ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
читав на некои форуми дека ќе продолжат да прават филмови и да ја следат мангата не аниме то а кога не се знае ништо уште :( инаку ја со нетрпение цекам манга или анимето да продолжи

Да не знае некој дали ќе ја довршат сторијата на Berserk во филмојте оти ми е мака мангата да ја читам.

Predolga ti e mangata?

A inace izvesno e da ima novi filmovi ama ne najavija koga. Mozno e slednata godina da dobieme novost.

Mene najmnogu mi smeta sto Miura ja pravi najdolgata pauza. 9 meseci kako sto nema nova epizoda. Od Young animal, magazinot kade iskaca mangata nema izvestuvanje koga ke ima nov del, nitu pa kazuvaat zosto Miura e otsuten, bar da kazea, dal e bolen ili kreativna blokada, ili e u kriza, ili pa se ozenil pa zel doooooooooooooooooooolg odmor. Barem kazaa deka mangata ne e otkazana.

Миура има супер приказна и mad drawing skills, ама во исто време е и голем серко. Одбива да вработи асистенти, и се сам црта, така да не е ништо чудно што му треба по месец дена за еден chapter, и што сета работа треба сам да ја прави нема да ме изненади да има и креативна блокада.

raining_david_tennant.gif

Вакви сме ние аниме фановите шо не сме од ск.

Абе ги има некој гледано филмовите на One Piece?
-Јас ги иам гледано Strong World (dobar) и Z ( одличен). Прашањето ми беше дали другите се добри?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Видов еден филм кој се базира на StrawHatPirates, да му прати сугестија на Ода, преку фб/твитер некој официјален или порака да направи филмови за другите пиратски бродови односно за некој од SuperNovas( Eustass Kid, Trafalgar, X.drake, Basil, Appo и другите шо беа) далеку повеќе ќе има популарност и гледаност.. :icon_mrgr:

Par izvestuvanja za ponatamosnite aktivnosti na japamk.

1) Vo plan e Japamk da prerasne vo nevladina organizacija. Japanorama e dokaz deka ima luge koi sakaat anime/manga/se sto e povrzano so japonskata pop kultura i voedno brojot na clenovi postojano se zgolemuva. Japanorama se organizira kako hobi nastan od fanovi za fanovi, zosto da ne se odi na nesto poveke?

2) Japanorama dosega se odrzuvase vo Fun Caffe. Sepak kaficot se izdava, a imame potreba od drugo mesto za prodolzuvanje na manifestacijata. Predlozete vasi idei koe mesto bi bilo idealno za Japanorama.

3) Za japanorama i grupata se slusa obicno po principot word to mouth. Imame potreba od promocija preku pecateni/elektronski mediumi.

4) Nastanite vo ramkite na Japanorama vklucuvaa anime proekcii, tribini za odredeni temi i neformalni turniri vo video igri. Namerata e da se zgolemi brojot na aktivnostite, ne mora da se povrzani so Japanorama, mozat da odat pod drug naslov vo ramkite na grupata, nekoi se moi, nekoi po baranje na drugi clenovi. Vo predlozenite aktivnosti spagaat:

- Manga rabotilnica. Dolgo vreme zboruvam za ova, i ja naveduvam na sekoja mozna japanorama. Znam deka ovde ima lica so svoi crtezi vo manga/anime stil i mnogu bi sakal da go iskoristat svojot entuzijazam za crtanje i da se angaziraat vo vakov proekt. Vakvo nesto imavme samo za martovksata japanorama, no veruvam deka moze poveke.

- Predavanja/demonstracii/tribini za japonska tradicionalna umetnost/kultura/istorija. Na primer da se posvetat denovi na demonstracii na japonski borecki vestini, ili japonska kaligrafija.

- Celodnevna aktivnost posvetena za odreden anime/manga serijal ili studio. Aktivnosta ke bide vo stilot na Ghibli day, koja ke vklucuva proekcii, predavanja i nagradni kvizovi.

- Cosplay, no da ne bide nuzno propraten so anime proekcii i drugi nastani, tuku da ima den samo namenet za cosplay zabava i druzenje.

- Prikazuvanje na najnovi/promotivni anime naslovi vo zavisnost od sezonata vo koja se odrzuva japanorama.

- Jpop/jrock/jhop/anime ost zurki.

- Origami/papercraft rabotilnica.

- Anime dance choreography. Idejata e da se najdat dobrovolci za vezbanje koreografija na tanci od anime serii.

Sekoj koj e zainteresiran aktivno da ucestvuva na nekoj od predlozenite proekti ili da dade znacitelen pridones neka me kontaktira.

Многу е грдо чувството кога ќе изглеаш некое јако аниме ( Cowboy Bebop), па уште повеќе ако не си трпелив и не знаеш кое аниме да го започниш.. :(

Дајте препорака за некое аниме со добар fight, приказна, пресврти, па и со супер моќи....

Втор жанр да го наречам, има нешто со вампири ама да е квалитетно, сум изгледал Vampire Hunter D (така се викаше? ) и Hellsing, Hellsing Ultimate OVA.

Многу е грдо чувството кога ќе изглеаш некое јако аниме ( Cowboy Bebop), па уште повеќе ако не си трпелив и не знаеш кое аниме да го започниш.. :(

Дајте препорака за некое аниме со добар fight, приказна, пресврти, па и со супер моќи....

Втор жанр да го наречам, има нешто со вампири ама да е квалитетно, сум изгледал Vampire Hunter D (така се викаше? ) и Hellsing, Hellsing Ultimate OVA.

Mora so vampri?

Zemi glej Hajime no ippo. Boksersko anime ama mnogu jako, ovaa godina ke ima treta sezona.

Initial D. Fast and furios u japonski stil.

Outlaw star. Kako Cowboy Bebop e.

Ergo Proxy i Ghost in the shell: SAC.

Mora so vampri?

Zemi glej Hajime no ippo. Boksersko anime ama mnogu jako, ovaa godina ke ima treta sezona.

Initial D. Fast and furios u japonski stil.

Outlaw star. Kako Cowboy Bebop e.

Ergo Proxy i Ghost in the shell: SAC.

Нее, таман работа онака ми текна затоа што само тие две аниме сум ги гледал со вампири. :)

Сепак фала за другиве препораки.
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 01:16 ---
Meanwhile... додека јас се нервирам после секое топ изгледано аниме, и се чувствувам изгубено некој си прави забава....

942767_525320227538172_1872221136_n.png

:D

Ghost in the shell, долгометражните прво или серијалот, по кој редослет ? Оти долгометражните не ми се гледани од ко одеа на тв.

ne e bitno, mozes serijata da ja gledas ili prvo filmot, ne se spoeni
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 01:21 ---
Нее, таман работа онака ми текна затоа што само тие две аниме сум ги гледал со вампири. :)

Сепак фала за другиве препораки.
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 01:16 ---
Meanwhile... додека јас се нервирам после секое топ изгледано аниме, и се чувствувам изгубено некој си прави забава....

942767_525320227538172_1872221136_n.png

:D

zemi glej go Highschool DXD, nema da zazalis, i navreme da si kupis maramici, ili toalet papir

Probaj go dance in the vampire bounth I trinity blood

Аниме препорака: Persona 4: The Animation
http://www.imdb.com/title/tt2387612/

Базирано на истоимената игра од Shin Megami Tensei: Persona 4, ова аниме се одликува со доста занимлива приказна.

А доколку не си ја играл играта, мислам дека ќе ти биде уште поинтересно. :)

Барам пореалистично аниме ( не такви како они што летаат или има човек 200 м ) нешто со војска , самураи (може и нинџи ) без разлика која држава :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom