости преживеано. Најдобриот му другар, Ривер Феникс (исто актер и брат на Жоакин Феникс) му умира пред очи откога се предозирал, и оттогаш ни овој не пробал дрога. После неколку години, свршеницата која била бремена негде 6-7 месец умира во сообраќајка. После сестра му ептен се разболела, и биле одбројани деновите што се вика, па овој цел дом ко болница го имал претворено за неа. Имал ептен лоши денови.

Филмови ко Матрикс не обожавам скоро па ич. Али гледани ми се, дефинитивно тие го направија ѕвезда. The devil's advocate, Sweet November, Something's gotta give, The replacements ми се исто добри.
Со Сандра Булок ми се многу добар, ептееен добар пар. Speed и The lake house ми се симнати во компјутер и први за гледање после колоквиумска.

Член од
26 декември 2011
Мислења
448
Поени од реакции
278
Џејми Фокс,Џерад Лето,Џоакин Феникс,Гајс Пирс,Крисатина Ричи...на ваков подем од “агли фејс“ овие од администрација со инстанчен-ебиветер вкус нудат бјути фејс на тапет??

Kajgana Shop

На врв Bottom