ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Барам пореалистично аниме ( не такви како они што летаат или има човек 200 м ) нешто со војска , самураи (може и нинџи ) без разлика која држава :)

Monster.

Претпоставувам нема ни да ја догледа. :D
khz777
Поарно Samurai Champloo нека гледа, ем самураи ем пореалистично..

Podobro neka zeme da gi cita Vagabond, Lone wolf and cub, Shigurui. Tie se porealisticni samurajski stripovi.

Можи некој да ми ги кажи по редослед епизодите и филмојте од Afro samurai оти на интернет :confused: има resurrection,director's cut :confused::confused::confused::confused:

Samurai Champloo дефинитивно ќе ја гледам уште некој ваков ? Ова за Monster не ми се допаѓаше модерно време дека сакам нешто постаро така :D фала многу дајте уште некој предлог >?

Samurai Champloo дефинитивно ќе ја гледам уште некој ваков ? Ова за Monster не ми се допаѓаше модерно време дека сакам нешто постаро така :D фала многу дајте уште некој предлог >?

Од мене што би ти препорачал да гледаш се: Death Note, Berserk, Elfen Lied, Code Geass: Lelouch Lamperouge, Monster, Shingeki no Kyojin, Fullmetal alchemist: Brotherhood, Hellsing: Ultimate OVA.

Повели, разгледај. :)

Од мене што би ти препорачал да гледаш се: Death Note, Berserk, Elfen Lied, Code Geass: Lelouch Lamperouge, Monster, Shingeki no Kyojin, Fullmetal alchemist: Brotherhood, Hellsing: Ultimate OVA.

Повели, разгледај. :)
Од сите овие само Berserk Golden age може да се симне другото све е крш :D ич не ги сакам фантазија .

Од сите овие само Berserk Golden age може да се симне другото све е крш :D ич не ги сакам фантазија .
Fullmetal alchemist: Brotherhood
Се кладам дека нема да се покаеш ако му дадеш шанса на анимот . Еден од подобрите анимирани адаптации во последно време :)

Џабе ќе го симниш филмот кога не знаеш за што се работи, треба се од почеток да изгледаш. Ако нејќеш серијата која е 25 епизоди и е недовршена, гледај ги филмовите.

Fullmetal alchemist: Brotherhood
Се кладам дека нема да се покаеш ако му дадеш шанса на анимот . Еден од подобрите анимирани адаптации во последно време :)
Нешто у стил на наруто ми изгледа ова затоа не ми се допаѓа , btw има ли и нешто со нинџи ,војски инт ? :D нешто постаровременско.

Originalnata Berserk serija so 25 epki e mnogu podobra od golden age arc, pocni da ja gledas od vtorata epizoda (trust me on this one), misticnite/fantasy elementite se na minimum, ama toa ne e problem.

Ako baras so nindzi, zemi gledaj ja Basilisk, ima raskarani nindza klanovi i decko i devojka od tie klana koi se sakaat megusebe. Ko Romeo i Julija so shurikeni.

So samurai gledaj ja Shigurui, ili Samurai champloo. Od druga strana ima epten dobri samurajski mangi kako Vagabond na primer.

Max Legend може да ставиш линк од myanimelist на се што имаш изгледано до сега и исто така листа на се што имаш прочитано до сега.

Pocnav so Rurouni Kenshin epten mi se dopaga, super e za sega.
Do 21 epizoda sum gi skokam filerite najdov lista so epizodite koj da gi gledam potoa ke prodolzam so mangata :)

Ја скроз прекинав со аниме овие 3/4 месеци лолз има нешто саглам за да му се вратам ?
Како минаа Џиновите во анимирано издание ? Ги гледав до некоја 10/11еп ...
Инаку ХАЏИМЕЕЕЕЕЕЕЕ нов адаптација :vozbud: ТАКАМУРАА ЛАЛА :icon_lol:
Манга следам Нару ми е срање ,Блич тук тамо некој јак чап ,Хаџиме многу пролонгираат ама сепак вреди да се следи ,ОП си е ОП иии да Брејкер ме излудува у последно време :icon_mrgr:
И Уанпанч мен интересен серијал вреди да се исчитка има малку поглавја

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom